Messukeskus

Uudet tekniikat kohtaavat historian Kuva&Kamera-messuilla

Jaa

Kuvaaminen kopterilla, mobiilivideot ja kuvien rakentaminen ovat kuvamaailman nykypäivää. Kuva&Kamera-messuilla kiinnitetään huomiota sekä tämän päivän uutuuksiin että kuvaamisen historiaan. Tapahtuma on tänä vuonna ainoa Pohjoismaiden valo- ja videokuvaamisen sekä kuvankäsittelyn tapahtuma. Se järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 15.-17.3.

Muotokuvaus ja stailaus ovat teemoina Kuva&Kameran ohjelmissa. Kuva: Messukeskus.
Muotokuvaus ja stailaus ovat teemoina Kuva&Kameran ohjelmissa. Kuva: Messukeskus.

Kuvaaminen on muuttunut digitaaliseksi ja mobiiliksi, lisäksi nykypäivän kamerat osaavat lentää. Kuva&Kamera-messuilla voi kokeilla kameralla varustetun kopterin eli dronen lennätystä, lisäksi Traficomin tarkastaja Kimmo Huoviala kertoo drone-kuvaamisen säännöistä ja turvallisuudesta.

Videokuvaajille on luentoja sekä mobiilikuvaamisesta että videoiden muokkauksen uusimmista työkaluista. Lisäksi neuvotaan kuvauskäyttöön sopivan mikrofonin valinnassa ja annetaan ohjeita värienhallintaan. Hifistelijät voivat paneutua siihen, miten tekoäly integroidaan järjestelmäkameroihin, ja kuinka se vie kuvaamisen kokonaan uudelle tasolle.

Messuilla katsotaan myös menneeseen. Analoginen kuvaaminen ja saksalaisen Rollei-brändin tarina ovat historiaa, jolle on edelleen oma paikkansa nykyvalokuvauksessa. Lisäksi suomalaisen lehtivalokuvauksen grand old man, Caj Bremer, pohtii, millainen oli vanhan hyvän ajan lehtikuva.

Perusvinkkejä, kuvankäsittelyä ja luontokuvausta

Kuvaaja ja kouluttaja Pekka Punkari antaa luennollaan perusohjeet kuvaamiseen. Sen avulla kaikki kuvaajat saavat parempia kuvia, kamerasta riippumatta.

Vuoden muotokuvaaja 2018 Emmi Virtanen opastaa stailattujen muotokuvien tekoon. Lisäksi muotokuvakisan kärkipaikat valloittanut naiskolmikko pohtii, mikä on naisten supervoima muotokuvauksessa ja mistä naisten nousu menestykseen juontaa juurensa.

Kuvan rakentaminen on oma taiteenlajinsa. Rakennetut fantasiakuvat ovat mielikuvituksen tuotteita, joissa tunnelma luodaan kuvankäsittelyn tekniikoita hyväksi käyttäen. Valokuvataitelija Marjut Korhonen vie kuulijat kuvien kulisseihin ja paljastaa, millaisista todellisuuden palasista kuvat muodostuvat.

Luontokuvauksesta kuullaan monta näkökulmaa. Suomen Luonto -lehden AD Nanna Särkkä paljastaa, millaisista luontokuvista on nykypäivän kuvatulvassa pulaa. Lisäksi puhutaan hyönteisten ja lintujen kuvaamisesta, kun lavalle pääsevät Jussi Murtosaari ja Mika Honkalinna. Seikkailija ja luontokuvaaja Marinella Himari kertoo, millaista on olla luonnon armoilla, ja millä objektiiveilla tulee parasta jälkeä.

Näyttelyt yhdistävät modernia ja perinteistä

Kuva&Kamera-messujen näyttelyissä ovat tänä vuonna mukana muun muassa Vuoden Muotokuvaaja 2018 voittajat (Emmi Virtanen, Mitja Kortepuro, Irina Kolomijets), Kamera-lehden luontokuvakoulun parhaat sekä Finnfotogallerian Vuoden luontokuvat. Kuvakonkarit-yhteisnäyttelyssä nähdään valokuvan, matematiikan ja grafiikan yhdistävät fraktaakkelit (Erik Lauraeus), pohjoisen luontokuvia (Jouko Taukojärvi), vauhdikkaita urheilukuvia (Osmo Kyttälä) ja rakennettujen kuvien digifantasiaa (Marjut Korhonen).

Pohjoismaiden ainoa valo- ja videokuvaamisen sekä kuvankäsittelyn tapahtuma Kuva&Kamera järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 15.–17.3.2019. Samaan aikaan myös GoExpo sekä Helsinki Horse Fair. Kävijät pääsevät tapahtumiin samalla lipulla. Kuva&Kamera on avoinna pe 15.3. klo 9–17 (GoExpo klo 12-20), la 16.3. klo 10-19, su 17.3. klo 10-17.

Messukeskus – Sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | 100.messukeskus.com

Lisätietoja:

Messukeskus, tiedottaja Riikka Luomanpää, 050 540 4231, riikka.luomanpaa@messukeskus.com

www.kuvamessut.comwww.facebook.com/kuvamessut

Kuvia aiemmista tapahtumista vapaasti median käyttöön: http://mediabank.messukeskus.com/

Median akkreditoituminen http://messukeskus.com/uutishuone/akkreditointi/ tai messujen aikana Messukeskuksen Lehdistökeskuksessa.

Kuvat

Muotokuvaus ja stailaus ovat teemoina Kuva&Kameran ohjelmissa. Kuva: Messukeskus.
Muotokuvaus ja stailaus ovat teemoina Kuva&Kameran ohjelmissa. Kuva: Messukeskus.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskus järjestää vuosittain 65 messutapahtumaa ja 1500 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, 65 exhibitions and 1500 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Matkamessujen partnerimaa vuonna 2020 on Viro2.7.2019 10:00:00 EESTTiedote

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut on vahvistanut seuraavaksi partnerimaaksi Viron. Loppuvuoden ajan Viro-teemat ovat esillä messujen uutiskirjeissä ja sosiaalisen median kanavissa. Tammikuussa Viro on keskeisesti näkyvillä sekä messujen lavaohjelmassa että osastoilla, jotta matkailualan ammattilaiset ja messukävijät voisivat lähemmin tutustua eteläisen naapurimaan uusiin nähtävyyksiin sekä aktiviteetti- ja majoituskohteisiin. Matkamessut järjestetään Helsingissä Messukeskuksessa 16.-19.1.2020. ”Viron valikoituminen partnerimaaksi on iloinen ja looginenkin uutinen ottaen huomioon, että ympäristötietoisuus ja vastuullinen matkailu kasvattavat suosiotaan”, Viron matkailun edistämiskeskuksen johtaja Margus Sameli sanoo. ”Vaikka kaukomatkalle lähtö onkin nykyisin helpompaa ja edullisempaa kuin koskaan ennen, ovat lähimatkailua suosivat matkailijat yksi matkailusektorin merkittävistä kuluttajaryhmistä.” ”Viro on monille Matkamessujen kävijöille tuttu maa, ja miellett

Helsingin Kirjamessujen lukupiirikirjoista neljä on esikoisteoksia27.6.2019 11:56:50 EESTTiedote

Helsingin Kirjamessut tarjoaa kahdeksan lukupiiriä kiinnostavista vuoden 2019 kirjauutuuksista. Lukupiirikirjailijoita ovat Monika Fagerholm, Riitta Konttinen, Johanna Laitila, Laura Lindstedt, Jussi Nikkilä, Suvi Ratinen, Pajtim Statovci ja Aino Vähäpesola. Tänä vuonna lukupiireissä on entistä enemmän esikoisteoksia. Helsingin Kirjamessut järjestetään torstaista sunnuntaihin 24. – 27.10.2019 Messukeskuksessa Helsingissä.

Monipuolisen harjoittelun fysiikkalajit esillä APCONissa elokuussa20.6.2019 15:04:13 EESTTiedote

Elokuussa Messukeskuksessa järjestettävä APCON tarjoilee kattauksen eri fysiikkalajien kisoja. Toiminnallisen harjoittelun Rebel Open CF Throwdown ja Street Workout Nordic Championships -kilpailut esittelevät lajien monipuolisuutta ja tuovat Suomeen myös kansainvälisiä huippuja. APCON on pohjoismaiden suurin voimailu- ja fitness-lajien tapahtuma, joka järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 23.-25.8.2019.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme