HUS

Uudenmaan alueellinen koordinaatioryhmä suosittaa liikunta- ja virkistystilojen sulkupäätöksen purkamista

Jaa

Uudenmaan alueellinen koordinaatioryhmä suosittelee Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, että se purkaa kokonaisuudessaan liikunta- ja virkistystiloja koskevan sulkumääräyksen. Vaikka kuormitus sosiaali- ja terveydenhuollossa on yhä korkealla tasolla, edellytykset rajoitukselle eivät enää täyty.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto teki 21.1.2022 tartuntatautilain 58 g §:n mukaisen päätöksen jatkaa HUSin alueella voimassa olevaa liikunta- ja virkistystilojen sulkumääräystä 7.2.2022 asti. Uudenmaan alueellinen koordinaatioryhmä päätti kokouksessaan 27.1. suositella Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, että terveydenhuollon kuormituksen jatkaessa hidasta vähenemistä, aluehallinto virasto purkaisi tuon päätöksen kokonaisuudessaan 1.2. alkaen.

Koronaviruspandemian aiheuttama kuormitus Uudenmaan sosiaali- ja terveydenhuollon palveluissa on pysynyt edelleen korkealla tasolla, mutta tällä hetkellä näyttää siltä, että kuormituksen nousu on pysähtynyt ja kääntynyt jopa laskuun. ”Tämän vuoksi arvioimme alueellisessa koordinaatioryhmässä, että lain määrittelemät edellytykset rajoitusten jatkamiseen eivät enää täyty, vaikka tartuntojen suuri määrä kuormittaa sosiaali- ja terveyspalveluja merkittävästi”, sanoo ryhmän puheenjohtaja, HUSin vs. johtajaylilääkäri Veli-Matti Ulander.


Sisätiloissa järjestettäviin yleisötilaisuuksiin suositellaan uusia rajoituksia

Lisäksi Uudenmaan koordinaatioryhmä suosittelee Etelä-Suomen aluehallintovirastolle, että se jatkaa voimassa olevaa tartuntatautilain 58 §:n mukaista yleisötilaisuuksia koskevaa rajoituspäätöstä 31.1.2022 jälkeen siten, että sisätilojen istumapaikalliset enintään 50 henkilön tilaisuudet sallitaan 1.–15.2.2022.

Lisäksi ryhmä suosittaa, että aluehallintovirasto jatkaa voimassa olevaa tartuntatautilain 58 d §:n mukaista asiakastilojen terveysturvallista käyttöä koskevaa määräystä 31.1.2022 jälkeen kahden viikon ajan 1.–15.2.2022.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto tiedottaa rajoituksiin liittyvästä päätöksestään.


Tartuntariski edelleen korkea

Koronavirustartuntojen määrä Uudellamaalla on edelleen korkea. ”Onkin erittäin tärkeää, että jokainen kantaa oman vastuunsa: ottaa koronarokotteet, käyttää kasvomaskia aina julkisissa sisätiloissa ja liikennevälineissä eikä tapaa oireisena muita ihmisiä. Olisi todella kurjaa ottaa takapakkia ja palauttaa rajoitukset”, sanoo Ulander.

Lisätietoja medialle:
HUSin mediapalvelun yhteystiedot

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme