HUS

Uusi nettisivusto tarjoaa luotettavaa tietoa palliatiivisesta hoidosta ja saattohoidosta

Jaa

Parantumattoman sairauteen ja kuolemaan liittyy paljon epätietoisuutta, pelkoa, huolta ja surua. Terveyskylään on auennut Palliatiivinentalo.fi parantumattomasti sairaiden potilaiden ja heidän läheistensä tueksi.

Viime aikoina on vilkkaasti keskusteltu palliatiivisen hoidon ja saattohoidon laadusta ja saatavuudesta Suomessa. Tähän liittyen STM on julkaissut joulukuussa 2017 uuden suosituksen maan kattavan ja tasa-arvoinen palliatiivisen hoidon ja saattohoidon järjestämisestä Suomessa.

Terveyskylään aukeava Palliatiivinen talo antaa ensimmäistä kertaa palliatiivisessa hoidossa oleville potilaille ja heidän läheisilleen tietoa ja tukea yhdenvertaisesti asuinpaikasta riippumatta.

Sivusto tarjoaa käyttäjille luotettavaa tietoa aikuisten palliatiivisesta hoidosta ja saattohoidosta sekä keinoja tilanteen kohtaamiseen ja käsittelyyn. Sivuston rakentamisessa on pyritty vaikeasti lähestyttävän ja usealle vieraankin asian esittämiseen lämpimällä ja helposti lähestyttävällä tavalla mutta totuudenmukaisesti.

- Palliatiivisen hoidon ja siten myös Palliatiivinentalo.fi -sivuston perimmäinen tarkoitus on vaalia elämänlaatua ja elämää sen kaikissa vaiheissa, HYKS Palliatiivisen keskuksen ylilääkäri Tiina Saarto sanoo.

Palliatiivinentalo.fi on rakennettu kansallisena yhteistyönä Virtuaalisairaala 2.0 -hankkeessa. Sisältöä on ollut suunnittelemassa ja rakentamassa palliatiivisen hoidon ja saattohoidon asiantuntijat ympäri Suomen. Asiantuntijoiden ohella sivuston kehittämistä ja tuottamista on ollut mahdollistamassa palliatiivisessa hoidossa ja saattohoidossa olevia potilaita ja heidän läheisiään sekä järjestöjen edustajia ja vapaaehtoisia.

Terveyskylä.fi on yhdessä potilaiden kanssa kehitetty erikoissairaanhoidon verkkopalvelu. Se tarjoaa tietoa ja tukea kaikille, hoitoa potilaille ja työkaluja ammattilaisille. Palvelun sisällä toimii virtuaalitaloja eri elämäntilanteisiin ja oireisiin. Vuoden 2018 lopulla taloja on avoinna noin 30.


Lisätietoja:
Tiina Saarto, projektipäällikkö, tiina.saarto@hus.fi, puh. 050 427 0256
Heli Mikkonen, projektikoordinaattori, heli.mikkonen@hus.fi, puh. 040 630 7793                  

Avainsanat

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HUS
HUS
Stenbäckinkatu 9, PL 100
00029 HUS

http://www.hus.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HUS

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme