HUS

Uusi HUS-yhtymä aloitti: Yhtymäkokous asetti hallituksen ja hyväksyi talousarvion vuodelle 2023

Jaa

HUS-yhtymän ensimmäinen yhtymäkokous asetti hallituksen jäsenet ja nimesi sen puheenjohtajiston. Tiiviissä kokouksessaan 7.7.2022 yhtymäkokous asetti myös tarkastusvaliokunnan kokoonpanon, hyväksyi talousarvioesityksen sekä HUS-yhtymän hallintosäännön.

Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen palveluiden uudistukseen liittyen HUS-kuntayhtymän toiminta päättyy tämän vuoden lopussa. HUS-kuntayhtymä muuttuu HUS-yhtymäksi, joka aloittaa toimintansa 1.1.2023 alkaen.

HUS-yhtymän perussopimuksen 12 §:n mukaan HUS-yhtymän toimintaa, hallintoa ja taloutta johtaa yhtymähallitus. HUS-yhtymän hallituksessa on 17 jäsentä, joilla kullakin on henkilökohtainen varajäsen. Hallitus kokoontuu ensimmäisen kerran 15.8. Sen puheenjohtajana toimii Risto Rautava. 

Tarkemmat tiedot saat yhtymäkokouksen pöytäkirjasta.

Lisätiedot:

toimitusjohtaja Matti Bergendahl, HUS 

Haastattelupyynnöt: toimitusjohtajan sihteeri Kaarina Heikinheimo, puh. 050 427 9861 

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

HUS Helsingin yliopistollisessa sairaalassa saa vuosittain hoitoa noin 680 000 potilasta. HUSissa työskentelee lähes 27 000 ammattilaista kaikkien potilaiden parhaaksi. Vastuullamme on 24 jäsenkunnan asukkaiden erikoissairaanhoito. Lisäksi meille on keskitetty valtakunnallisesti useiden harvinaisten ja vaikeiden sairauksien hoito.

HUS on Suomen suurin terveydenhuoltoalan toimija ja maan toiseksi suurin työnantaja. Osaamisemme on kansainvälisesti tunnettua ja tunnustettua. Yliopistollisena sairaalana tutkimme ja kehitämme jatkuvasti hoitomenetelmiämme sekä toimintaamme.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme