Messukeskus

Uusi robotiikkaan keskittyvä teema-alue Teknologia 19 -messuille

Jaa

Marraskuussa 2019 järjestettävään Teknologia-messukokonaisuuteen tulee uutena robotiikkaan keskittyvä teema-alue. Messuvierailijoille esitellään muun muassa robotiikan käyttökohteita ja tietoiskuja robotiikan hyödyntämisestä. Teema-alueen järjestävät yhteistyössä Messukeskus, Robotiikkayhdistys ja Team Robotics.

Robotiikka on yksi nopeimmin kasvavista teknologian aloista, ja sen uusia sovelluskohteita kehitetään koko ajan. Tulevaisuudessa robotiikka on kytköksissä useisiin toimialoihin ja alueisiin ihmisen elämässä.

– Fyysinen robotiikka tulee lähivuosina siirtymään voimakkaasti ulos tehtaista ja teollisuudesta ja ensimmäisiä uusia sovelluskohteita ovat esimerkiksi vartiointi, valvonta ja kuljetukset sekä sisällä että ulkona. Teollisuudessa ihmisen ja robotin yhteistyö tulee lisääntymään. Robotiikka tulee myös mukaan koulutukseen jossain muodossa alasta riippumatta ja tämän vuoksi on tärkeää oppia näkemään robotiikka mahdollisuutena eikä uhkana, sanoo Suomen Robotiikkayhdistyksen puheenjohtaja Jyrki Latokartano.

Teknologia 19 -messuilla on esittelyssä laaja joukko robotiikan eri käyttökohteita.    

‒ Kasvanut laskentateho, kehittynyt sensoriteknologia ja IoT ovat mahdollistaneet robotiikan nopean kehittymisen ja käyttöönoton kaikilla toimialoilla. Teknologia 19 -messujen Robotiikka-alueella on esillä ennennäkemätön määrä robotiikan käyttökohteita teollisuudessa, mutta myös uudempien robotiikkaa hyödyntävien alojen ratkaisuja, toteaa Team Roboticsin osakas Veli-Matti Heiskanen.

Teknologia-messukokonaisuus luo monipuolisen katsauksen eri teknologian aloihin. Robotiikan lisäksi mukana ovat myös muun muassa ICT ja automaatio.

– On hienoa, että saamme robotiikan mukaan kehittyvään messukokonaisuuteen. Aihe kiinnostaa yleisöä, ja messujen avulla pystymme tarjoamaan uusinta tietoa tästä ajankohtaisesta aiheesta, iloitsee Teknologia-messukokonaisuudesta vastaava myyntiryhmäpäällikkö Marcus Bergström Messukeskuksesta.

Teknologia-messut järjestetään 5.-7.11.2019 Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtumakokonaisuuteen kuuluvat Automaatio, Elkom, Hydrauliikka & Pneumatiikka, MecaTec, Levytyö, Kunnossapito, AI & Robotiikka ja ICT.

Lisätietoja:

Suomen Robotiikkayhdistys, puheenjohtaja Jyrki Latokartano, etunimi.sukunimi@tut.fi, p. 040 706 0122

Team Robotics, Veli-Matti Heiskanen, etunimi.sukunimi@nordicrobots.fi, p. 050 5319 438.

Messukeskus Helsinki, tiedottaja Antti Karjunen, antti.karjunen@messukeskus.com, p. 0505743444,

https://teknologia.messukeskus.com, #teknologia19

Kuvia vuoden 2017 tapahtumasta Messukeskuksen mediapankissa https://mediabank.messukeskus.com

Teknologia 19 –tapatumakokonaisuus 5.-7.11.2019 Messukeskuksessa Helsingissä. Kokonaisuus järjestetään joka toinen vuosi. Vuonna 2017 messuilla vieraili yli 14 000 kävijää. Suomen Messusäätiö myöntää tapahtuman yhteydessä 10 000 euron Teknologia-palkinnon merkittävästä innovatiivisesta ratkaisusta teknologian alalla.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain noin sata messutapahtumaa sekä 2000 kokousta ja kongressia, joihin osallistuu yli miljoona vierasta. Messukeskuksen omistajayritys Suomen Messut Osuuskunta täyttää 100 vuotta vuonna 2019. | Messukeskus – sata vuotta tapahtumien keskipisteessä 

Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. Annually, a hundred exhibitions and 2000 meetings and congresses are held at MessukeskusOver one million visitors take part in the events. The Finnish Fair Corporation, the company that owns Messukeskus Helsinki, celebrates its 100th anniversary in 2019. | Messukeskus – A century in the centre of events 

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Habitaren 2019 Kansainvälinen Ystävä Alberto Alessi: Suomalainen ja italialainen muotoilu ovat toistensa vastakohtia, ja siksi sopivat niin hyvin yhteen17.4.2019 14:00:00 EESTTiedote

Tunnetun italialaisen designtalo Alessin pääjohtaja Alberto Alessi on Habitaren Kansainvälinen Ystävä 2019. Suomalaisen muotoilun kanssa pitkään toiminut Alessi valitsee Habitaren kiinnostavimmat sisällöt ja pitää keynote-puheenvuoronsa keskiviikkona 11.9.2019. Habitare on avoinna Messukeskuksessa Helsingissä 11.–15.9.2019. Italiassa 1921 perustettu Alessin muotoilutalo on yksi maailman tunnetuimpia yrityksiä muotoilun kentällä. Alessin yli tuhannen tuotteen valikoimaan kuuluu paljon kodin esineitä, kuten astioita ja keittiötarvikkeita, ja monet ovat saavuttaneet ikonisen maineen nykymuotoilussa. Tuotteiden suunnitteluun on vuosien saatossa osallistunut yli kolmesataa muotoilijaa – joukossa myös monia suomalaisia. ”Arvioimme Alessin tuotteiden menestystä neljällä muuttujalla, joita ovat tuotteen funktio, aistinvarainen kuvitteellinen muisti, viestintä ja kieli, sekä hinta. Korkein mahdollinen pistemäärä on 20 pistettä, ja korkein Alessin tuotteen saama pistemäärä on 18 pistettä. Se on

Vuoden Huiput -näyttely Habitareen12.4.2019 10:00:00 EESTTiedote

Parasta suomalaista luovaa suunnittelua esittelevän Vuoden Huiput -kilpailun voittajien näyttely nähdään jälleen ensi syksynä Habitaressa Messukeskuksessa 11.–15.9.2019. Suomen merkittävimmän luovan suunnittelun kilpailun voittajat julkistettiin eilen. Grafian järjestämä Vuoden Huiput on parasta suomalaista mainontaa ja muotoilua palkitseva, vuodesta 1980 järjestetty kilpailu. Viime vuoden luovan suunnittelun parhaimmisto palkittiin eilen Vuoden Huiput 2018 -gaalassa. Voittajatyöt esitellään jälleen omana näyttelynään Habitaressa syyskuussa. Habitaren Vuoden Huiput 2018 -näyttelyssä nähdään noin 61 työtä, 15 eri sarjan parhaat. Kilpailun kaikkien sarjojen pääpalkinnon, Grand Prixin, sai TBWA:n Helsingin Sanomille suunnittelema Land of Free Press. Kampanjan luovasta suunnittelusta TBWA\Helsingillä vastasivat mm. Sami Kelahaara, Jyrki Poutanen ja Erno Reinikainen. ”Älykäs ajatus, nopea ja erinomaisesti ajoitettu toteutus, usko minimalismin ja kiteytetyn sanoman voimaan sekä halu vaikutta

Matkamessut yhteistyöhön Maata pitkin -matkamessujen kanssa8.4.2019 13:00:00 EESTTiedote

Pohjois-Euroopan suurin matkailualan tapahtuma Matkamessut aloittaa yhteistyön Maata pitkin -matkamessujen kanssa. Ensimmäinen yhteinen hanke on 5.5. Maata pitkin -matkamessut. Taustalla on Matkamessujen tahto tarjota tietoa ja inspiraatiota kaikille matkailijoille, sekä tavoittaa uusia kohderyhmiä. Matkamessut ovat toimillaan edistäneet vastuullista ja kestävää matkailua jo pitkään, ja esimerkiksi SMALin luoma kestävän matkailun Helsinki Declaration allekirjoitettiin ensimmäistä kertaa Matkamessuilla yli 10 vuotta sitten. Muuttuvassa maailmassa toimia on kuitenkin lisättävä, ja Matkamessut haluavat tarjota tietoa myös vaihtoehtoisista matkustusmuodoista kiinnostuneille matkailijoille. Yhtenä toimenpiteenä on yhteistyö Maata pitkin -matkamessujen kanssa. Toukokuussa Helsingissä järjestettävään tilaisuuteen kokoontuu maata pitkin matkustamiseen liittyviä toimijoita jakamaan tietoa ja inspiraatiota esimerkiksi juna- ja pyörämatkailusta. Yhteistyön myötä Matkamessut tuo tilaisuuteen muun

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme