Finavia Oyj

Uudistuva terminaali 2 avautuu keskiviikkona – nämä asiat muuttuvat matkustuksessa Helsinki-Vantaalla

Jaa

Finavia avaa uudistetun terminaali 2:n Helsinki-Vantaalla 1. joulukuuta. Terminaali 2:ssa avautuvat upeat lähtö- ja tuloaulat sekä moderni pysäköintitalo. Samalla uudistuvat terminaali 2:n liikennejärjestelyt. Terminaali 1:n palvelut säilyvät toistaiseksi nykyisellään.

─ Olemme iloisia, että voimme esitellä uudet ja upeat tilat matkustajille. Terminaali 2:n laajennus on jo nyt saanut lukuisia palkintoja ja toivomme, että matkustaminen sujuu entistä sujuvammin ja mutkattomammin, sanoo Helsinki-Vantaan lentoasemanjohtaja Ulla Lettijeff Finaviasta.

Helsinki-Vantaan liikennejärjestelyt helpottuvat ja vakiintuvat 1. joulukuuta 2021 alkaen, kun autolla ja taksilla voi ajaa pääovien eteen ja jättää matkustajat kyydistä.

Terminaali 2:n kylkeen on valmistunut uusi pysäköintitalo, bussiasema ja taksiasema. Kävelymatkat lyhenevät ja joka paikkaan pääsee sisäkautta. Uutta on myös pyöräparkki.

Omalla autolla matkustajia noutamaan tulevien kannattaa pysäköidä uuteen pikaparkkiin, joka sijaitsee aivan terminaali 2:n edustalla.

Uudessa pysäköintitalossa on kaksi aluetta: P1 Premium ja P2. Molemmilta pysäköintialueilta pääsee hissillä suoraan terminaali 2:een. Finavian muut pysäköintialueet palvelevat yhä tuttuun tapaan.

Lemmikinomistajille avautuu uusi ulkoilutusalue tuloaulan ja bussiaseman väliin, jossa koiran tai kissan voi käyttää asioillaan.

Matkalle lähtö ja matkalta saapuminen terminaali 2:n kautta

Terminaali 2:n matkustajat kulkevat joulukuun alusta alkaen uuden lähtöaulan läpi nykyiselle lähtöselvitys- ja turvatarkastusalueelle. Lähtöselvitys ja huippumoderni turvatarkastus otetaan käyttöön uusissa tiloissa ensi kesän kynnyksellä.

Suomeen saapuvat matkustajat tulevat uuteen keskitettyyn tuloaulaan, jossa vastaanottajat voivat odottaa heitä. Matkatavarat noudetaan auloista 2A ja 2B vuoteen 2023 asti, jolloin lentoasemalle avataan uusi keskitetty matkatavaranluovutushalli.

Tuloaulaan avautuu joulukuun alussa uusia liikkeitä ja palveluita, kuten Subway, Runway Bar, Excess Baggage ja Forex. Kestosuosikit Alepa ja R-kioski ovat auki vuorokauden ympäri.

Kaikki liikkeet ja palvelut ovat helposti matkustajien ja muiden lentokentällä piipahtavien saatavilla, kertoo Helsinki-Vantaan kaupallisen liiketoiminnan johtaja Nora Immonen Finaviasta.

Lentoaseman Burger King, Helsinki Market ja Espresso House sekä Moomin shop palvelevat jatkossa myös tuloaulassa. Keväällä 2022 tarjonta kasvaa lisää, kun monipuolinen ravintolamaailma ja ylellinen Plaza Premium Lounge avautuvat.

–Ravintolat ovat panostaneet makuihin, palvelun nopeuteen ja valikoiman monipuolisuuteen. Ruokaa voi napata nopeasti mukaan tai herkuttelemaan voi tulla ajan kanssa, kertoo Immonen.

Terminaali 1 käytössä totuttuun tapaan

─ Terminaali 1 on käytössä toistaiseksi normaalisti. Sitä kautta matkustaville ei tule nyt muutoksia, muistuttaa Lettijeff.

Taksit ja henkilöautot voivat jättää terminaali 1:sta matkalle lähtevät asiakkaat kyydistä sisäänkäynnin edessä. Terminaali 1:n autoilijoita lähimpänä palvelee pysäköintitalo P3, joka sijaitsee aivan terminaali 1:n vieressä. Juna-asemalle matkustajat pääsevät yhdyskäytävältä. Bussiasema sijaitsee terminaali 2:n kyljessä.

Terminaalin 2:n muutos- ja käyttöönottotyöt jatkuvat edelleen, kunnes kaikki on valmista vuonna 2023. Terminaalin edustalle on rakentumassa samaan aikaan myös Suomen suurin hotelli.

─ Terminaali 2:n avautuminen on jo suuri askel. Valmistuessaan Helsinki-Vantaalla on laajat ja kattavat palvelut, jotka tekevät matkustuksesta virtaviivaista ja helppoa, summaa Lettijeff.

Katsoaksesi videon lähteestä www.youtube.com, anna hyväksyntä sivun yläosasta.Helsinki-Vantaan kehitysohjelma 2014-2023

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Finavia Oyj
Finavia Oyj
Lentäjäntie 3
01530 VANTAA

https://www.finavia.fi/fi

Lentoasemayhtiö Finavia johtaa ja kehittää 20 lentoasemaa eri puolilla Suomea. Mahdollistamme suomalaisille Pohjois-Euroopan parhaat lentoyhteydet ja varmistamme, että matkustaminen lentoasemiemme kautta on mutkatonta ja sujuvaa. Kaikki lentoasemamme ovat hiilineutraaleja. Teemme työtä, jota ilman maailma olisi kaukana.

www.finavia.fi
http://vuosikertomus.finavia.fi
www.facebook.com/finavia
www.facebook.com/helsinkiairport
www.twitter.com/finavia
www.twitter.com/helsinkiairport

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Finavia Oyj

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme