Messukeskus

Uudet tekniikat kohtaavat historian Kuva&Kamera-messuilla

Jaa

Kuvaaminen kopterilla, mobiilivideot ja kuvien rakentaminen ovat kuvamaailman nykypäivää. Kuva&Kamera-messuilla kiinnitetään huomiota sekä tämän päivän uutuuksiin että kuvaamisen historiaan. Tapahtuma on tänä vuonna ainoa Pohjoismaiden valo- ja videokuvaamisen sekä kuvankäsittelyn tapahtuma. Se järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 15.-17.3.

Muotokuvaus ja stailaus ovat teemoina Kuva&Kameran ohjelmissa. Kuva: Messukeskus.
Muotokuvaus ja stailaus ovat teemoina Kuva&Kameran ohjelmissa. Kuva: Messukeskus.

Kuvaaminen on muuttunut digitaaliseksi ja mobiiliksi, lisäksi nykypäivän kamerat osaavat lentää. Kuva&Kamera-messuilla voi kokeilla kameralla varustetun kopterin eli dronen lennätystä, lisäksi Traficomin tarkastaja Kimmo Huoviala kertoo drone-kuvaamisen säännöistä ja turvallisuudesta.

Videokuvaajille on luentoja sekä mobiilikuvaamisesta että videoiden muokkauksen uusimmista työkaluista. Lisäksi neuvotaan kuvauskäyttöön sopivan mikrofonin valinnassa ja annetaan ohjeita värienhallintaan. Hifistelijät voivat paneutua siihen, miten tekoäly integroidaan järjestelmäkameroihin, ja kuinka se vie kuvaamisen kokonaan uudelle tasolle.

Messuilla katsotaan myös menneeseen. Analoginen kuvaaminen ja saksalaisen Rollei-brändin tarina ovat historiaa, jolle on edelleen oma paikkansa nykyvalokuvauksessa. Lisäksi suomalaisen lehtivalokuvauksen grand old man, Caj Bremer, pohtii, millainen oli vanhan hyvän ajan lehtikuva.

Perusvinkkejä, kuvankäsittelyä ja luontokuvausta

Kuvaaja ja kouluttaja Pekka Punkari antaa luennollaan perusohjeet kuvaamiseen. Sen avulla kaikki kuvaajat saavat parempia kuvia, kamerasta riippumatta.

Vuoden muotokuvaaja 2018 Emmi Virtanen opastaa stailattujen muotokuvien tekoon. Lisäksi muotokuvakisan kärkipaikat valloittanut naiskolmikko pohtii, mikä on naisten supervoima muotokuvauksessa ja mistä naisten nousu menestykseen juontaa juurensa.

Kuvan rakentaminen on oma taiteenlajinsa. Rakennetut fantasiakuvat ovat mielikuvituksen tuotteita, joissa tunnelma luodaan kuvankäsittelyn tekniikoita hyväksi käyttäen. Valokuvataitelija Marjut Korhonen vie kuulijat kuvien kulisseihin ja paljastaa, millaisista todellisuuden palasista kuvat muodostuvat.

Luontokuvauksesta kuullaan monta näkökulmaa. Suomen Luonto -lehden AD Nanna Särkkä paljastaa, millaisista luontokuvista on nykypäivän kuvatulvassa pulaa. Lisäksi puhutaan hyönteisten ja lintujen kuvaamisesta, kun lavalle pääsevät Jussi Murtosaari ja Mika Honkalinna. Seikkailija ja luontokuvaaja Marinella Himari kertoo, millaista on olla luonnon armoilla, ja millä objektiiveilla tulee parasta jälkeä.

Näyttelyt yhdistävät modernia ja perinteistä

Kuva&Kamera-messujen näyttelyissä ovat tänä vuonna mukana muun muassa Vuoden Muotokuvaaja 2018 voittajat (Emmi Virtanen, Mitja Kortepuro, Irina Kolomijets), Kamera-lehden luontokuvakoulun parhaat sekä Finnfotogallerian Vuoden luontokuvat. Kuvakonkarit-yhteisnäyttelyssä nähdään valokuvan, matematiikan ja grafiikan yhdistävät fraktaakkelit (Erik Lauraeus), pohjoisen luontokuvia (Jouko Taukojärvi), vauhdikkaita urheilukuvia (Osmo Kyttälä) ja rakennettujen kuvien digifantasiaa (Marjut Korhonen).

Pohjoismaiden ainoa valo- ja videokuvaamisen sekä kuvankäsittelyn tapahtuma Kuva&Kamera järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 15.–17.3.2019. Samaan aikaan myös GoExpo sekä Helsinki Horse Fair. Kävijät pääsevät tapahtumiin samalla lipulla. Kuva&Kamera on avoinna pe 15.3. klo 9–17 (GoExpo klo 12-20), la 16.3. klo 10-19, su 17.3. klo 10-17.

Messukeskus – Sata vuotta tapahtumien keskipisteessä | 100.messukeskus.com

Lisätietoja:

Messukeskus, tiedottaja Riikka Luomanpää, 050 540 4231, riikka.luomanpaa@messukeskus.com

www.kuvamessut.comwww.facebook.com/kuvamessut

Kuvia aiemmista tapahtumista vapaasti median käyttöön: http://mediabank.messukeskus.com/

Median akkreditoituminen http://messukeskus.com/uutishuone/akkreditointi/ tai messujen aikana Messukeskuksen Lehdistökeskuksessa.

Kuvat

Muotokuvaus ja stailaus ovat teemoina Kuva&Kameran ohjelmissa. Kuva: Messukeskus.
Muotokuvaus ja stailaus ovat teemoina Kuva&Kameran ohjelmissa. Kuva: Messukeskus.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa sekä 2000 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, a hundred exhibitions and 2000 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Habitaren 2019 Kansainvälinen Ystävä Alberto Alessi: Suomalainen ja italialainen muotoilu ovat toistensa vastakohtia, ja siksi sopivat niin hyvin yhteen17.4.2019 14:00:00 EESTTiedote

Tunnetun italialaisen designtalo Alessin pääjohtaja Alberto Alessi on Habitaren Kansainvälinen Ystävä 2019. Suomalaisen muotoilun kanssa pitkään toiminut Alessi valitsee Habitaren kiinnostavimmat sisällöt ja pitää keynote-puheenvuoronsa keskiviikkona 11.9.2019. Habitare on avoinna Messukeskuksessa Helsingissä 11.–15.9.2019. Italiassa 1921 perustettu Alessin muotoilutalo on yksi maailman tunnetuimpia yrityksiä muotoilun kentällä. Alessin yli tuhannen tuotteen valikoimaan kuuluu paljon kodin esineitä, kuten astioita ja keittiötarvikkeita, ja monet ovat saavuttaneet ikonisen maineen nykymuotoilussa. Tuotteiden suunnitteluun on vuosien saatossa osallistunut yli kolmesataa muotoilijaa – joukossa myös monia suomalaisia. ”Arvioimme Alessin tuotteiden menestystä neljällä muuttujalla, joita ovat tuotteen funktio, aistinvarainen kuvitteellinen muisti, viestintä ja kieli, sekä hinta. Korkein mahdollinen pistemäärä on 20 pistettä, ja korkein Alessin tuotteen saama pistemäärä on 18 pistettä. Se on

Vuoden Huiput -näyttely Habitareen12.4.2019 10:00:00 EESTTiedote

Parasta suomalaista luovaa suunnittelua esittelevän Vuoden Huiput -kilpailun voittajien näyttely nähdään jälleen ensi syksynä Habitaressa Messukeskuksessa 11.–15.9.2019. Suomen merkittävimmän luovan suunnittelun kilpailun voittajat julkistettiin eilen. Grafian järjestämä Vuoden Huiput on parasta suomalaista mainontaa ja muotoilua palkitseva, vuodesta 1980 järjestetty kilpailu. Viime vuoden luovan suunnittelun parhaimmisto palkittiin eilen Vuoden Huiput 2018 -gaalassa. Voittajatyöt esitellään jälleen omana näyttelynään Habitaressa syyskuussa. Habitaren Vuoden Huiput 2018 -näyttelyssä nähdään noin 61 työtä, 15 eri sarjan parhaat. Kilpailun kaikkien sarjojen pääpalkinnon, Grand Prixin, sai TBWA:n Helsingin Sanomille suunnittelema Land of Free Press. Kampanjan luovasta suunnittelusta TBWA\Helsingillä vastasivat mm. Sami Kelahaara, Jyrki Poutanen ja Erno Reinikainen. ”Älykäs ajatus, nopea ja erinomaisesti ajoitettu toteutus, usko minimalismin ja kiteytetyn sanoman voimaan sekä halu vaikutta

Matkamessut yhteistyöhön Maata pitkin -matkamessujen kanssa8.4.2019 13:00:00 EESTTiedote

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut aloittaa yhteistyön Maata pitkin -matkamessujen kanssa. Ensimmäinen yhteinen hanke on 5.5. Maata pitkin -matkamessut. Taustalla on Matkamessujen tahto tarjota tietoa ja inspiraatiota kaikille matkailijoille, sekä tavoittaa uusia kohderyhmiä. Matkamessut ovat toimillaan edistäneet vastuullista ja kestävää matkailua jo pitkään, ja esimerkiksi SMALin luoma kestävän matkailun Helsinki Declaration allekirjoitettiin ensimmäistä kertaa Matkamessuilla yli 10 vuotta sitten. Muuttuvassa maailmassa toimia on kuitenkin lisättävä, ja Matkamessut haluavat tarjota tietoa myös vaihtoehtoisista matkustusmuodoista kiinnostuneille matkailijoille. Yhtenä toimenpiteenä on yhteistyö Maata pitkin -matkamessujen kanssa. Toukokuussa Helsingissä järjestettävään tilaisuuteen kokoontuu maata pitkin matkustamiseen liittyviä toimijoita jakamaan tietoa ja inspiraatiota esimerkiksi juna- ja pyörämatkailusta. Yhteistyön myötä Matkamessut tuo tilaisuuteen muun

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme