Perhehoitoliitto ry

Uusi toimintaohjesuositus tuo perhehoitoon kaivattua kansallista ohjausta

Jaa

Valtakunnalliset suositukset vahvistavat merkittävästi perhehoidon suunnitelmallista ja lapsen oikeuksia toteuttavaa järjestämistä.

Perhehoitoon sijoitettujen lasten oikeuden laadukkaaseen hoitoon ja kasvatukseen tulee toteutua riippumatta sijoittajakunnasta, asuinkunnasta tai perhehoitopalvelujen tuottajasta.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen juuri ilmestynyt Lastensuojelun perhehoidon järjestäminen, Suositukset perhehoidon toimintaohjeiden sisällöiksi -työpaperi tukee kuntia ja tulevia maakuntia perhehoidon järjestämisessä ja lisää perhehoidossa olevien lasten ja nuorten yhdenvertaisuutta valtakunnallisesti. Suositukset helpottavat alueellisten toimintaohjeiden laatimista ja syventämistä.

– Valtakunnalliset suositukset vahvistavat merkittävästi perhehoidon suunnitelmallista ja lapsen oikeuksia toteuttavaa järjestämistä, Perhehoitoliiton kehittämispäällikkö Anu Lehtosaari sanoo.

Suositukset valmisteltiin osana Lapsi- ja perhepalveluiden muutosohjelmaa, joka käynnistyi Juha Sipilän hallituskaudella. Julkaisun työstämisessä on ollut mukana laaja joukko asiantuntijoita ja kokemusasiantuntijoita. Myös Perhehoitoliiton kehittämis- ja vaikuttamistyöryhmä osallistui julkaisun tuottamiseen aktiivisesti yhteistyössä Anu Lehtosaaren kanssa.

– Saimme perhehoitajilta äärettömän arvokkaita kommentteja esimerkiksi siitä, mitä eri toimintakäytännöt tarkoittavat perhehoitoperheen arjessa, Lehtosaari kertoo.

Suositukset koskevat pääasiassa toistaiseksi voimassa olevaa perhehoitoa, ja ne on suunnattu viranomaisille. Perhehoitoliitto kannustaa kuitenkin myös perhehoitajia tutustumaan ohjeeseen.

Suosituksiin pääsee tutustumaan Julkari-palvelussa tämän linkin kautta.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Perhehoitoliitto ry
Perhehoitoliitto ry
Ilmarisenkatu 17 A
40100 JYVÄSKYLÄ

http://www.perhehoitoliitto.fi

Perhehoitoliitto ry on valtakunnallinen toimeksiantosuhteisen perhehoidon asiantuntijajärjestö, joka vaikuttaa, viestii, neuvoo ja kouluttaa perhehoitoon liittyvissä asioissa ja tukee perhehoitajia, sijaisvanhempia ja perhehoidossa hoidettavia lapsia ja aikuisia. Perhehoitoliitto ry on perustettu vuonna 1983. Perhehoitoliittoon kuuluu 21 perhehoitajien ja sijaisvanhempien alueellista jäsenyhdistystä sekä sijaisperheiden nuorten yhdistys Sinut ry. Jäsenyhdistyksissä on yli 4200 jäsentä.

Perhehoitoliitto kuuluu Monimuotoiset perheet -verkostoon.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Perhehoitoliitto ry

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme