Vaasan kaupunki - Vasa stad

Utmaning till aktörerna i Vasa: Hur beaktar vi barnets rättigheter under temaveckan 15–21.11

Dela

Temat för kommunikationen om barnets rättigheter 2021 är barnets rätt till gott bemötande. Nu utmanar vi aktörerna i Vasa att beakta temaveckan, dvs. barnets rättigheter, på ett eller annat sätt. Anmäl ditt evenemang senast 5.11!

Anmäl ditt evenemang till Vasa stads Förebyggande familjearbete Pippi, varhaisentuenperhetyo@vaasa.fi. Vi sammanställer evenemangen under Veckan för Barnets rättigheter i ett meddelande från Vasa stad på webbplatsen vaasa.fi/sv och lyfter upp temaveckan i Vasa stads kanaler på sociala medierna: Facebook och Twitter.  

Om du vill dela evenemanget på riksnivå, gå in och bekanta dig med Veckan för Barnets rättigheters webbplats www.lapsenoikeudet.fi/sv/kampanj/veckan-for-barnets-rattigheter/ och fyll i anmälningsblankett.  

Enligt konventionen om barnets rättigheter har barn rätt till särskilt skydd och särskild omsorg. Detta innebär att varje barn har rätt till skydd mot försummelse, fysiskt och psykiskt våld, exploatering, diskriminering och omänsklig behandling. Barnet har rätt till integritet och trygghet och även rätt att få förståelse och ömhet. Det handlar alltså inte bara om ett förbud mot vanvård, utan om en skyldighet att behandla barnen väl. 

Också i Finlands grundlag nämns särskilt att barn ska behandlas jämlikt som individer. Barnets rätt till gott bemötande -temat kommer att synas i organisationernas, statens, kommunernas, församlingarnas och fritidsaktörernas verksamhet under hela året.

Nyckelord

Kontakter

Familjehandledare Jenni Ovaska, tfn 040 357 5684, jenni.ovaska@vaasa.fi

Länkar

Om

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vasa stad

Alltid soliga Vasa är Nordens energihuvudstad som förenar innovativitet, teknologi, högklassiga tjänster, mångsidigt utbildnings- och kulturutbud och positiv energi.

Följ Vaasan kaupunki - Vasa stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Vaasan kaupunki - Vasa stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum