Mailand Communications Oy

Uusi itsekorjautuva polyfleecekalvo tekee betoniperustusten vedeneristyksistä varmempia ja taloudellisempia

Jaa

HauCon uudistaa betonirakentamista Suomessa ja tuo markkinoille itsekorjautuvan polyfleecekalvon vaihtoehdoksi perinteiselle bitumikermille betoniperustusten vedeneristeenä.

Polyfleecekalvoa asennettuna
Polyfleecekalvoa asennettuna

Saksalaisen Ankoxin valmistama Polyfleece SX parantaa eristyksen vesitiiviyttä tiukalla tartunnalla betoniin, jolloin vesi ei pääse kulkeutumaan eristeen alla. Kalvolla on tärkeä ominaisuus, jota muista vedeneristyskalvoista ei löydy. Materiaali on kirjaimellisesti itsekorjautuvaa. Sen turpoava rakenne paikkaa tarvittaessa jopa 100 mm2 reiän.

Polyfleecekalvo eroaa perinteisestä bitumikermistä myös siinä, että asennuksen voi tehdä rakentamisen ammattilainen ilman tulityölupaa tai erillisiä välineitä. Tämä tekee asentamisesta nopeampaa kuin perinteisillä materiaaleilla. Myöskään Suomen vaihtelevat sääolosuhteet eivät samalla tavalla vaikuta työvaiheisiin.

HauCon Finlandin toimitusjohtaja Björn Lindgren haluaa tutustuttaa suomalaisia rakentajia enemmän myös muissa Pohjoismaissa käytössä oleviin toimintatapoihin.

– Tanskassa jo yli puolet rakentajista tekee eristykset käyttäen suoraan betoniin asennettavaa polyfleecekalvoa. Ankoxin Polyfleece SX -kalvoa on käytetty muun muassa vaativissa infrakohteissa, kuten Kööpenhaminan metrotunneleissa, hän kertoo.

– Polyfleecekalvo on helpommin käsiteltävää sekä työaikaa säästävää verrattuna perinteiseen bitumikermiin. Tarvittaessa Polyfleece SX voidaan asentaa myös lattiaan eristämään radonia, Lindgren toteaa.

Suomessa ensimmäinen Polyfleece SX:llä eristetty betonirakennuskohde on Porin Tahkoluodossa sijaitseva satamaterminaali.

Lisätietoja:

Björn Lindgren, toimitusjohtaja, HauCon Finland Oy, +358 50 552 1455, bjorn.lindgren@haucon.fi

Jaakko Hautaviita, projektimyynti, HauCon Finland Oy, +358 44 217 4384, jaakko.hautaviita@haucon.fi

HauCon lyhyesti

Vuonna 1988 perustettu HauCon-ryhmä on yksi Pohjoismaiden johtavista betonirakentamisen erikoistuotteiden ja teknisten ratkaisujen toimittajista rakennusteollisuudelle ja elementtitehtaille. Itsenäiset ja paikallisesti omistetut yksiköt toimivat Suomessa, Norjassa ja Tanskassa. Yhteensä henkilöstöä on noin 80 ja liikevaihto n. 80 miljoonaa euroa. Suomen yhtiö on toiminut vuodesta 2012 alkaen. www.haucon.fi

Avainsanat

Kuvat

Polyfleecekalvoa asennettuna
Polyfleecekalvoa asennettuna
Lataa
Polyfleecekalvoa asennettuna
Polyfleecekalvoa asennettuna
Lataa
Polyfleecekalvon asennusta
Polyfleecekalvon asennusta
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Mailand Communications Oy
Mailand Communications Oy
Arkadiankatu 16 B 26
00100 Helsinki

0405670212http://www.mailand.fi

Viestintätoimisto Mailand Communications auttaa asiakkaitaan tunnettuuden kasvattamisessa, muutostilanteiden hallinnassa ja myynnin kehittämisessä monikanavaisen viestinnän keinoin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Mailand Communications Oy

Euroopan komissio on päivittänyt tuoteturvallisuussuosituksia16.9.2021 14:28:07 EEST | Tiedote

Euroopan komissio kokoaa vuosittain yhteen EU:n kansalliset viranomaiset yhteistyöhön tuoteturvallisuuden testaamiseksi. Tuotteiden turvallisuutta koskeva koordinoitu toiminta (CASP) vastaa suositusten laatimisesta. Testit suoritetaan EU:n akkreditoimissa laboratorioissa tuotevalikoimalla, jonka markkinavalvontaviranomaiset valitsevat vuosittain EU:n 27 jäsenvaltiosta (sekä Norjasta, Islannista ja Liechtensteinista).

Varsinais-Suomen kuntavaaliehdokkaat samoilla linjoilla yhdessä asiassa – ennaltaehkäiseviin palveluihin tulee jatkossa panostaa29.3.2021 09:00:00 EEST | Tiedote

Varsinais-Suomen Lastensuojelujärjestöt ry:n (VSLJ) toimesta tehty kysely osoittaa, että kuntavaaliehdokkaat olisivat valmiita lisäämään tukea lapsille ja nuorille. Lasten ja nuorten kouluoloja sekä laadukasta varhaiskasvatusta priorisoitiin muun muassa ikäihmisten päivätoimintaan tai yleisten liikuntapaikojen kehittämiseen verrattuna.

EU:n Safety Gate -järjestelmä auttaa saamaan vaaralliset COVID-19-tuotteet pois markkinoilta2.3.2021 14:30:00 EET | Tiedote

Euroopan komissio julkaisi tänään Safety Gate -vuosiraporttinsa. Safety Gate on tuoteturvallisuutta koskeva EU:n nopea tietojenvaihtojärjestelmä, joka on ollut käytössä vuodesta 2003 lähtien. Sen avulla varmistetaan nopea tiedonkulku viranomaisten kesken tuotteista, jotka on todettu vaarallisiksi. Vuonna 2020 Safety Gate -järjestelmässä ovat mukana 27 EU-maan lisäksi Iso-Britannia, Islanti, Liechtenstein ja Norja.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme