Messukeskus

Uusi HupiCon esittelee harrastusmahdollisuuksia kouluikäisille

Jaa

Uusi harrastetapahtuma HupiCon avaa ovensa 20.–22.4.2018 Messukeskuksessa Helsingissä. Kouluikäisille suunnatussa tapahtumassa voi tutustua muun muassa pienoismalleihin, lauta- ja videopeleihin sekä tubettamiseen.

HupiCon esittelee pienoismalliharrastusta useissa eri näytöksissä sekä näytteilleasettajien osastoilla. Kokeneiden pienoismalliharrastajien kädenjälkiä voi ihastella muovimallirakentajien yhdistyksen IPMS Finland ry:n järjestämässä pienoismallikilpailussa.

Palikkatakomo ry rakentaa HupiConiin maailmaan suurimman Legokaupungin. Näyttelyn ohella Palikkatakomon osastolla voi tutustua myös maailmanlaajuisesti tunnustettujen rakentajien teoksiin sekä uusiin Lego-koneisiin ja -robotteihin. Osastolla on lisäksi yleisölle suunnattu rakentelualue, jossa kävijät voivat suunnitella ja koota itse Lego-rakennelmia.

Retropelialueella esitellään 80- ja 90-luvun pelikonsoleja, mm. Nintendo Entertainment Systemiä, Super Nintendoa, Gamecubea, Playstation ykköstä ja muita klassikko-pelikonsoleita. Puolenkuun Pelien osastolla voi puolestaan tutustua lautapelien maailmaan sekä Warhammer-miniatyyreihin.

Lennätyksen ystäville HupiCon tarjoilee laajan lennätysalueen, jossa järjestetään lennätysnäytöksiä ja -testauksia puolen tunnin välein. Näytöksissä radio-ohjattavat pienoismallit ja niiden ohjaajat näyttävät, mihin kaikkeen pienet koneet, dronet ja kopterit taipuvat. Lennätys tapahtuu rajatulla alueella, joten temppuja voi seurata turvassa verkon toiselta puolen.

Pokémoneista innostuneiden paikka on Pokémon-demoalue, jossa järjestetään aloittelijoiden turnaus kaikkina messupäivinä sekä jo pidempään harrastaneiden turnaus sunnuntaina. Omia kortteja ei tarvitse olla mukana, sillä pelialueelta voi lainata peleihin korttipakkoja.

Värikuula-aseita, pakopelejä ja kokkiosaamista

Paintball Sissoksen osastolla voi kokeilla värikuula-aseella ampumista. Kuulina käytetään uudelleen ammuttavia kumikuulia, joista ei tule maaliroiskeita vaatteisiin. Paintball soveltuu kaikille yli 7-vuotiaille, ja piste on avoinna koko messuviikonlopun ajan.

Erilaisten pakopelien ja -huoneiden suosio on nousussa. Helsingin suosituimpia pakopelikokemuksia tarjoavan Exite Live Gamesin osastolla pelataan minipakopelia, jossa tavoitteena on purkaa pommi ennen sen räjähdystä.

Perjantaina 20.4. Ruokatiedon osastolla järjestetään Ruokavisan loppukilpailu, jossa yläkoululaiset loppukilpailijat ottavat mittaa toisistaan ruuanvalmistuksen taidossa ja ruokakulttuuriosaamisessa. Kolmen ruokalajin kilpailumenu valmistuu aamupäivän aikana ja voittaja julkistetaan perjantaina klo 13.45.

Herbalisti kertoo tubetuksesta

YouTuben Herbailua-kanavasta tutuksi tulleella tubettaja Herbalistilla eli Juuso Karikuusella on tube-kanavallaan yli 260 000 seuraajaa. Kuinka hän saavutti näin huikean suosion? Herbalisti kertoo tubettamisesta Hupiconissa lauantaina klo 13.00. Samalla häneltä voi kysellä vinkkejä sekä ottaa yhteiskuvia.

Hupiconin ohjelma on julkaistu kokonaisuudessaan nettisivuilla www.hupicon.fi.

Uusi Hupicon Messukeskuksessa Helsingissä 20.–22.4. samaan aikaan Lapsimessujen, shoppailijoiden OutletExpon sekä lemmikkitapahtuma Eläinystäväni-messujen (la-su) kanssa. Eläinystäväni on avoinna lauantaista sunnuntaihin 21.–22.4. 

Lisätietoja:
Messukeskus, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, etunimi.sukunimi@messukeskus.com, www.lapsimessut.fi, #hupicon2018

Median edustajat voivat akkreditoitua tapahtumaan ennakkoon osoitteessa www.messukeskus.com/uutishuone.

Kuvia edellisistä tapahtumista vapaasti toimitusten käyttöön Messukeskuksen mediapankista http://mediabank.messukeskus.com.  

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Helsingin Kirjamessuilla kahdeksan lukupiiriä18.6.2018 12:19Tiedote

Helsingin Kirjamessujen lukupiirit on julkaistu. Tarjolla on kahdeksan lukupiiriä kiinnostavista vuoden 2018 kirjauutuuksista. Lukupiiriin osallistuu messuvieraiden lisäksi kirjailija ja kustantajan edustaja. Lukupiirikirjailijoita ovat Rafael Donner, Antti Heikkinen, Kari Hotakainen, Risto Isomäki, Riikka Pulkkinen, Sisko Savonlahti, Katariina Souri ja Saara Turunen. Helsingin Kirjamessut järjestetään torstaista sunnuntaihin 25. – 28.10.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme