Kustannusosakeyhtiö Otava

Uusi taitelijaelämäkerta Tove Janssonista sisältää ennen näkemätöntä kuvamateriaalia

Jaa
Brittiläisen Paul Gravettin uutuuskirja “Tove Jansson kuvittaja” on kattava, runsaasti kuvitettu läpileikkaus suosikkitaiteilijan elämäntyöhön.

Tove Janssonin (1914–2001) lahjakkuus ja tuotteliaisuus on hämmästyttävää. Brittiläinen sarjakuvahistorioitsija Paul Gravett on koonnut Tove Janssonin kattavan uran monipuoliseksi, runsaasti kuvitetuksi tietopaketiksi, joka sisältää myös ennen näkemätöntä kuvamateriaalia Tove Janssonin uran varrelta. 

Jansson on tunnettu muumikirjoista ja -sarjakuvista sekä muuminäytelmistä. Hän myös suunnitteli puvustuksen ja maalasi lavastukset näihin näytelmiin ja kirjoitti muumioopperan libreton. Kaikkeen muumeihin liittyvän lisäksi Tove Jansson kirjoitti myös lukuisia aikuisten romaaneja ja novellikokoelmia. Hän kuvitti toisten kirjoittamia kirjoja, oli mainio pilapiirtäjä ja taidemaalari. Jansson on myös Suomen käännetyin kirjailija, jonka teoksia on käännetty yli 50 kielelle. 

Tove Jansson kuvittaja esittelee monipuolisen taiteilijan elämää ja laajaa kuvallista tuotantoa, joka alkoi jo teini-iässä ja jatkui eri muodoissa taiteilijan myöhäiseen ikään asti.

Paul Gravett (s. 1956) on englantilainen sarjakuvahistorioitsija, freelancetoimittaja ja näyttelykuraattori. Hän on kirjoittanut lukuisia teoksia sarjakuvista ja kuratoinut sarjakuvanäyttelyjä eri puolilla maailmaa. Teos ilmestyi ensimmäisen kerran englanniksi vuonna 2022. Kirjan on suomentanut Juhani Tolvanen. Gravett antaa mielellään haastatteluja Suomeen. 

Teos on arvostelu- ja käsittelyvapaa 18.5.

Arvostelukappaleet, pdf-vedokset ja haastattelupyynnöt: adele.couavoux@otava.fi   

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Shelley Readin menestysromaani Minne virta kuljettaa on rakkauskirje luonnolle ja ylistys äidinrakkaudelle – kirjailija haastateltavissa Helsingissä 7.–8.6.30.5.2023 13:58:29 EEST | Tiedote

Amerikkalaisen Shelley Readin Minne virta kuljettaa -esikoisromaanin oikeudet on myyty peräti 29 maahan. Teos on vavahduttava kuvaus naisten ja alkuperäiskansojen kaltoinkohtelusta ja sydämen särkevä, vangitseva kertomus nuoren naisen sinnikkyydestä – kaikista niistä suunnista, joita elämä voi ottaa. Shelley Readilla on ehkä hieman yllättäen Suomi-kontakti! Kirjailija saapuu tänne taas kesäkuun alussa ja on myös haastateltavissa Helsingissä 7.–8.6.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme