Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Uudenmaan valinnanvapauspilotille 50 miljoonaa euroa

Jaa

Sosiaali- ja terveysministeriö on myöntänyt Uudenmaan valinnanvapauspilotille 50 miljoonaan euroa sote-keskuksen, suunhoidon ja asiakassetelin pilotointiin. Uudenmaan valinnanvapauspilotti on Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän ja Helsingin sosiaali- ja terveystoimen käynnistämä hanke. Mukana ovat kaikki Uudenmaan kunnat, lukuun ottamatta Pukkilaa ja Myrskylää, sekä HUS ja Eteva.

"Erittäin hienoa, että saimme koko Uudellemaalle noin suuren summan pilotointiin käytettäväksi. Se mahdollistaa meille muutoksen tekemisen hallitusti todella isolla väestöpohjalla ja käytännön ratkaisujen löytämiseen moniin valinnanvapauden vielä avoimiin kysymyksiin", toteaa Keski-Uudenmaan sote-kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen.

"Valinnanvapauspilottiin myönnetty merkittävä rahoitus on osoitus Uudenmaan maakunnan keskeisestä roolista koko maan kannalta. Valinnanvapauspilotit ovat loistava mahdollisuus oppimiselle kaikille meille. Yhteinen rahoitushakemus on jo tiivistänyt Uudenmaan sote-ammattilaisten yhteistyötä ja tarjoaa hyvän mahdollisuuden hallittuun valmistautumiseen, jos eduskunta hyväksyy maakunta- ja sote-uudistukseen liittyvän lainsäädännön", kertoo Helsingin sosiaali- ja terveystoimen toimialajohtaja Juha Jolkkonen.  

Uudellamaalla valinnanvapauspiloteista kokeillaan kolmea. Sote-keskuspilotissa maakunnan asukas voi valita sosiaali- ja terveyskeskuksen, josta hän saa mm. hoitajan ja lääkärin palveluita sekä sosiaalipalveluihin liittyvää neuvontaa ja ohjausta. Suunhoidon pilotissa maakunnan asukas voi valita hammashoitolan, josta hän saa suun ja hampaiden hoitoa. Asiakasseteli-pilotissa maakunnan asukas voi saada asiakassetelillä muun muassa sosiaalista kuntoutusta, kotipalvelua, asumispalveluja, vammaisten henkilöiden työtoimintaa sekä hammasproteettista hoitoa.

Mikä pilotti?

Valinnanvapauspilottihankkeet ovat sosiaali- ja terveysministeriön koordinoimia. Pilottien tarkoitus on tukea valinnanvapauslain toimeenpanoa osana sote-uudistusta. Pilottien avulla saadaan tärkeää tietoa valinnanvapausmallin toimivuudesta. Pilottien kokonaisrahoitus on 200 miljoonaa euroa, josta ensimmäinen osa jaettiin nyt ja toinen osa syksyllä 2018. Pilotin toteutuminen edellyttää, että valinnanvapauslaki hyväksytään.

Lisätietoja medialle

Helsingin sosiaali- ja terveystoimi: Juha Jolkkonen, toimialajohtaja, p. 09 310 42215, juha.jolkkonen@hel.fi

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä: Pirjo Laitinen-Parkkonen, kuntayhtymän johtaja, p. 040 182 5797, pirjo.laitinen-parkkonen@kuudensote.fi ja Frank Ryhänen, Uudenmaan alueellisen valinnanvapauskokeilun projektipäällikkö, p. 040 724 0869, frank.ryhanen@kuudensote.fi

Espoon kaupunki: Sanna Svahn, terveyspalvelujen johtaja, p. 050 544 6535 ja Matti Lyytikäinen, vanhusten palvelujen johtaja, p. 0500 796 810, p. 043 825 6658, etunimi.sukunimi@espoo.fi

Uusimaa2019-hanke: Tero Manninen, hankejohtaja, viestintä, p. 040 707 1508, tero.manninen@uusimaa2019.fi

Vantaan kaupunki: Jukka T. Salminen apulaiskaupunginjohtaja, sosiaali- ja terveystoimi, p. 09 8392 2800 jukka.t.salminen@vantaa.fi

 

Yhteyshenkilöt

Jaana Juutilainen-Saari
viestintäpäällikkö
jaana.juutilainen-saari@hel.fi
p. 09 310 42240

Markus Snellman
tiedottaja
markus.snellman@hel.fi
p. 09 310 42619

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala
Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala


09 310 5015 (vaihde)http://www.hel.fi/sote

Sosiaali- ja terveystoimi - hyvinvointia, terveyttä ja sosiaalista turvallisuutta helsinkiläisille.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, sosiaali- ja terveystoimiala

Helsinki jatkaa aktiivista kotihoidon kehittämistä9.7.2018 12:09Tiedote

Aluehallintovirasto (AVI) kehottaa Helsinkiä 5.7.2018 antamassaan, vuotta 2017 koskevassa valvontapäätöksessä kiinnittämään huomiota asiakasturvallisuuden varmistamiseen kotihoidossa riittävällä henkilöstömäärällä ja oman toiminnan valvonnalla. Nämä ovatkin tärkeitä ja keskeisiä edellytyksiä turvalliselle ja korkeatasoiselle kotihoidolle. Jatkamme tiivistä vuoropuhelua AVI:n kanssa. Olemme jo tehneet paljon näiden asioiden hyväksi viime vuodesta ja tulemme vielä tekemään lisää yhdessä asiakkaiden, omaisten ja henkilöstön kanssa. Ikääntyneiden turvallinen kotona asuminen on meidän kaikkien yhteinen tavoite. - Jatkamme pitkäjänteistä kotihoidon kehittämistyötä. Haluamme, että kotihoidon asiakkaat ja heidän läheisensä voivat luottaa siihen, että he saavat meiltä apua silloin, kun he tarvitsevat, sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelujen johtaja Seija Meripaasi kuvaa tilannetta. Mitä olemme jo tehneet Kotihoitoon on palkattu lisää työntekijöitä. Yhteensä tänä vuonna palkataan lisää 40 hoita

Helsingin sosiaali- ja terveyslautakunnan päätöstiedote 19.9.19.6.2018 22:19Tiedote

Sosiaali- ja terveyslautakunnan 19.6. kokouksen päätötiedote on verkossa. Lautakunta hyväksyi tässä kokouksessa muun muassa kaupunginhallitukselle annettavan lausunnon huumeriippuvaisten turvallisista käyttötiloista. Lautakunta jätti pöydälle tiedoksi saamansa selvitystyön tulokset, jotka koskivat vaihtoehtoisien keinojen löytämistä leipäjonoille. Lautakunta jatkaa asian käsittelyä kesätauon jälkeen elokuussa. Lautakunnan syyskauden ensimmäinen kokous on tiistaina 14. elokuuta.

Helsingin sosiaali- ja terveyspalvelut juhannuksena 201819.6.2018 14:11Tiedote

Terveysneuvontaa 24 h ­– puh. 09 310 10023 Terveysneuvonnasta saa tietoa Helsingin terveyspalveluista ja sairauksien hoito-ohjeita ympäri vuorokauden (24 h) tavallisen puhelun hinnalla. Henkeä uhkaavat tilanteet - soita 112 Vakavissa ja henkeä uhkaavissa sairaus- ja onnettomuustapauksissa saa apua ympäri vuorokauden numerosta 112. Terveysasemat Terveysasemat ovat auki torstaina 21.6. klo 8–16. Kalasataman ja Vuosaaren terveysasemilla ei ole torstaina 21.6. iltavastaanottoja klo 16–20. Terveysasemat ovat kiinni juhannuksena 22.–24.6. Päivystys - päivystysapu 116 117 palvelee 24 h Oman terveysaseman ollessa kiinni kiireellistä hoitoa vaativat potilaat hoidetaan päivystyksessä. Aikuiset (16 vuotta täyttäneet) Haartmanin päivystyssairaala, Haartmaninkatu 4, rakennus 12 ja Malmin päivystyssairaala, Talvelantie 6 J. Soita maksuttomaan päivystysapupalveluun p. 116 117 ennen päivystykseen hakeutumista. Päivystysapu palvelee ympäri vuorokauden. Lapset Lasten ja nuorten sairaala, Lastenklinikka,

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme