HUS

Uusi lastensairaala -säätiön pj, ministeri Anne Berner raportoi HUS:n hallitukselle rakennustöiden etenemisestä

Jaa

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner kävi aamulla HUS:n hallituksen kokouksessa antamassa tilannekatsauksen uuden lastensairaalan rakentamisen tämän hetkisestä vaiheesta. Berner johtaa säätiötä, joka rakennuttaa sairaalaa.

- Rakennus on noussut nopeasti ja suunnitelmien mukaan. Nyt tehdään sisätöitä ja julkisivua verhoillaan, Berner kertoi.

Sairaala valmistuu vaiheittain ja kokonaan se on valmis ensi kesäkuussa. Ensimmäisiä lapsipotilaita vastaanotetaan näillä näkyminen runsaan vuoden kuluttua syyskuussa.

- Tähän mennessä rakentamiseen on kulunut 135 miljoonaa euroa. Olemme ihan hyvin kustannusraameissa, Berner sanoi.

Lahjoituksia sairaalalle on tullut vajaat 40 miljoonaa euroa. Tämän lisäksi sairaalan rakentamista rahoittavat Suomen valtio ja HUS. Osa rahoituksesta on säätiön ottamaa lainaa.

Laaksoon suunnitellaan alustavasti uutta sairaalakokonaisuutta

Hallitus merkitsi tiedoksi Helsingin Laaksoon suunnitellun sairaalakokonaisuuden tarveselvitysraportin. Kyseessä on Helsingin kaupungin ja HUS:n hanke, jossa suunnitellaan tiloja Helsingin kaupungin toiminnoille ja HUS:n psykiatrialle.

Jos hanke toteutuu, Laaksoon siirtyisi toimintoja Psykiatriakeskuksesta, Kellokosken, Auroran ja Suursuon sairaaloista sekä Hyksin lastenpsykiatrian osastot.

Rakennusprojekti toteutettaisiin vaiheittain vuosina 2020 - 2025. HUS:n kannalta on keskeistä, että rakennushankkeen ensimmäinen vaihe sisältää tilat Kellokosken sairaalasta siirtyville yksiköille.

Uudessa sairaalakokonaisuudessa olisi noin 425 psykiatrian sairaansijaa ja 450 somaattisen sairaanhoidon sairaansijaa, esimerkiksi Helsingin kaupunginsairaalan ja neurologisen kuntoutuksen paikkoja.

Vuoden 2017 ensimmäinen puolisko on ollut vilkasta HUS:n sairaaloissa

Hallitukselle esiteltiin HUS:n tämän vuoden ensimmäisten kuuden kuukauden taloudellista toteutumista. Tämän vuoden ensimmäinen puolisko on ollut hyvin vilkasta aikaa HUS:n sairaaloissa. Lähetteiden määrä kasvoi edellisestä vuodesta 4,8 prosenttia. Lisäksi päivystyksissä käyntien määrä kasvoi 1,6 prosenttia.

Vaikka palvelujen kysyntä on ollut vilkasta, sitovat nettokulut ylittivät talousarvion vain 1,8 prosentilla.

Tuottavuus on parantunut edellisestä vuodesta. Deflatoimaton DRG-pisteillä mitattu kustannus laski 1,1 prosentilla. Tällä hetkellä ennustetaan, että koko vuoden 2017 vastaava luku on lähellä nollaa. 

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

HUSin valtuusto kokoontuu torstaina 14.6. klo 913.6.2018 13:07Tiedote

Arvoisa vastaanottaja, HUS-kuntayhtymän valtuusto kokoontuu huomenna torstaina 14.6. klo 9 osoitteessa Biomedicum Helsinki 1, luentosali 2, Haartmaninkatu 8, P-kerros. Kokous on avoin ja median edustajat ovat tervetulleita paikalle. Valtuuston kokouksen jälkeen HUSin hallitus pitää oman kokouksensa klo 13 HUSin hallintokeskuksessa, Stenbäckinkatu 9. valtuuston esityslista hallituksen esityslista Terveisin Johanna Saukkomaa viestintäjohtaja

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme