Messukeskus

Uusi HupiCon esittelee harrastusmahdollisuuksia kouluikäisille

Jaa

Uusi harrastetapahtuma HupiCon avaa ovensa 20.–22.4.2018 Messukeskuksessa Helsingissä. Kouluikäisille suunnatussa tapahtumassa voi tutustua muun muassa pienoismalleihin, lauta- ja videopeleihin sekä tubettamiseen.

HupiCon esittelee pienoismalliharrastusta useissa eri näytöksissä sekä näytteilleasettajien osastoilla. Kokeneiden pienoismalliharrastajien kädenjälkiä voi ihastella muovimallirakentajien yhdistyksen IPMS Finland ry:n järjestämässä pienoismallikilpailussa.

Palikkatakomo ry rakentaa HupiConiin maailmaan suurimman Legokaupungin. Näyttelyn ohella Palikkatakomon osastolla voi tutustua myös maailmanlaajuisesti tunnustettujen rakentajien teoksiin sekä uusiin Lego-koneisiin ja -robotteihin. Osastolla on lisäksi yleisölle suunnattu rakentelualue, jossa kävijät voivat suunnitella ja koota itse Lego-rakennelmia.

Retropelialueella esitellään 80- ja 90-luvun pelikonsoleja, mm. Nintendo Entertainment Systemiä, Super Nintendoa, Gamecubea, Playstation ykköstä ja muita klassikko-pelikonsoleita. Puolenkuun Pelien osastolla voi puolestaan tutustua lautapelien maailmaan sekä Warhammer-miniatyyreihin.

Lennätyksen ystäville HupiCon tarjoilee laajan lennätysalueen, jossa järjestetään lennätysnäytöksiä ja -testauksia puolen tunnin välein. Näytöksissä radio-ohjattavat pienoismallit ja niiden ohjaajat näyttävät, mihin kaikkeen pienet koneet, dronet ja kopterit taipuvat. Lennätys tapahtuu rajatulla alueella, joten temppuja voi seurata turvassa verkon toiselta puolen.

Pokémoneista innostuneiden paikka on Pokémon-demoalue, jossa järjestetään aloittelijoiden turnaus kaikkina messupäivinä sekä jo pidempään harrastaneiden turnaus sunnuntaina. Omia kortteja ei tarvitse olla mukana, sillä pelialueelta voi lainata peleihin korttipakkoja.

Värikuula-aseita, pakopelejä ja kokkiosaamista

Paintball Sissoksen osastolla voi kokeilla värikuula-aseella ampumista. Kuulina käytetään uudelleen ammuttavia kumikuulia, joista ei tule maaliroiskeita vaatteisiin. Paintball soveltuu kaikille yli 7-vuotiaille, ja piste on avoinna koko messuviikonlopun ajan.

Erilaisten pakopelien ja -huoneiden suosio on nousussa. Helsingin suosituimpia pakopelikokemuksia tarjoavan Exite Live Gamesin osastolla pelataan minipakopelia, jossa tavoitteena on purkaa pommi ennen sen räjähdystä.

Perjantaina 20.4. Ruokatiedon osastolla järjestetään Ruokavisan loppukilpailu, jossa yläkoululaiset loppukilpailijat ottavat mittaa toisistaan ruuanvalmistuksen taidossa ja ruokakulttuuriosaamisessa. Kolmen ruokalajin kilpailumenu valmistuu aamupäivän aikana ja voittaja julkistetaan perjantaina klo 13.45.

Herbalisti kertoo tubetuksesta

YouTuben Herbailua-kanavasta tutuksi tulleella tubettaja Herbalistilla eli Juuso Karikuusella on tube-kanavallaan yli 260 000 seuraajaa. Kuinka hän saavutti näin huikean suosion? Herbalisti kertoo tubettamisesta Hupiconissa lauantaina klo 13.00. Samalla häneltä voi kysellä vinkkejä sekä ottaa yhteiskuvia.

Hupiconin ohjelma on julkaistu kokonaisuudessaan nettisivuilla www.hupicon.fi.

Uusi Hupicon Messukeskuksessa Helsingissä 20.–22.4. samaan aikaan Lapsimessujen, shoppailijoiden OutletExpon sekä lemmikkitapahtuma Eläinystäväni-messujen (la-su) kanssa. Eläinystäväni on avoinna lauantaista sunnuntaihin 21.–22.4. 

Lisätietoja:
Messukeskus, tiedottaja Antti Karjunen, p. 050 574 3444, etunimi.sukunimi@messukeskus.com, www.lapsimessut.fi, #hupicon2018

Median edustajat voivat akkreditoitua tapahtumaan ennakkoon osoitteessa www.messukeskus.com/uutishuone.

Kuvia edellisistä tapahtumista vapaasti toimitusten käyttöön Messukeskuksen mediapankista http://mediabank.messukeskus.com.  

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Maatalouskonemessuilla hurjasti koneuutuuksia ja koeajoalue18.10.2018 12:40Tiedote

Ensimmäistä kertaa Helsingissä järjestettävät MaatalousKonemessut esittelee maatalouskoneuutuudet ja maatalouden tuotantopanokset. Tapahtumaan osallistuu yli 250 yritystä. Konekeskon ilmoittauduttua messuille, kaikki suuret konekauppiaat ovat mukana tapahtumassa. Suurimmassa alan sisänäyttelyssä voi tutustua uusiin maatalouskoneisiin ja ulkona koeajoalueella voi ottaa tuntumaa uusiin traktoreihin. MaatalousKonemessut järjestetään 15. – 17.11.2018 Messukeskuksessa Helsingissä.

Autokorjaamo-messuilla Marilyn, Nuuskija ja Formula Student -autot16.10.2018 15:30Tiedote

Autokorjaamo-messujen demoalueella kurkistetaan tulevaisuuteen ja tutustutaan robottiauto Marilyniin, liikenteenkin päästöjä mittaavaan Nuuskijaan ja alan oppilaitosten kehittämiin upeisiin Formula Student -autoihin. Tietovarikon tietoiskut päivittävät korjaamo-alan ammattilaisten tiedot ja tubettaja Lakko ottaa nuorison haltuunsa. Autokorjaamo-messut järjestetään perjantaista lauantaihin 9. – 10.11. Messukeskuksessa Helsingissä. Käytössä on Messukeskuksen kolme hallia.

Nuoria kiinnostaa ilmastonmuutos, tasa-arvo, mielenterveys ja vaikuttaminen16.10.2018 13:02Tiedote

Kallion lukion opiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat jo seitsemättä kertaa nuortenohjelman Helsingin Kirjamessuille 25.-28.10.2018. Tänä vuonna opiskelijoiden suunnittelemaa ja toteuttamaa ohjelmaa voi seurata uudistuneella Kallio-lavalla. Ohjelmassaan KirjaKallio uppoutuu kirjallisuuden maailmaan ja käy ajankohtaista keskustelua ympäröivästä maailmasta. Neljällä messupäivällä on kullakin oma teemansa. Aiheita pohditaan messupäivien kirjahaastatteluissa ja niihin syvennytään kunkin päivän paneelikeskustelussa klo 12.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme