Messukeskus

Uusi robotiikkaan keskittyvä teema-alue Teknologia 19 -messuille

Jaa

Marraskuussa 2019 järjestettävään Teknologia-messukokonaisuuteen tulee uutena robotiikkaan keskittyvä teema-alue. Messuvierailijoille esitellään muun muassa robotiikan käyttökohteita ja tietoiskuja robotiikan hyödyntämisestä. Teema-alueen järjestävät yhteistyössä Messukeskus, Robotiikkayhdistys ja Team Robotics.

Robotiikka on yksi nopeimmin kasvavista teknologian aloista, ja sen uusia sovelluskohteita kehitetään koko ajan. Tulevaisuudessa robotiikka on kytköksissä useisiin toimialoihin ja alueisiin ihmisen elämässä.

– Fyysinen robotiikka tulee lähivuosina siirtymään voimakkaasti ulos tehtaista ja teollisuudesta ja ensimmäisiä uusia sovelluskohteita ovat esimerkiksi vartiointi, valvonta ja kuljetukset sekä sisällä että ulkona. Teollisuudessa ihmisen ja robotin yhteistyö tulee lisääntymään. Robotiikka tulee myös mukaan koulutukseen jossain muodossa alasta riippumatta ja tämän vuoksi on tärkeää oppia näkemään robotiikka mahdollisuutena eikä uhkana, sanoo Suomen Robotiikkayhdistyksen puheenjohtaja Jyrki Latokartano.

Teknologia 19 -messuilla on esittelyssä laaja joukko robotiikan eri käyttökohteita.    

‒ Kasvanut laskentateho, kehittynyt sensoriteknologia ja IoT ovat mahdollistaneet robotiikan nopean kehittymisen ja käyttöönoton kaikilla toimialoilla. Teknologia 19 -messujen Robotiikka-alueella on esillä ennennäkemätön määrä robotiikan käyttökohteita teollisuudessa, mutta myös uudempien robotiikkaa hyödyntävien alojen ratkaisuja, toteaa Team Roboticsin osakas Veli-Matti Heiskanen.

Teknologia-messukokonaisuus luo monipuolisen katsauksen eri teknologian aloihin. Robotiikan lisäksi mukana ovat myös muun muassa ICT ja automaatio.

– On hienoa, että saamme robotiikan mukaan kehittyvään messukokonaisuuteen. Aihe kiinnostaa yleisöä, ja messujen avulla pystymme tarjoamaan uusinta tietoa tästä ajankohtaisesta aiheesta, iloitsee Teknologia-messukokonaisuudesta vastaava myyntiryhmäpäällikkö Marcus Bergström Messukeskuksesta.

Teknologia-messut järjestetään 5.-7.11.2019 Messukeskuksessa Helsingissä. Tapahtumakokonaisuuteen kuuluvat Automaatio, Elkom, Hydrauliikka & Pneumatiikka, MecaTec, Levytyö, Kunnossapito, AI & Robotiikka ja ICT.

Lisätietoja:

Suomen Robotiikkayhdistys, puheenjohtaja Jyrki Latokartano, etunimi.sukunimi@tut.fi, p. 040 706 0122

Team Robotics, Veli-Matti Heiskanen, etunimi.sukunimi@nordicrobots.fi, p. 050 5319 438.

Messukeskus Helsinki, tiedottaja Antti Karjunen, antti.karjunen@messukeskus.com, p. 0505743444,

https://teknologia.messukeskus.com, #teknologia19

Kuvia vuoden 2017 tapahtumasta Messukeskuksen mediapankissa https://mediabank.messukeskus.com

Teknologia 19 –tapatumakokonaisuus 5.-7.11.2019 Messukeskuksessa Helsingissä. Kokonaisuus järjestetään joka toinen vuosi. Vuonna 2017 messuilla vieraili yli 14 000 kävijää. Suomen Messusäätiö myöntää tapahtuman yhteydessä 10 000 euron Teknologia-palkinnon merkittävästä innovatiivisesta ratkaisusta teknologian alalla.

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Messukeskus edistää suomalaista elinkeinoelämää mahdollistamalla tuloksellisia kasvokkain kohtaamisia messuilla, kokouksissa, kongresseissa ja muissa tapahtumissa. Messukeskuksessa järjestetään vuosittain liki sata messutapahtumaa ja 2000 kokousta ja kongressia. Tapahtumiin osallistuu joka vuosi noin 9400 näytteilleasettajaa ja 1,2 miljoonaa kävijää. | Messukeskus Helsinki, Expo and Convention Centre, promotes Finnish welfare by enabling effective face to face encounters at exhibitions, meetings, conferences and other events. In 2017, 75 exhibitions and 2000 meetings and congresses were held at Messukeskus Helsinki. 9 400 exhibitors and 1.2 million visitors took part in the events.  

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme