Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy

Uusi Lapinlahti-säätiö lanseerataan tukikonsertilla Tavastialla 26.4. – mukana muun muassa Janna, Tuure Kilpeläinen, Anssi Kela, Mira Luoti, Tuomo & Markus ja Sami Saari

Jaa
Uusi voittoa tavoittelematon Lapinlahti-säätiö lanseerataan nimekkäiden kotimaisten artistien voimin tukikonsertilla Helsingin Tavastialla 26.4. Konsertissa tulevat esiintymään muun muassa Janna Hurmerinta, Anssi Kela, Tuure Kilpeläinen, Mira Luoti, Tuomo & Markus ja Sami Saari. Artisteja säestää housebändinä rumpali Janne Haaviston luotsaama The Shubie Brothers. Artistilista päivittyy konserttiin mennessä. Liput ovat myynnissä Tiketissä ja konsertin tuotto ohjataan lyhentämättömänä uuden, entistäkin voimallisemmin mielenterveyttä edistävän ja kaikkien kaupunkilaisten ja kansalaisten yhteistä Lapinlahden kulttuuriyhteisöä edustavan säätiön toimintaan.

Helsingin Lapinlahden kulttuurihistoriallisesti arvokkaan ja kaupunkilaisille rakkaan vanhan mielisairaala-alueen tulevasta omistuksesta, peruskorjauksista ja toimintamalleista päätetään vuoden 2023 aikana. Uusi Lapinlahti-säätiö pyrkii tarjoamaan Lapinlahdelle ja sen toiminnoille pitkäjänteisen, kotimaisen ja vastuullisen omistajan, tukijan ja rahoittajan.  Säätiössä ovat mukana Pro Lapinlahti mielenterveysseura ry, Mieli Suomen Mielenterveys ry, Y-säätiö, Osuuskunta Lapinlahden tilajakamo, Kaakkois-Suomen sosiaalipsykiatrinen yhdistys ry ja uusi rahoittajataho Dream Broker Oy.

Helsingin Lapinlahden yli 180-vuotista mielenterveystyön kulttuurihistoriaa jatkamaan on alueelle syntynyt hieno ja moninainen, kansalaislähtöinen taiteiden, kulttuurin, mielen hyvinvoinnin ja pienyrittäjyyden keskus. Toiminnan ovat mahdollistaneet erityisesti Helsingin kaupungin kanssa tehty sopimus Lapinlahden tilojen väliaikaisvuokrauksesta sekä laajojen ihmisjoukkojen omistautuminen Lapinlahden vaalimiseen ja kehittämiseen. Tämän alueelle syntyneen kukoistavan kaupunkikulttuurin ja laajasti jaetun arvomaailman pohjalle on Helsingin ja helsinkiläisten hyvä rakentaa myös seuraavat 180 vuotta Lapinlahden tulevaisuutta. Tätä tukemaan perustetaan nyt Lapinlahti-säätiö, tiivistää Lapinlahti-säätiötä, Lapinlahti-yhteisöä, Lapinlahden Lähdettä ja Mieli ry:tä edustava Ville Pellinen.

Säätiö on tälläkin hetkellä Lapinlahden alueella toimivaa mielenterveystyötä, tutkimusta, tiedettä, taidetta, kulttuuria ja opetusta tukeva ja edustava taho ja vaihtoehto alueen kehittämiseen ja omistamiseen kiinteistökehitysyhtiö NREPille, jonka kanssa kaupunki on jatkanut neuvotteluja, yllätyksenä Lapinlahden kansalaisjärjestöille. NREP kaavailee alueelle hotelli- tai hostel-toimintaa. Lapinlahden kansalaisjärjestöjen ideat sairaala-alueen jatkosta eivät edenneet Helsingin kaupungin järjestämässä ideakilpailussa pari vuotta sitten ja NREPin hotellitoimintaan tukeutuva suunnitelma jäi tuolloin ainoaksi vaihtoehdoksi, kunnes se tyrmättiin kaupunkiympäristölautakunnassa ja lopulta kaupunginhallituksessa. Hankkeen jatkosta tehtiin selvitys, mutta Lapinlahti-asia ei ole tullut uuteen päätöksentekoon, kunnes viime vuoden lopulla kaupunki tiedotti jatkavansa alueen kehittämistä nimenomaan NREPin kanssa. 

Lapinlahdessa on sairaala-aikojen jälkeen pyöritetty, kehitetty ja vaalittu jo lähes kymmenen vuoden ajan kansalaislähtöistä taiteiden, kulttuurin, mielen hyvinvoinnin ja pienyrittäjyyden keskusta, jonka ohjaavina arvoina ja periaatteina ovat yhteisöllisyys, moninaisuus ja merkityksellisyys, kestävyys, vastuullisuus ja turvallisuus sekä rohkeus, joustavuus ja avoimuus. Tavastian konsertti lanseeraa nyt Lapinlahti-säätiön vaalimaan ja puolustamaan näitä arvoja myös tulevaisuudessa.

Tavastian artistikavalkadissa mukana oleva laulaja-lauluntekijä Tuure Kilpeläinen kiteyttää konsertin viestin seuraavasti:

– Lapinlahdessa tapahtuva kuplinta ja ruohonjuuritason kulttuuri- ja mielenterveystyö sisältää valtavan potentiaalin. Se mitä tapahtuu Lapinlahdessa on luovaa ja parantavaa toimintaa, jota ei voi lyhytnäköisesti mitata. Luulisi että Helsingin kaupunki nimenomaan haluaisi säilyttää, eikä tuhota tällaista elävää organismia. Sellainen kaupunkikehitys, jossa kaikki kiinnostava ja rönsyilevä siivotaan pois ei tue luovuutta eikä ole pitkällä tähtäimellä taloudellisesti kannattavaa. Konserttimme on viesti helsinkiläisille siitä, että heidän toiveillaan ja tarpeillaan on puolustajia, ja kaupungin päättäjille siitä, että Lapinlahti tosissaan halutaan ja kannattaa säilyttää kaikille avoimessa, mielen hyvinvointia ja kulttuuria vahvistavassa käytössä.

 

Lapinlahden Lähde

Ke 26.4. 2023 Lapinlahti-säätiön tukikonsertti Tavastialla (Urho Kekkosen katu 3-5, Helsinki)

Ovet klo 19.00, showtime alkaen klo 20.00

Liput 30 € Tiketistä.

Lapinlahti-säätiön tukikonsertin artistilista ja aikataulut päivittyvät konserttiin mennessä. Järjestäjät pidättävät oikeuden muutoksiin.

JANNA

TUURE KILPELÄINEN

TUOMO & MARKUS -DUO

MIRA LUOTI

SAMI SAARI

ANSSI KELA

MC KOO

THE SHUBIE BROTHERS

Tuure Kilpeläisen haastattelupyynnöt liittyen Lapinlahti-säätion tukikonserttiin:

Meri Timgren
Universal Music Finland Oy
Meri.Timgren@umusic.com 
050 5455770
universalmusic.fi/

Lisätiedot, Lapinlahti-säätiöön liittyvät haastattelut: 

Ville Pellinen

Toimitusjohtaja

Lapinlahden Lähde Oy
(osa MIELI Suomen Mielenterveys ry:n organisaatiota)

+358 40 665 6605

ville.pellinen@lapinlahdenlahde.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy
Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy
Kirstinkatu 3 B 27
00530 Helsinki

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kulttuuritoimisto Palovaara & Ruusila Oy

Heinäkuun 18. päivänä alkavalla Konneveden Naisten viikolla on tänä vuonna keskiössä neljän uniikin konsertin sarja – esiintyjinä Arja Saijonmaa, Vilma Jää, Tuomo & Markus, Timo Korhonen ja Uli Kontu-Korhonen7.6.2023 11:54:10 EEST | Tiedote

Konneveden kotiseutumuseolla 18.–23. heinäkuuta järjestettävä Naisten viikko tarjoaa tänä kesänä entistäkin laadukkaamman ja monipuolisen kattauksen kulttuuria ja perinnettä. Saunalla, sisulla ja kolmella kalalla -otsikolla kulkeva, erilaisiin teemapäiviin jaettu tapahtumakokonaisuus sisältää muun muassa museon akustisesti ainutlaatuisessa savutuvassa järjestettävän neljän intiimin konsertin sarjan. Konserttien ennakkoliput ovat myynnissä Tiketissä. Lisäksi luvassa on paljon maksutonta ohjelmaa, kuten löytöretki sisäiseen voimaan, metsäjoogaa kalevalaisin asanoin ja lumoavaa kuorolaulua. Festivaalin päätöspäivänä paikalliset yrittäjänaiset tarjoavat museon pihapiirissä koko perheen ilmaisen barokkipiknikin Suomalaisen Barokkiorkesteri FiBon konsertin tahdissa.

Paavalinkirkolla vietetään syyskuun alussa uusi Hiljaisuuden festivaali – Hidasta elämää ja Paavalin seurakunta kutsuvat hiljentymään ja keräämään mielenvoimaa talven varalle2.6.2023 11:08:00 EEST | Tiedote

Syksyn kynnyksellä 2.-3. syyskuuta Helsingin Paavalinkirkolla vietettävä Hiljaisuuden festivaali on kaksipäiväinen mielenrauhaan, itsetutkiskeluun, myötätuntoon, sielunvapauteen ja tasapainoon sekä omien voimavarojen löytämiseen keskittyvä festivaali. Festivaalin järjestävät yhdessä Suomen suurin hyvinvointimedia Hidasta elämää ja Paavalin seurakunta. Kaikkiin Hiljaisuuden festivaalin tapahtumiin on vapaa pääsy.

Tuomon & Markuksen uudella singlellä ja videolla soi Galway-muiston tummanpuhuva varjo – video ensinäytössä Soundissa tänään1.6.2023 12:55:21 EEST | Tiedote

Tuomo Prättälän ja Markus Nordenstrengin Tuomo & Markus -duo julkaisee 2. kesäkuuta uuden version ylistetyllä Game Changing -albumilla aiemmin julkaistusta Galway-kappaleestaan. Painavan tarinan avaaminen vaati autenttiset puitteet, joten duo kävi toukokuun alussa paikan päällä Galwayssa, Irlannissa ohjaaja Tero Ahosen kanssa kuvaamassa kappaleeseen puhuttelevan videon. Singlen lyriikka kertoo synkästä tosielämän muistosta, jota Markus Nordenstreng on kantanut mukanaan vuosikymmeniä. Galway-video on katsottavissa tänään 1. kesäkuuta ensinäytössä Soundissa.

Sanna Ahvenjärven ja Tapio Lappalaisen juuri Teosto-palkittu sävellys Water kuullaan Oulu Sinfonian tulkintana Uuden Musiikin Lokakuu -festivaalilla24.5.2023 12:32:23 EEST | Tiedote

Sanna Ahvenjärven ja Tapio Lappalaisen huhtikuussa 2023 Teosto-palkinnon voittanut Water-sävellys kuullaan 5. lokakuuta Oulussa järjestettävällä Uuden Musiikin Lokakuu -festivaalilla. Nykymusiikin erikoismies, erityisen laajasta repertoaaristaan tunnettu saksalainen kapellimestari André de Ridder tarttuu Merkillisiä ääniä -konsertissa Oulu Sinfonian kanssa tämän hetken ajankohtaisimpiin ja kiinnostavimpiin nykymusiikkiteoksiin.

Drag-Leidit Levällään -kesäkiertue murtaa ennakkoluuloja ja tuo drag show’n aurinkoon Pola Ivankan 30-vuotistaiteilijajuhlan siivittämänä8.5.2023 10:53:40 EEST | Tiedote

Drag-Leidit Pola Ivanka (Mika Tepsa) ja Antti Taipale murtavat uudella viihteellisellä esityksellä drag-taiteeseen liitettyjä ennakkoluuloja tuomalla tutut laulut ja hauskat tarinat kesäiselle teatteriyleisölle. Viiden esityksen showkiertueella on tilaa diversiteetille ja yleisö saa laulaa mukana lempihittinsä Drag-Leidien kanssa. Pola Ivanka aloittaa 30-vuotisen taiteilijajuhlansa Drag-Leidit Levällään -ensiesityksestä, joka nähdään Helsingin Bottalla 28. kesäkuuta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme