Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori

Uusi Verkkosuoja-palvelu tuo modernia pilvitietoturvaa internetin käyttöön

Jaa

Valtori kehittää tietoturvapalveluita asiakkaiden ajankohtaisiin tarpeisiin. Yhtenä isona kehityskohteena on julkisten verkkojen ja palvelujen käytön suojaaminen.

Valtorin uudessa Verkkosuoja-palvelussa kantavana teknologiana internetin käytön ja palveluiden julkaisemisen suojauksessa on SASE (Secure Access Service Edge). Sillä viitataan ratkaisuun, joka mahdollistaa käyttäjien tai laitteiden pääsyn verkkoon ja palveluihin pilvessä sijaitsevan yhdyskäytävän läpi.

”Käytännössä organisaation reitittimestä lähtevä tietoliikenne liikkuu pilvitietoturvan läpi ennen kuin se päätyy julkiseen verkkoon. Palvelulla voidaan estää haluttu liikenne tai pääsy vaarallisille sivustoille”, kertoo palvelusta vastaava tuotepäällikkö Jani Mattila.

Käytettävyyttä ja kustannustehokkuutta virtualisoidun tietoturvan avulla

Internetin suojauksessa tullaan hyödyntämään modernia teknologiaa, joka mahdollistaa laajennetun tietoturvan käyttäjän sekä internetin välille jopa ilman VPN-yhteyttä. Ratkaisu tuo myös nykyaikaista tietoturvaa mobiililaitteiden käyttöön.

”SASE-ratkaisu näkyy käyttäjälle ainoastaan parempana käyttäjäkokemuksena, sillä ratkaisun myötä tarve IP-pohjaisiin verkon avauksiin vähenee ja arviointi tehdään riskipohjaisesti. Palvelualusta myös mittaa loppukäyttäjien kokemusta reaaliajassa, mikä mahdollistaa häiriöttömyyden sekä nopeat parannustoimet”, kertoo Mattila.

”Julkisten verkkojen ja palveluiden käyttöä suojataan verkossa tehtävän toiminnallisuuden avulla. Yhtenä merkittävänä tavoitteena on turvata ja mahdollistaa sujuva arjen monipaikkainen työskentely asiakkaille”, lisää turvallisuusjohtaja Hannu Naumanen.

Pilviratkaisun joustava käyttö päätelaiteriippumattomasti mahdollistaa myös kustannustehokkuuden.

Verkkosuoja Tori-palveluvalikoimaan syksyn 2022 aikana

Ensi vuonna julkaistava uusi Verkkosuoja-palvelu tulee kattamaan ratkaisut sähköpostien ja internetin suojaukseen sekä verkon havainnointiin ja hyökkäyksenestoon.

”SASE-ratkaisu on nyt kilpailutettu ja seuraavana tuotteistetaan Verkkosuoja-palvelukokonaisuus. Lisäksi ratkaisulle tehdään tietosuojan ja tietoturvan todentamiset. Palvelu on tarkoitus pilotoida ensin Valtorin omaan käyttöön ja käyttäjäkokemusten pohjalta sitä tarjotaan sitten asiakkaille”, Jani Mattila täydentää.

Palvelu on yhteensopiva muiden Valtorin palveluiden, kuten esimerkiksi Etäyhteyspalvelu Kaukon kanssa.

Lisätietoa

  • Valtori, yksikönpäällikkö (Kyberturvallisuus) Jani Mattila, sähköposti: jani.mattila[at]valtori.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori
Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus ValtoriVuonna 2014 perustettu Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori tuottaa valtionhallinnon toimialariippumattomat ict-palvelut sekä korkean varautumisen ja turvallisuuden vaatimukset täyttäviä tieto- ja viestintäteknisiä palveluja ja integraatiopalveluja. Palvelutuotannossamme yhdistämme sekä omaa tuotantoamme että markkinoilta hankittuja kumppaniemme palveluja. Asiakkaamme saavat käyttöönsä markkinoiden parhaan ja sitoutuneimman valtionhallinnon ICT:n asiantuntemuksen.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme