Turun kauppakamari

Uusi vaikuttamispäällikkö tarttuu kestävään kasvuun

Jaa
Turun kauppakamarin vaikuttamispäällikkönä aloittaa KTM Krista Ahonen. Ahosella on lähes 20 vuoden kokemus yritysmaailmasta eri toimialojen parissa työskentelystä.
KTM Krista Ahonen aloittaa vaikuttamispäällikkönä Turun kauppakamarissa 13.3.
KTM Krista Ahonen aloittaa vaikuttamispäällikkönä Turun kauppakamarissa 13.3.

”Olen toiminut yritysten ja muun muassa meri-, lääke- ja bio- ja kiertotaloustoimialojen parissa vuosia. Työskentelin pitkään projektijohtajana Turun Messukeskuksessa. Sieltä siirryin Turun Musiikkijuhlien kautta Green Industry Parkiin edistämään seudun tunnettuutta vihreän teollisuuden investointikohteena”, kertoo viimeksi markkinointipäällikkönä toiminut Ahonen.

Tulevassa työssään Turun kauppakamarin vaikuttamispäällikkönä Ahonen on mukana edistämässä ja vahvistamassa Varsinais-Suomen alueen elinkeinoelämän elinvoimaisuutta. Turun kauppakamarin tämän vuoden teemana on yhdessä kestävään kasvuun ja tätä kasvua haetaan monin tavoin tulevienkin vuosien aikana. Turun kauppakamari toimii Varsinais-Suomen alueella ja sillä jäsenenään noin 1900 yritystä ja organisaatiosta.

”Varsinais-Suomessa on loistavaa osaamista ja potentiaalia profiloitua erityisesti vihreän siirtymän kärkiseutuna, joten siihen aihepiiriin tulemme työtehtävissäni varmasti myös panostamaan. Hyvinvoiva ja kehittyvä elinkeinoelämä elää innovaatioista. Korkeakoulut, startupit kuin kasvuyritykset sekä toimintaansa kehittävät suuryrityksetkin ovat tässä avainasemassa, samoin myös sujuvat ja joustavat yhteiskuntarakenteet”, kuvailee Ahonen tulevia tehtäviään.

”Odotan innolla kohtaamisia jo vanhojen tuttujen yritysten kanssa ja yhteistyötä ja tutustumista aivan uusien yritysten ja toimialojen kanssa”.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vaikuttamispäällikkö Krista Ahonen, puh. 050 594 9641, krista.ahonen@kauppakamari.fi

Kuvat

KTM Krista Ahonen aloittaa vaikuttamispäällikkönä Turun kauppakamarissa 13.3.
KTM Krista Ahonen aloittaa vaikuttamispäällikkönä Turun kauppakamarissa 13.3.
Lataa
KTM Krista Ahonen aloittaa vaikuttamispäällikkönä Turun kauppakamarissa 13.3.
KTM Krista Ahonen aloittaa vaikuttamispäällikkönä Turun kauppakamarissa 13.3.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Turun kauppakamari
Turun kauppakamari
Puolalankatu 1
20100 Turku

http://www.turunkauppakamari.fi

Turun kauppakamari on Varsinais-Suomen alueella elinkeinoelämän edunvalvojana, kouluttajana ja asiantuntijana toimiva organisaatio. Kauppakamari on linkki yritysten ja julkisten päättäjien välillä, ja sen toiminta perustuu kauppakamarilakiin ja vapaaehtoiseen jäsenyyteen. Turun kauppakamari on perustettu vuonna 1917, ja se on yksi Pohjoismaiden suurimmista kauppakamareista.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Turun kauppakamari

Kauppakamarikysely: Yritysten tulevaisuuden odotukset ovat kohentuneet11.5.2023 07:00:00 EEST | Tiedote

// Embargo 11.5. kello 7.00 // Yritysten tunnelmat omilla toimialoillaan ovat kohentuneet selvästi viime joulukuusta, vaikka pessimistisiä vastaajia on edelleen optimistisia enemmän. Turun kauppakamarin jäsenistä tulevaisuuden näkee vaikeana hieman yli 34 prosenttia vastanneista, kun vastaava osuus oli vielä joulukuussa Varsinais-Suomessa lähes 44 prosenttia. Myönteisissä tunnelmissa on 23 prosenttia vastanneista yrityksistä. Tulokset selviävät kauppakamarien huhtikuussa toteuttamasta kyselystä, johon vastasi myös 165 yritystä Varsinais-Suomen alueelta.

Kauppakamarikysely: Yli puolet yrityksistä toivoo hallituksen keventävän verotusta8.5.2023 07:00:00 EEST | Tiedote

Huhtikuun lopussa tehdyn kauppakamarikyselyn mukaan yritykset näkevät erityisesti verotuksen keventämisen ja paikallisen sopimisen parantavan parhaiten Suomen kilpailukykyä ja työllisyyttä. Jopa yli puolet (55,5 %) Turun kauppakamarin jäsenyrityksistä odottaa hallituksen keventävän verotusta maan kilpailukyvyn ja työllisyyden parantamiseksi. Lähes 71 prosenttia vastanneista alentaisi erityisesti työn verotusta. Kyselyyn vastasi 1560 kauppakamarien jäsenyritystä, joista 165 oli Turun kauppakamarin jäseniä Varsinais-Suomen alueelta.

Kysely: Varsinaissuomalaista yrityksistä valtaosa pitää työperäisen maahanmuuton lisäämistä tärkeänä tulevalla hallituskaudella3.5.2023 06:30:00 EEST | Tiedote

(Embargo 3.5. kello 6.30) // Tuoreesta kauppakamarien jäsenyritykselleen toteuttamasta talouskyselystä selviää, että jopa 84 prosenttia yrityksistä pitää työperäisen maahanmuuton lisäämistä tulevalla hallituskaudella tärkeänä. Kyselyn mukaan 40 prosenttia yrityksistä pitää työperäisen maahanmuuton lisäämistä erittäin tärkeänä ja 44 prosenttia hieman tärkeänä. 10,9 prosenttia vastanneista ei pidä työperäistä maahanmuuttoa ollenkaan tärkeänä. Kyselyyn osallistui myös 165 Turun kauppakamarin jäsenyritystä Varsinais-Suomen alueelta. Heistä 86,7 prosenttia piti aihetta erittäin tai hieman tärkeänä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme