Digita

Uusi yhteistyösopimus - Lahti Energia digitalisoi palveluitaan Digitan valtakunnallisella IoT-verkolla

Jaa

Lahti Energia on ottanut käyttöön Digitan maanlaajuisen IoT-verkon. Verkkoa käytetään muun muassa asiakkaiden kiinteistöjen olosuhteiden ja energiankulutuksen optimointiin sekä kaukolämmön toimitusvarmuuden parantamiseen.

Reiot käyttöliittymä
Reiot käyttöliittymä

Lahti Energia Oy ja Digita Oy ovat sopineet LoRaWAN-teknologiaan perustuvan Iot-verkon käytöstä. Verkkoa hyödynnetään Lahti Energian uudessa, syksyllä julkaistavassa Reiot-palvelussa, jolla mitataan ja optimoidaan kiinteistöjen olosuhteita ja energiankulutusta.

- Verkon laajuus ja luotettavuus ovat meille tärkeitä tekijöitä. Digitan IoT-verkon ansiosta voimme kehittää palveluitamme monipuolisesti ja kustannustehokkaasti. Verkon rakentaminen ja ylläpito vaativat Digitan edistyksellistä eritysosaamista, Lahti Energian myynti- ja kehityspäällikkö Juha-Pekka Moisio kertoo.

Digitan kattavan IoT-verkon avulla voidaan parantaa myös lämmön toimitusvarmuutta. Verkko mahdollistaa kaukolämpöverkon jatkuvan seurannan ja mittaamisen, jolla voidaan ennakoida häiriöiden syntymistä ja vähentää esimerkiksi kaukolämpövuotojen määrää entisestään.

Digita ja Lahti Energia ovat edelläkävijöitä

Digitalla on Lahdessa tiheä ja vikoja hyvin sietävä verkko, jolla voidaan siirtää tietoa haastavistakin kohteista. Laitteet, järjestelmät ja palvelut kommunikoivat keskenään langattomasti.

- Lahti Energia on innovatiivinen edelläkävijä. Olemme erittäin tyytyväisiä voidessamme tarjota valtakunnallisen LoRaWAN-verkkomme ja sen ekosysteemin uuden liiketoiminnan kehittämiseen. IoT-verkko ja Digitan vahva radioverkko-osaaminen mahdollistavat Lahti Energialle luotettavan ja kustannustehokkaan tiedonsiirron eri kohteisiin asennetuista antureista. Lahti Energian on mahdollista keskittyä ydinpalveluihinsa, kun Digita vastaa verkosta, toteaa Digitan IoT-liiketoiminnan myyntijohtaja Mika Flinck.

Lisätietoja:

Juha-Pekka Moisio
myynti- ja kehityspäällikkö
Lahti Energia Oy
p. 050 3977 343, juha-pekka-moisio@lahtienergia.fi

Mika Flinck
IoT-liiketoiminnan myyntijohtaja
Digita Oy
044 231 8030, mika.flinck@digita.fi

Lahti Energia Oy on vuonna 1907 perustettu monipuolinen energiakonserni, joka panostaa ekotehokkuuteen ja uusiin teknologioihin. Tuotteita ovat sähkö, kaukolämpö ja -jäähdytys, maakaasu sekä muut energian tuottamiseen ja käyttämiseen liittyvät palvelut. Olemme teollisuuden energiapalvelukumppani ja toimitamme energiaa kokonaispalveluna useille suurille teollisuusasiakkaille. www.lahtienergia.fi

Digita on vakaa kotimainen toimija, jolla on esineiden internetiä eli IoT:ta varten valmis infrastruktuuri tarjolla palvelualustaksi kumppaneidensa ratkaisuille. Digita hyödyntää verkon rakentamisessa omia korkeita radio- ja tv-mastojaan. Vuoden 2019 aikana on tarkoitus rakentaa verkkoa kattamaan 600 tukiasemaa sekä usealla sadalla pikosolutukiasemilla ja laajentaa verkkoa asiakastarpeiden mukaan. www.digita.fi

Yhteyshenkilöt

Minna Flink
johtaja, viestintä ja markkinointi
minna.flink(a)digita.fi, puh. 040 742 8849

Kuvat

Reiot käyttöliittymä
Reiot käyttöliittymä
Lataa
Reiot infonäyttö.
Reiot infonäyttö.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Digita
Digita
Jämsänkatu 2
00520 Helsinki

020 411 711http://www.digita.fi

Digita omistaa ja operoi Suomen johtavaa valtakunnallista maanpäällistä televisio- ja radioverkkoa ja on maan suurin riippumaton tietoliikennemastojen omistaja. Yhtiö on digitaalisen infrastruktuurin ja palveluiden tarjoaja. Digitan palveluihin kuuluvat tietoliikennemastot, konesali- ja esineiden internet (IoT) -palvelut ja tulevaisuuden broadcasting-palvelut. Palveluita tarjotaan maan suurimmille matkapuhelinoperaattoreille, internet- ja mediayhtiöille, infrastruktuuriyhtiöille ja kiinteistöjen omistajille. Digitassa työskentelee valtakunnallisesti 180 alan osaajaa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Digita

Digitan antenni-tv-verkossa tehdään maksu-tv-palveluihin liittyviä muutostöitä 31.12.2019 – tee television kanavahaku uudelleen30.12.2019 10:30:00 EETTiedote

Antenni-tv-verkon maksu-tv-palvelut näkyvät Digitan verkossa HD-tasoisena 1.1.2020 alkaen. Maksu-tv-palveluiden saatavuus laajenee Digitan antenni-tv-verkossa nykyisestä 85 prosentin väestöpeitosta 90 prosenttiin. HD-jakelun käynnistyminen Digitan verkossa edellyttää teknisiä muutostöitä, joita tehdään tiistaina 31.12.2019 klo 9:30 alkaen. Muutostöiden jälkeen tulee tehdä television kanavahaku uudelleen. Tv-katsojia palvelee muutostöiden jälkeen Digitan kuluttajapalvelu Digita Info arkisin klo 8-20 ja poikkeuksellisesti 1.1.2020 klo 12-20. Maksu-tv-palveluihin liittyvissä asioissa kuluttajia palvelee DNA:n asiakaspalvelu.

Radiokanavien kuuluvuusalueisiin tulossa muutoksia vuoden 2020 alussa käynnistyvän radion uuden toimilupakauden myötä30.12.2019 09:15:11 EETTiedote

Radion uuden toimilupakauden käynnistyessä 1.1.2020 radiokanavien kuuluvuusalueisiin tulee merkittäviä muutoksia radiotaajuuksien vaihtuessa radiokanavalta toiselle. Uudet kuuluvuusalueet perustuvat Traficomin ja valtioneuvoston 15.11.2018 myöntämiin uusiin ohjelmistotoimilupiin. Muutokset koskevat vain osaa kaupallisia radiokanavia, eivätkä vaikuta esimerkiksi Ylen radiokanaviin.

Antenni-tv-verkon maksu-tv-palveluiden saatavuus laajenee23.12.2019 09:00:00 EETTiedote

Digita tarjoaa antenni-tv-verkossaan maksu-tv-palveluja HD-tasoisena vuoden 2020 alusta. Maksu-tv-palveluiden saatavuus laajenee Digitan antenni-tv-verkossa nykyisestä 85 prosentin väestöpeitosta 90 prosenttiin. Maksu-tv-palveluja lähetetään jatkossa nykyisten tv-asemien lisäksi myös Fiskarsin, Haapaveden, Kerimäen, Kolin, Mikkelin, Pernajan, Vaasan ja Vuokatin tv-asemilta. Jatkossa HD-kanavien vastaanottoon ei tarvita erillistä antennia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme