Aulis Lundell Oy

Uusi väliseinärakenne haastaa vallitsevan käsityksen ääneneristyksestä

Jaa

Aulis Lundell Oy ja Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy:öön kuuluva Gyproc ovat kehittäneet innovatiivisen väliseinäjärjestelmän ilmaääneneristävyydeltään vaativiin rakenteisiin. Patentoidun Gyproc XR:n ääneneristävyys perustuu sigman malliseksi prässättyyn Gypsteel XR -teräsrankaan, joka tutkimuksen mukaan parantaa asumisviihtyvyyttä, yksityisyyttä ja luottamuksellisuutta esimerkiksi terveydenhuolto-, koulu- ja hotellirakennuksissa.

Aulis Lundell Oy:n ja Saint-Gobain Finland Oy:n kehittämä innovaatio mahdollistaa monipuolisemman kevytrakentamisen.
Aulis Lundell Oy:n ja Saint-Gobain Finland Oy:n kehittämä innovaatio mahdollistaa monipuolisemman kevytrakentamisen.

Perinteisessä väliseinärakenteessa kaksinkertaiset kipsilevyt tuetaan pystyrankoihin, jotka on useimmiten kiinnitetty yhteiseen kiskoon. Esimerkiksi yhden henkilön potilashuoneiden, majoitushuoneiden ja ehdotonta luottamusta edellyttävien toimistohuoneiden välinen 52 desibelin ilmaääneneristävyysvaatimus (R’w) on aiemmin vaatinut kaksoisrungon tai sik-sak-runkojärjestelmän.

Nyt vaatimus on mahdollista täyttää yksinkertaisella Gypsteel XR -rangalla, joka on UltraSTEEL-teknologialla valmistettu kevennetty teräsranka. Väliseinäjärjestelmä säästää huonetilaa, asentajien kuormitusta ja asennuskustannuksia jopa 15 prosenttia.

Gyproc XR vähentää äänen siirtymistä seinässä

Vallitsevan teorian mukaan paras ääneneristävyys saavutetaan tekemällä väliseinän pystyrangasta joustava puristussuunnassa. Aulis Lundell Oy ja Gyproc tekivät vuoden mittaisen tutkimustyön Helimäki Akustikot Oy:n johdolla löytääkseen todistetusti parhaiten ääntä eristävän väliseinärangan muodon.

– Voisi kuvitella, että mitä joustavampi seinärakenne, sitä parempi ääneneristys. Äänilaboratoriossa prototyyppirangoilla tekemämme mittaukset kuitenkin haastoivat yleisen teorian. Tulokset osoittivat, että ääneneristävyyden kannalta optimaalisin ratkaisu on kevennetty Gypsteel-teräsranka napakaksi sigmaksi prässättynä, kuvailee Aulis Lundell Oy:n toimitusjohtaja Leena Lundell.

Tulos yllätti Lundell-Pendovin mukaan niin äänen ammattilaiset kuin kokeneet teräsrakentamisen kehittäjätkin. Kipsilevytyksestä riippuen Gyproc XR -väliseinäjärjestelmän ilmaääneneristysarvot vaihtelevat 44–55 desibelin alueella, jolloin se on omiaan ääneneristävyydeltään vaativiin rakenteisiin.

Suomalainen innovaatio monipuolistaa kevytrakentamista

Gyproc XR -väliseinäjärjestelmät valmistetaan Suomessa. Tuote koostuu Gyprocin valmistamista kipsilevyistä ja Aulis Lundell Oy:n rullamuovaustekniikalla prässäämistä Gypsteel XR-teräsrangoista. Tuote soveltuu sekä uudistuotantoon että korjausrakentamiseen.

– Tavoitteemme on olla entistä parempi kumppani ammattilaisrakentajille. Ääneneristyksen lisäksi Gyproc XR tarjoaa kaikki kevytrakentamisen edut ja on samalla elämätön ja lahoamaton. Tuotantomme kotimaisuus näkyy joustavana palveluna, lyhyinä toimitusaikoina sekä varmennettuina ja testattuina rakenteina, kuvailee Gyprocin liiketoimintajohtaja Virpi Riekkinen.

– Meillä on Gyprocin kanssa vuosikymmenien mittaisen yhteistyön tuloksena käsissämme todellinen innovaatio, joka tekee kevytrakentamisesta entistä kevyempää, nopeampaa ja monipuolisempaa, Leena Lundell-Pendov sanoo.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja

Leena Lundell-Pendov
toimitusjohtaja
Aulis Lundell Oy
0207 341400
leena[at]aulislundell.fi

Virpi Riekkinen
liiketoimintajohtaja
Gyproc
045 636 5254
Virpi.Riekkinen[at]saint-gobain.com

Kuvat

Aulis Lundell Oy:n ja Saint-Gobain Finland Oy:n kehittämä innovaatio mahdollistaa monipuolisemman kevytrakentamisen.
Aulis Lundell Oy:n ja Saint-Gobain Finland Oy:n kehittämä innovaatio mahdollistaa monipuolisemman kevytrakentamisen.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Aulis Lundell Oy
Aulis Lundell Oy
Tarrankuja 2
08500 Lohja

0207 341400https://www.aulislundell.fi/

Aulis Lundell Oy
Aulis Lundell Oy on erikoistunut rullamuovaustekniikalla valmistettavien kevytrakennejärjestelmien kehittämiseen ja markkinointiin sekä profiilien ja elementtien valmistamiseen. Yhtiömme on yksityinen perheyritys ja olemme toimittaneet rakennusteollisuudelle kuumasinkitystä teräslevystä rullamuovausteknologialla valmistettuja LUNDELL-PROFILE-tuotteita jo vuodesta 1980. Uutena innovaationa on seinän sisään integroidut liukuoviratkaisut. Yhtiön päämarkkina-alue on kotimaa. Toimimme hyvien liikenneyhteyksien varrella Lohjalla Länsi-Uudellamaalla. www.aulislundell.fi

Saint-Gobain Rakennustuotteet Oy
Tuotamme toimivia rakentamisen ratkaisuja, jotka säästävät energiaa ja lisäävät asumismukavuutta. Olemme osa kansainvälistä Saint-Gobain -konsernia, joka on maailman johtava rakennustuotteiden toimittaja. Tärkeitä arvojamme ovat turvallisuus, energian säästäminen, ympäristöystävällisyys ja innovatiivisuus. Hyödynnämme koko konsernin maailmanlaajuista osaamista ja kokemusta asiakkaidemme eduksi.

Gyproc tarjoaa korkealaatuisia ja monipuolisia kevytrakentamisen ratkaisuja, jotka kattavat kipsilevyt, Gypsteel-teräsrunkoiset kipsilevyseinät, kipsilaastit sekä Gyptone-alakatot. Tavoitteenamme on toteuttaa muunneltavia, viihtyisiä, kestäviä ja turvallisia tiloja asumiseen ja työskentelyyn. Olemme luotettava kumppani suunnittelusta toteutukseen. www.gyproc.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aulis Lundell Oy

Liune-välioviratkaisu osana Johanna Oraksen taidetta Kouvolan Asuntomessuilla13.6.2019 08:03:00 EESTTiedote

Seinärakenteeseen integroitu Liune-väliovi on esillä joka viidennessä kohteessa Kouvolan Asuntomessuilla. Aulis Lundell Oy:n toimitusjohtaja Leena Lundellin mukaan seinän sisään liukuvan välioven valttina on tilansäästön luoma mahdollisuus toteuttaa yksilöllinen sisustus. Yksi erottuvimmista messukodeista on Talo Taide, jossa Liune-ovi saa pintaansa taiteilija Johanna Oraksen teoksen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme