Kustannusosakeyhtiö Otava

Uusia nimiä ja liputuspäiviä kalenteriin ensi vuonna - Ajan tasalla on tuhti tietopaketti

Jaa

Suomalaiseen kalenteriin on tulossa merkittäviä uudistuksia vuonna 2020. Almanakkaan saadaan kaikkiaan 35 uutta nimipäivänimeä, yksi uusi liputuspäivä ja yksi uusi merkkipäivä ilman lipunkuvaa. Tuore Ajan tasalla -kirja ilmestyy 19.9.

Kalenteriuudistus astuu voimaan vuonna 2020 ja se on voimassa ainakin 2025 asti. Vastaavaa kirjaa ei ole ilmestynyt sitten vuoden 1999.Nyt kalenteria pöllyytetään kunnolla:  sinne on lisätty peräti 35 uutta nimeä sekä muun muassa isänpäivä muutettu viralliseksi liputuspäiväksi - tähän asti se on ollut vain vakiintunut liputuspäivä.

Syyskuun 19. päivä ilmestyvä Ajan tasalla -kirja on lisäksi kattava tietokirja suomalaisesta kalenterista. Asiantuntijat kertovat tässä tietopaketissa myös muun muassa kalenterin historiasta sekä almanakkaan liittyvistä tähtitieteellisistä asioista.

Teoksen kirjoittajat FT Minna Saarelma-Paukkala, FM Asko Palviainen ja FM Onerva Ollila ovat Helsingin yliopiston almanakkatoimistossa työskenteleviä asiantuntijoita.

Tekijöiden haastattelupyynnöt ja kirjan pdf-vedokset: eeva.louko@otava.fi

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@otava.fi

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Kustannusosakeyhtiö Otava
Kustannusosakeyhtiö Otava
Uudenmaankatu 10
00120 HELSINKI

Puhelinvaihde 09 15661https://otava.fi/

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kustannusosakeyhtiö Otava

Sinä voit vaikuttaa. Tekoja nyt! -kirjan julkaisua juhlitaan IG Livessä torstaina 14.5. klo 19.0011.5.2020 09:32:00 EESTTiedote

Tuore Tekoja NYT! -tietokirja on ensiaputeos akuuttiin maailmantuskaan kaikille, joita huonot uutiset ahdistavat. Mitä voin tehdä torjuakseni ilmastonmuutosta tai puuttuakseni syrjintään? Kuinka autan säilyttämään luonnon monimuotoisuutta tai käyn keskustelua jakautuneessa maailmassa? Teoksen teemoista puhutaan Otavan Instagramin livelähetyksessä torstaina 14.5.2020 klo 19.00.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme