Uudenmaan ELY-keskus

Uudenmaan ELY-keskus ja Itä-Uudenmaan ja Porvoonjoen vesien- ja ilmansuojeluyhdistys tiedottavat: Sipoonjoen luonnon monimuotoisuutta parannetaan osana Helmi-elinympäristöohjelmaa

Jaa

Sipoonjoki on saatu osaksi ympäristöministeriön rahoittamaa Helmi-ohjelmaa. Uudenmaan ELY-keskus koordinoi ja ohjaa tulevien vuosien aikana rahoitusta toimenpiteisiin, joilla parannetaan luonnon monimuotoisuutta sen vesistöalueella.

Kunnostustoimia kohdennetaan sekä joen valuma-alueelle että sen purouomiin. Elinympäristöjen ennallistamisesta on hyötyä luonnon monimuotoisuudelle, jonka kirkkaimpana kruununa on Sipoonjoella säilynyt alkuperäinen meritaimenkanta.

Itä-Uudenmaan ja Porvoonjoen vesien- ja ilmansuojeluyhdistys on vastikään aloittanut hankkeeseen kuuluvat inventoinnit. Niitä tehdään tulevan kesän ja syksyn aikana Nikkilän yläpuolisella osalla Sipoonjokea ja joen sivupuroissa.

Inventoinneissa arvioidaan virtavesien luonnontilaisuutta, kunnostustarvetta ja kunnostusmahdollisuuksia. Uoman ja sen välittömän lähiympäristön ohella tarkastellaan myös laajemmin valuma-aluetta.

Potentiaalisten kunnostuskohteiden osalta ollaan yhteydessä alueen maanomistajiin, joiden kanssa keskustellaan ja sovitaan jatkotoimenpiteistä. Hankkeen ehdotukset ja suunnitelmat eivät sido maanomistajia. Kaikki mahdolliset toimenpiteet toteutetaan maanomistajien suostumuksella hyvässä yhteistyössä.

Hanke on tiiviisti kytköksissä Metsähallituksen hallinnoimiin alueisiin Sipoonjoella ja tukee Metsähallituksen meneillään ja suunnitteilla olevia ennallistamisen ja luonnonhoidon toimenpiteitä.

Hanketta ohjaa asiantuntijaryhmä, joka koostuu Sipoon kunnan, Itä-Uudenmaan ja Porvoonjoen vesien- ja ilmansuojeluyhdistyksen, Metsähallituksen, Porvoon-Sipoon kalatalousalueen, Luonnonvarakeskuksen, WWF:n, ELY-keskusten ja luonnonsuojelujärjestöjen edustajista.

www.ym.fi/helmi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Juha Niemi
Toiminnanjohtaja
050-5710335
juha.niemi@vesi-ilma.fi
Itä-Uudenmaan ja Porvoonjoen vesien- ja ilmansuojelu ry.

Aki Janatuinen
Luonnonsuojelun asiantuntija
0295 021 089
aki.janatuinen@ely-keskus.fi
Uudenmaan ELY-keskus

Tietoja julkaisijasta

Uudenmaan ELY-keskus
Uudenmaan ELY-keskus
Opastinsilta 12 A, 2. krs
00520 Helsinki

0295 021 000http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-uusimaa

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Uudenmaan ELY-keskus

Planeringen av landsväg 11617 (Linjatie) till byväg upphör, Tusby och Mäntsälä29.6.2022 15:24:26 EEST | Tiedote

Planeringen av en bygväg för Linjatie (landsväg 11617) på gränsen mellan Tusby och Mäntsälä kommuner som inleddes våren 2022 upphör och vägavsnittet genomförs inte som byväg. De beläggningsarbeten som programmerats för Linjatie och Niittykulmantie genomförs dock enligt planen under sommaren 2022. Körbanemarkeringarna genomförs på sedvanligt sätt enligt dimensioneringsanvisningarna för landsvägar med två körfält. Inga farthinder byggs på Linjatie i samband med beläggningsarbetena. Hastighetsbegränsningen på Linjatie förblir tills vidare oförändrad. Tusby kommuns tidtabellsmål för genomförandet av detaljplanen Joenranta invid Linjatie påverkade beslutet att avsluta planeringen av byvägsprojektet. Byggarbetena under den tid som planområdet byggs kommer att öka byggplatstrafiken betydligt på Linjatie, vilket skulle ha försämrat byvägens funktion och säkerhet.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme