Lapinjärven kunta

Uusi emäntä toivottaa tervetulleeksi Lapinjärven Koko Kylän Työhuoneelle

Jaa

Onko unelmissasi etätyötila, jossa voisit tehdä töitä? Onko työhuoneesi jo liian ahdas? Tervetuloa Lapinjärven kuntaan, Koko Kylän Työhuoneelle, tekemään töitä. Taidemaalari Tuula Heikkilä aloittaa elokuussa Lapinjärvellä Koko Kylän Työhuoneen emäntänä ja kutsuu mukaan maksuttomaan luovaan etätyötilaan.

Taidemaalari Tuula Heikkilä on Koko Kylän Työhuoneen uusi emäntä.
Taidemaalari Tuula Heikkilä on Koko Kylän Työhuoneen uusi emäntä.

Onko unelmissasi etätyötila, jossa voisit tehdä töitä? Onko työhuoneesi jo liian ahdas? Tervetuloa Lapinjärven Koko Kylän Työhuoneelle tekemään töitä. Elokuusta alkaen Koko Kylän Työhuoneella kävijöitä on ottamassa vastaan uusi emäntä. Taidemaalari Tuula Heikkilä aloittaa elokuussa Lapinjärvellä Koko Kylän Työhuoneen emäntänä.

Lapinjärven kirkonkylällä on kaikille avoin työhuone – Koko Kylän Työhuone -, johon voi tulla tekemään töitä klo 10-16 välisenä aikana arkipäivisin. Työtila toimii etätyötilana, luovana työtilana, kokoustilana ja kansalaisopistoiden kurssitilana.

Koko Kylän Työhuoneen löytää Lapinjärven Kirjastotalolta. Toiminta on alkanut vuonna 2015 ja jatkuu aktiivisena.

”Mielenkiintoinen mahdollisuus tutustua Lapinjärveen uusin silmin”

Koko Kylän Työhuoneen emännät palkataan Lapinjärven kunnalle työvoimatoimiston palkkatuella. Heille tarjotaan 9-11 kuukauden työsuhde.

Emännän tehtävissä Tuula Heikkilä pääsee yhtenä aamupäivänä pitämään Lapinjärvellä päiväkodin viisivuotiaille taidetuokiota. Muita työtehtäviä ovat Koko Kylän Työhuoneen toiminnasta vastaaminen, tilan ylläpito sekä projekteissa mukana oleminen.

”Tämä on mielenkiintoinen mahdollisuus tutustua Lapinjärveen ja lapinjärveläisiin uusin silmin”, kertoo Lapinjärvellä asuva Tuula Heikkilä. Tuula tuo Koko Kylän Työhuoneelle omaa taiteellista näkemystään ja odottaa innolla monipuolisia toimintamalleja. Omia ideoitaan hän aikoo tuoda jollain tapaa toiminnassa esille.

"Olen asunut Lapinjärvellä jo tovin, mutta nyt pääsen oikeasti tekemään ihmisten kanssa töitä. Saa nähdä, tuleeko toimintaamme mukaan jonkinlainen taidekerho. Otan kävijöiden toiveita vastaan.", vinkkaa taidemaalari-Heikkilä.

Koko Kylän Työhuone ruokkii työntekijöitä toteuttamaan itseään

Koko Kylän Työhuoneen emännän työssä on vuosien varrella ollut monia luovia persoonia. He ovat työtehtävien kautta innostuneet jatkamaan luovia töitään.

Annette Meriluoto lopetti emäntänä kesäkuussa ja suuntaa nyt opiskelemaan luontovalokuvaamista. Annette toi emäntänä omaa luontoharrastustaan esille Koko Kylän Työhuoneen toiminnassa luontokävelyinä.

Inka Peltola toimi vuosi sitten Koko Kylän Työhuoneen emäntänä ja innostui työssään käsityöharrastuksestaan. Nyt hän opiskelee käsityöopettajaksi Helsingin Yliopistolla.

Tuula Heikkilä kertoo, että tämä työ antaa hänelle mahdollisuuden miettiä tulevia mahdollisuuksiaan. Missä hänet nähdäänkään emännän työn jälkeen jää nähtäväksi.

Syksy Koko Kylän Työhuoneella

Työskentely Koko Kylän Työhuoneella on maksutonta. Työtilan lisäksi Koko Kylän Työhuoneella toimii omatoiminen kahvila, johon saa tulla aina arkisin 10-16 juomaan kupposen teetä tai kahvia. ”Kirjastokäynnin yhteydessä voi tulla juomaan lasillisen vettä tai kupin kahvia”, vinkkaa tuleva emäntä.

Koko Kylän Työhuoneelta voi löytää emännän lisäksi myös Lapinjärven kunnan Perinnetalkoot-hankkeen työntekijöitä ja työkokeilijoita. Perinnetalkoot järjestää työkokeilijoille erilaisia työmahdollisuuksia, kuten ikäihmisten ulkoiluttamista, heille lukemista ja erilaisten perinnetaitojen oppimista.

Syksyn aikana Koko Kylän Työhuoneella järjestetään kansalaisopiston piirustus- ja maalauskursseja, digikursseja sekä ompeluseuraa. Joka kuukauden ensimmäisenä perjantaina kirjasto järjestää tilassa myös elokuvakatselmuksen lapsiperheille. Monet eri yhdistykset kokoontuvat Koko Kylän Työhuoneella.

Tilaa voi varata elokuun alusta alkaen Koko Kylän Työhuoneen uudelta emännältä maksuttomasti erilaisiin käyttötarkoituksiin. ”Tervetuloa tutustumaan toimintaan ja etsimään oma tapasi käyttää yhteistä tilaamme!”, kutsuu uusi emäntä Tuula Heikkilä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tiina HeikkaKunnanjohtaja

Uuden ajan kunnanjohtaja täynnä ideoita ja uskallusta. Innovatiivinen ja ihmislähtöinen työote näkyy niin kunnassa sisällä kuin ulospäinkin.

044 720 8686tiina.heikka@lapinjarvi.fi

Kuvat

Taidemaalari Tuula Heikkilä on Koko Kylän Työhuoneen uusi emäntä.
Taidemaalari Tuula Heikkilä on Koko Kylän Työhuoneen uusi emäntä.
Lataa
Koko Kylän Työhuone löytyy Lapinjärven Kirjaston yhteydestä. Tervetuloa!
Koko Kylän Työhuone löytyy Lapinjärven Kirjaston yhteydestä. Tervetuloa!
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lapinjärven kunta
Lapinjärven kunta
Lapinjärventie 20
07800 LAPINJÄRVI

019 510 860http://www.lapinjarvi.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lapinjärven kunta

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme