HUS

Uudenmaan Päivystysapu 116 117 palvelee taas normaalisti

Jaa

Uudenmaan Päivystysapu -puhelinpalvelun ruuhka on saatu purettua. Tilanne on palautunut normaaliksi ja puheluihin pystytään taas vastaamaan normaaliin tapaan.

Uudenmaan Päivystysavun puhelimet alkoivat ruuhkautua lauantaina aamupäivästä. Pahimmillaan takaisinsoitoissa oli noin kolmen tunnin viive. Palvelu ruuhkautui normaalia suuremmasta puhelumäärästä ja henkilökunnan sairaustapauksista. Alkavat pyhät, liukkaus, flunssat sekä vatsataudit ovat saaneet ihmiset soittelemaan runsain määrin Päivystysapuun. Lisäksi samaan aikaan osui myös henkilökunnan sairauspoissaoloja, joita ei heti saatu paikattua. Iltaa kohden lisähenkilökuntaa saatiin paikalle purkamaan ruuhkaa.

- Olemme todella pahoillamme tilanteessa. Alkuvuodesta avaamme uuden toimipisteen Lohjan sairaalan yhteyteen, joten meillä on silloin enemmän henkilökuntaa vastaamassa puheluihin ja sairauspoissaoloihin löytyy helpommin sijaisia, kertoo Uudenmaan Päivystysapu -hanketta vetävä ylilääkäri Leena Soininen HUS Akuutista. Tilanne oli Uudenmaan Päivystysavulle poikkeuksellinen. Normaalitilanteessa noin 80 % puheluista pystytään vastaamaan suoraan.

Päivystysapu-puhelinpalveluun soitetaan ennen hakeutumista Haartmanin, Malmin, Peijaksen, Hyvinkään ja Porvoon sairaaloiden päivystyspoliklinikoille. Lisäksi numerosta 116 117 voi kysyä neuvoa myös äkillisiin terveysongelmiin. Palvelu laajenee vuoden 2019 alussa koko HUS-alueelle.

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Jorvin sairaala-alueelle suunnitellaan uudisrakennusta vuodeosastotoiminnalle / En nybyggnad för vårdavdelningsfunktionerna planeras på Jorv25.3.2019 13:01:36 EETTiedote

Uudisrakennukseen suunnitellaan sijoitettavaksi nyt vuodeosastotorneissa sijaitsevat osastot. Muut sijoitettavat toiminnat, väistöt ja tarvittava sairaansijamäärä määritetään meneillään olevan selvitystyön aikana. Jorvin sairaalan rakennushankkeiden tilanne tuotiin HUSin hallitukselle tiedoksi kokouksessa 25.3.2019.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme