Digi- ja väestötietovirasto

Uusi neuvottelukunta tuo Digi- ja väestötietoviraston käyttöön ulkopuolista näkemystä yhteiskunnan kehityskuluista

Jaa

Digi- ja väestötietovirasto on asettanut uuden neuvottelukunnan tuomaan viraston käyttöön laajapohjaista näkemystä yhteiskunnassa meneillään olevista kehityskuluista. Neuvottelukunta tukee ja auttaa viraston pääjohtaja Janne Viskaria ja koko virastoa vahvistamaan näkemystä, jota tarvitaan erityisesti yhteiskunnan digitalisaation edistämisessä.

Digi- ja väestötietoviraston neuvottelukunnan puheenjohtajana aloittaa Tuomo Lähdesmäki, joka on toiminut yli 30 vuotta kansainvälisten yritysten johto- ja hallitustehtävissä. Neuvottelukunnan jäseniksi on kutsuttu Helsinki Graduate School of Economicsin työelämäprofessori Martti Hetemäki, Kojamo Oyj:n digijohtaja Katri Harra-Salonen, Demos Helsinki Oy:n johtaja Tuuli Kaskinen, Maanmittauslaitoksen pääjohtaja Arvo Kokkonen ja Helsingin Sanomien toimituspäällikkö Esa Mäkinen. Sihteerinä toimii Digi- ja väestötietoviraston johtoryhmän pääsihteeri, johtava erityisasiantuntija Jani Ruuskanen.

Digi- ja väestötietovirasto edistää yhteiskunnan digitalisaatiota, turvaa tietojen saatavuutta ja tarjoaa palveluja asiakkaiden elämäntapahtumiin. ”Virastomme tehtävät edellyttävät, että seuraamme aktiivisesti yhteiskunnassa tapahtuvia kehityskulkuja ja käymme keskusteluja eri sidosryhmien ja yhteiskunnallisten vaikuttajien kanssa”, sanoo viraston pääjohtaja Janne Viskari, joka on kutsunut neuvottelukuntaan jäsenet yhteiskunnan eri aloilta.

Lisäksi neuvottelukunnan tehtävänä on tukea viraston pääjohtajaa digitalisaation hyödyntämiseen ja toimeenpanoon liittyvissä strategisissa kysymyksissä ja viraston sisäisen muutoksen johtamistyössä.

Ensimmäisen Digi- ja väestötietoviraston neuvottelukunnan toimikausi on 27.1.2021-31.12.2022. Jatkossa viraston pääjohtaja asettaa neuvottelukunnan kalenterivuodeksi kerrallaan. Neuvottelukunta on neuvoa antava toimielin, jolla ei ole päätöksentekovaltaa. Sen jäsenet eivät henkilökohtaisesti kanna vastuuta viraston tekemistä päätöksistä, eikä heille makseta palkkioita.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Digi- ja väestötietoviraston viestintä puh. 0295 535 060

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Digi- ja väestötietovirasto
Digi- ja väestötietovirasto
Lintulahdenkuja 2
00530 HELSINKI

0295 536 000 (vaihde)http://dvv.fi

Digi- ja väestötietovirasto

Digi- ja väestötietovirasto edistää yhteiskunnan digitalisaatiota, turvaa tietojen saatavuutta ja tarjoaa palveluja asiakkaiden elämäntapahtumiin.

Digi- ja väestötietovirasto huolehtii yhteiskunnan perustana olevan väestötietojärjestelmän ylläpidosta ja yhteiskunnan digitalisaatiosta. Viraston tehtäviä ovat mm. siviilivihkimiset, nimen- ja osoitteenmuutokset, holhous- ja edunvalvonta-asiat, väestötietojärjestelmän ylläpito, sähköisen identiteetin ratkaisujen kehittäminen sekä keskitettyjen sähköisen asioinnin tukipalvelujen kehittäminen ja ylläpito. Tällaisia sähköisen asioinnin tukipalveluja ovat mm. Suomi.fi-verkkopalvelu, sähköiset viranomaisviestit (Suomi.fi-viestit) sekä valtuuttaminen toisen puolesta asiointiin (Suomi.fi-valtuudet). Virasto myös vastaa kansallisen palveluarkkitehtuurin toteutuksesta.

Vuonna 2020 perustettu Digi- ja väestötietovirasto toimii valtiovarainministeriön hallinnonalalla. Virasto syntyi, kun Väestörekisterikeskus ja maistraatit yhdistyivät 1.1.2020.

http://dvv.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Digi- ja väestötietovirasto

Digiturvabarometri: Yritysten tietoturva huolettaa, huijausyritykset yleistyvät ja väsyminen etätyöhön heijastuu mahdollisina digiturvariskeinä16.2.2021 06:00:00 EETTiedote

Digi- ja väestötietovirasto selvittää digitaaliseen turvallisuuteen liittyvää osaamista, koulutustarpeita, huolia, toteutuneita uhkia sekä koronapandemian vaikutuksia kyselyllä, joka on suunnattu julkisen hallinnon henkilöstölle. Digiturvabarometri-kysely käynnistettiin syyskuussa 2020, ja lokakuussa julkaistiin ensimmäinen raportti, joka perustui 1891 vastaukseen. Toinen raportti julkaistaan helmikuussa 2021, ja se perustuu 453 uuteen vastaukseen, jotka kyselyyn on saatu 12.2.2021 mennessä. Tässä tiedotteessa julkaisemme ennakkotietoa tulevasta raportista.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme