Varsinais-Suomen ELY-keskus

Uusi mobiilikausituote Seutu+ Paraisten, Paimion ja Auran joukkoliikenteen linjoille

Jaa

Bussilinjojen 801-802, 901-904 (Parainen-Turku), 703-709 (Paimio-Turku) ja 413 (Aura-Turku) matkustajille tarjotaan uusi helppokäyttöinen kausituote ja samalla luovutaan asteittain nykyisestä kahden kortin menettelystä. Seutu+ kausituote on Varsinais-Suomen ELY-keskuksen joukkoliikenneviranomaisen kokeilu. 1.2.2021 alkaen matkustajat voivat hankkia kausituotteen mobiilisovelluksesta. Kausituote Seutu+:lla voi matkustaa sekä perusmatkan että jatko- ja vaihtomatkan Föli-alueella. Kausituote Seutu+ toteutetaan alkuvuoden aikana myös korttiversiona.

Matkapuhelimeen ladattava Seutu+ sovellus
Matkapuhelimeen ladattava Seutu+ sovellus

Seutu+ kausituote ostetaan matkapuhelimeen ladattavalla Seutu+-sovelluksella. Sovellus toimii uusimmissa Android- ja iOS-puhelimissa. Sovelluksen käyttöön ottaminen edellyttää rekisteröitymistä. Maksutapoja ovat pankki- ja luottokortti (Visa ja Mastercard), MobilePay, Pivo ja Apple Pay. Seutu+ mobiilisovelluksen toimittaa PayIQ.

Paraisten, Paimion ja Auran linjojen matkustajilla käytössä olevalla kausituotteella, Turun seutulipulla, on voinut matkustaa omalla linjalla 30 päivän ajan rajattomasti. Lisäksi kausituote on perinteisesti pitänyt sisällään jatko- ja vaihtomatkaominaisuuden Föli-alueen kaupunkiliikenteessä. Tämä on ollut mahdollista ns. kahden kortin menettelyllä. Matkustaja on hankkinut perusmatkaa varten Turun seutulipun ja seutulipun latauskuittia vastaan Fölin palvelutoimistosta (nykyisin Kauppatorin Monitori) on saanut Föli-alueen kausikortin maksutta. Jatkossa matkustajien ei enää tarvitse hakea erillistä Föli-korttia, koska mobiilisovelluksella hankittu Seutu+ käy sekä perusmatkalla että jatko- ja vaihtomatkoilla Föli-alueella.

Kausituote Seutu+ toteutetaan alkuvuoden aikana myös korttiversiona. Seutu+ kausikortin voi hankkia palvelupisteistä. Korttia voi ladata myöhemmin helmikuussa avautuvilla Seutu+ www-sivuilla tai tarvittaessa palvelupisteissä. Palvelupisteitä on tarkoitus tulla Turkuun (Monitori ja Skanssi), Paimioon, Paraisille ja Auraan.

Seutu+ kausituote on Varsinais-Suomen ELY-keskuksen joukkoliikenneviranomaisen kokeilu. Matkustajille tarjotaan helppokäyttöinen kausituote ja samalla luovutaan asteittain kahden kortin menettelystä. Toistaiseksi Seutu+ tuote kattaa vain kausikortin. Turun seutulippu ei poistu käytöstä ja asiakkailla on edelleen mahdollisuus hankkia se perusmatkaansa varten.

Lisätietoja: Varsinais-Suomen ELY-keskus, joukkoliikenteen projektipäälliköt Markus Kivelä, p. 0295 022 007 ja Soile Koskela, p. 0295 022 798

Avainsanat

Kuvat

Matkapuhelimeen ladattava Seutu+ sovellus
Matkapuhelimeen ladattava Seutu+ sovellus
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Varsinais-Suomen ELY-keskus
Varsinais-Suomen ELY-keskus
Itsenäisyydenaukio 2
20800 Turku

0295 022 500 (vaihde)http://www.ely-keskus.fi/varsinais-suomi

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on valtion viranomainen, joka edistää alueellista kehittämistä hoitamalla elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. Teemme työtämme Varsinais-Suomen lisäksi Satakunnan alueella liikenne- ja ympäristöasioissa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Varsinais-Suomen ELY-keskus

Suojatien SeeMee -varoitusjärjestelmä parantanut jalankulkijoiden turvallisuutta17.2.2021 12:56:30 EETTiedote

SeeMee on suojatiestä ilmoittavaan liikennemerkkiin asennettava varoitusjärjestelmä, joka havaitsee jalankulkijan automaattisesti. Järjestelmän toimintaa on seurattu kahdeksan (2012–2019) vuotta. Havaintoja saatiin 1 611:stä jalankulkijan ja autoilijan kohtaamisesta. Kun kaikkien suojateiden tulokset lasketaan yhteen, jalankulkijoiden väistäminen lisääntyi 14 prosenttia. Havaintojen pohjalta voidaan tehdä myös päätelmiä siitä, millaisiin liikenneympäristöihin SeeMee -varoitusjärjestelmä soveltuu ja toimii toivotunlaisesti. ELY-keskus tulee hyödyntämään tuloksia SeeMee -järjestelmän käyttökohteiden arvioinnissa.

Hanhiluodon ja Luotsinmäen sillat korjataan Porissa17.2.2021 12:47:20 EETTiedote

Varsinais-Suomen ELY-keskus aloittaa Porissa valtatiellä 8 (Porin läntinen ohikulkutie) Hanhiluodon ja Luotsinmäen siltojen korjaustyöt maaliskuun aikana. Työt silloilla kestävät kuluvan vuoden 2021 syksyyn saakka. Töiden aikana yleinen liikenne molemmilla siltapaikolla ohjataan siltojen yli kaistajärjestelyin. Liikenteen ollessa töiden alkuvaiheessa kahdella kaistalla ajoradan leveys on yhteensä 7,00 m. Liikennettä joudutaan kuitenkin merkittävän osan ajasta rajoittamaan myös yhdelle kaistalle. Liikenteen ollessa yhdellä kaistalla liikenteen ohjaus toteutetaan liikennevaloilla. Nopeusrajoitus molempien siltojen kohdalla on korjaustöiden kestäessä 30 km/h. Siltojen välisellä osuudella Hanhiluodossa olevien liittymien käyttöä ei rajoiteta. Järjestelyissä varaudutaan Pori Jazz tapahtumaan siten, että aikavälillä 9. – 17.7.2021 molemmilla siltapaikoilla on käytössä kaksi kaistaa. Siltojen korjaustöistä aiheutuu merkittävää haittaa liikenteelle. Liikenne tulee ruuhkautumaan.

Satakunnan liikennejärjestelmäsuunnitelma päivitetään - Millaista on tulevaisuuden liikenne Satakunnassa?8.2.2021 12:40:16 EETTiedote

Satakuntaliitto ja Varsinais‐Suomen ELY-keskus ovat käynnistäneet Satakunnan liikennejärjestelmäsuunnitelman päivittämisen. Miten Satakunnassa tuetaan elinkeinoelämän kehitystä, helpotetaan ihmisten arkea, vähennetään liikenteen ilmastopäästöjä ja parannetaan liikenteen turvallisuutta? Mitkä ovat Satakunnan liikennejärjestelmän tärkeimpiä kehittämistoimia ja -hankkeita? Entä miten maakunnan liikenneverkkoja ja -palveluita on tarpeen kehittää? Liikennejärjestelmä-suunnitelman päivitystyössä pohditaan muun muassa näitä kysymyksiä.

Lillholmens bro förnyas i Pargas, trafiken dirigeras till en omväg fr.o.m. 17.2.20211.2.2021 14:16:11 EETTiedote

NTM-centralen i Egentliga Finland inleder förnyelsen av Lillholmens klaffbro på landsväg 12029 (Skräbböle/Tervsundsvägen) i Pargas vecka 6. Den nya bron byggs vid den gamla bron och därför måste trafiken vid bron avbrytas och dirigeras till en omväg via Tervsundsvägen, Vånovägen och Skärgårdsvägen. För gång- och cykeltrafiken kan man ordna en tillfällig trafikförbindelse genom byggplatsen från och med nästa sommar. Byggnadsarbetet och undantagsarrangemangen i trafiken pågår fram till hösten 2022. Vi beklagar den olägenhet som byggnadsarbetet orsakar trafikanterna.

Nya mobila periodprodukten Seutu+ införs på kollektivtrafiklinjerna till Pargas, Pemar och Aura1.2.2021 13:00:58 EETTiedote

Resenärerna på busslinjerna 801-802, 901-904 (Pargas-Åbo), 703-709 (Pemar-Åbo) och 413 (Aura-Åbo) erbjuds en ny lättanvänd periodprodukt samtidigt som det gamla systemet med två kort gradvis avvecklas. Periodprodukten Seutu+ testas av kollektivtrafikmyndigheten vid Egentliga Finlands NMT-central. Från den 1.2.2021 kan resenärerna skaffa sig periodprodukten via en mobilapplikation. Med periodprodukten Seutu+ kan man både resa grundresan samt fortsättnings- och omstigningsresan. Periodprodukten Seutu+ fungerar i början av året även som kortversion.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme