Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uusia koronaepidemian hillitsemiseen tähtääviä rajoituksia ja suosituksia voimaan Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan palveluissa 23.11.2020 alkaen 

Jaa

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi 19.11.2020 uusista suosituksista ja rajoituksista koronaepidemian leviämisen hillitsemiseksi. Kirjastot, kulttuurikeskukset, museot, nuorisotalot ja liikuntapaikat pysyvät auki. Yleisötilaisuuksien osallistujamäärä on rajattu enintään 20 henkilöön ja aikuisten joukkue- ja kontaktilajien harrastustoiminta perutaan ajalla 23.11.-13.12.2020.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä linjasi kokouksessaan 19.11.2020, että pääkaupunkiseutu on siirtynyt koronaepidemian leviämisvaiheeseen. Päätöksillä reagoidaan epidemian leviämisen uhkaan. Määräaikaisia suosituksia ja rajoituksia jatketaan tarvittaessa. 
 
Museot avoinna 
Kaupunginmuseo, HAM Helsingin taidemuseoRatikkamuseo ja Hakasalmen huvila ja niiden näyttelyt ovat avoinna normaalisti. Kaupunginmuseon pikkuisten joulu 28.11. perutaan, ja muiden tapahtumien toteuttamisen mahdollisuutta selvitetään. Ajankohtaisin tieto museoiden toiminnasta löytyy kaupunginmuseon, HAMin, Ratikkamuseon ja Hakasalmen museon verkkosivuilta.   
 

Nuorisotalot ja kirjastot avoinna 
Nuorisotalojen avointa toimintaa ja pienryhmätoimintaa jatketaan. Nuorisotiloissa ei järjestetä kaupungin itse toteuttamia eikä muiden toimijoiden järjestämiä yli 20-hengen yleisötapahtumia. Toiminnassa noudatetaan kaikkia korona-ajan ohjeita.
 
Kirjastot pysyvät avoinna ja niissä noudatetaan kaikkia korona-ajan ohjeita. Uusien rajoitusten mukaisesti myös kirjaston sisätiloissa tapahtumien osallistujamäärä rajoitetaan 20 henkeen. Opintosalien istumapaikkoja vähennetään. Kirjastojen vuokrattavissa tiloissa järjestettävien yksityistilaisuuksien osallistujamäärä rajataan 10 henkilöön tai tilasta riippuen sen alle, jos turvallisuusohjeiden toteutumista ei voida taata 10 hengelle. Lisätietoa helmet.fi-sivuilta.

 
Kulttuurikeskusten ja kaupunginorkesterin yli 20 hengen yleisötilaisuudet perutaan  
Kulttuurikeskusten (Caisa, Kanneltalo, Malmitalo, Savoy-teatteri, Stoa, Vuotalo) ja kaupunginorkesterin yli 20 hengen yleisötilaisuudet sisätiloissa perutaan.  
 
Aikuisten ja lasten harrastustoiminta jatkuu kulttuurikeskuksissa turvallisuusohjeet huomioiden ja niin, etteivät ryhmät sekoitu toisiinsa. Myös Annantalossa lasten ja nuorten harrastustoiminta jatkuu normaalisti. 
 
Kulttuurikeskusten vuokratiloissa pidettävien yksityistilaisuuksien osallistujamäärä rajataan korkeintaan 10 henkilöön tai tilasta riippuen sen alle, jos turvallisuusohjeiden toteutumista ei voida taata 10 hengelle.  

Yli 20-vuotiaiden liikuntaharrastuksiin rajoituksia 
Kaupungin hallinnoimissa sisätiloissa tapahtuva yli 20-vuotiaiden joukkue- ja kontaktilajien harrastustoiminta keskeytetään 23.11.2020 alkaen kolmeksi viikoksi. Myöskään aikuisten harrastusjoukkueiden välisiä otteluita, kilpailuita tai alueellista sarjatoimintaa ei järjestetä samana ajanjaksona. Yksityisten toimijoiden suositellaan noudattavan samoja rajoituksia.

Lisäksi suositellaan, että kaikki aikuisten harrastukset suoritetaan toistaiseksi vain omassa harrastusryhmässä.
 Muissakin aikuisten harrastuksissa toiminta pidetään vain omassa harrastusryhmässä ja -joukkueessa. Otteluita tai kilpailuja ei järjestetä. Aikuisten harrastusjoukkueiden alueellinen sarjatoiminta keskeytetään. 

Kaupungit lähettävät seuroille asiasta tarkemmat ohjeet ja peruuttavat aikuisten harrastustoiminnan joukkue- ja kontaktilajien vuorot ko. ajalta. 

Rajoitukset eivät koske yksilö- ja ryhmälajien maajoukkuetoimintaa, SM-tason ja I-divisioonan tasoista kilpailutoimintaa ja kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua. Rajoitus ei koske toimintaa, jossa osallistujien turvavälit säilyvät tosiasiallisesti koko harjoituksen ajan.

Tarkempia tietoja liikuntaan liittyvistä rajoituksista täältä

Helsingin kaupungin tiedote koronakoordinaatioryhmän uusista rajoituksista

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tommi Laitio, puh. 050 5634950
toimialajohtaja
kulttuuri ja vapaa-aika
Helsingin kaupunki

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala
Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimialahttps://www.hel.fi/kulttuurin-ja-vapaa-ajan-toimiala/fi/

Helsinki on elämyksellinen ja vetovoimainen kaupunki täynnä tekemistä ja osallistumisen mahdollisuuksia. Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala tarjoaa kaupungin asukkaille ja vierailijoille vuodessa yli 20 miljoonaa kokemusta – taidetta, tapahtumia, kursseja, harrastuksia, tiloja, ulkoilualueita ja palveluja liikkumiseen sekä tukea kulttuurille ja kansalaistoiminnalle.

Kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala muodostuu viidestä palvelukokonaisuudesta: kirjasto, kulttuuri, liikunta, nuoriso ja hallinto. Toimialan 1 800 työntekijää ylläpitää ja parantaa helsinkiläisten mahdollisuuksia hyvään elämään ja aktiiviseen kansalaisuuteen. Helsingissä on helppoa ja houkuttelevaa lähteä liikkeelle. Joka päivä.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme