Oulun yliopisto

Uusien aloituspaikkojen määrä kasvaa lähes viidenneksellä Oulun yliopistossa lähivuosina

Jaa

Oulun yliopiston aloituspaikkalisäykset menestyivät opetus- ja kulttuuriministeriön (OKM) suunnatessa korkeakoulujen lähivuosien lisäaloituspaikkoja Suomessa. OKM:n päätöksen mukaan vuonna 2021 Oulun yliopisto saa rahoitusta 350 uuteen aloituspaikkaan ja vuonna 2022 vielä 361 aloituspaikkaan. Lisäys aiempaan, vuosien 2017–2019 aloituspaikkojen määrään, on lähes viidennes, 19,7 prosenttia.

”Aloituspaikkojen määrän kasvattamisella vastaamme tulevaisuuden osaajapulaan”, Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki sanoo. ”Olen iloinen siitä, että Oulun yliopiston ja pohjoisen Suomen koulutus nähtiin kansallisesti tärkeänä. Esimerkiksi ICT-ala ja Oulussa globaalisti toimivat yritykset kärsivät jo nyt työvoimapulasta, eikä osaajien rekrytointitarve ole katoamassa minnekään. Nyt meidän täytyy yliopistona tehdä kovasti työtä sen eteen, että onnistumme saamaan entistä suuremman määrän nuoria opiskelemaan Ouluun.”

Jo kesällä 2020 Oulun yliopisto kasvatti parhaillaan käynnistyvän lukuvuoden 2020–2021 aloituspaikkojen määrää 325:llä. Keskeinen syy oli pyrkimys tasoittaa koronaviruksen aiheuttamien poikkeusolojen taloudellisia vaikutuksia panostamalla osaamiseen ja mahdollisuuksiin kouluttautua. Lisäyksellä myös ennakoitiin OKM:n jo aiemmin suunnittelemia tutkintotavoitekorotuksia.

Eniten uusia aloituspaikkoja Oulun yliopistossa yhteensä vuosina 2021–2022 avautuu seuraaviin tutkinto-ohjelmiin:

Tietotekniikka 118
Tietojenkäsittelytiede 104
Elektroniikka ja tietoliikennetekniikka 90
Terveystieteet 40

Aloituspaikkalisäykset rahoitetaan valtioneuvoston korkeakoulu- ja tiedepoliittisia tavoitteita tukevalla strategiaperusteisella rahoituksella, jota suunnataan koulutus- ja osaamistason nostamiseen. Vuosien 2021-2022 lisäaloituspaikkojen perusteella lisärahoitusta kohdennetaan Oulun yliopistoon yhteensä 21 450 000 euroa vuosina 2021–2024 koulutuksen järjestämiseen.

Lisätietoja: Oulun yliopiston koulutusvararehtori Tapio Koivu, tapio.koivu@oulu.fi, puh. 050 5160664

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Oulun yliopisto
Oulun yliopisto
Pentti Kaiteran katu 1
90570 Oulu

0294 480 000http://www.oulu.fi/yliopisto/

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Oulun yliopisto

Uusi ultranopea NMR-menetelmä molekyylien vaihdon tutkimiseen18.9.2020 10:15:00 EESTTiedote

Molekyylien vaihto erilaisten fysikaalisten tai kemiallisten ympäristöjen välillä on erittäin merkittävässä roolissa monissa tärkeissä prosesseissa, kuten hengityksessä, proteiinien laskostumisessa, kemiallisissa reaktioissa ja katalyysissä. Oulun yliopiston NMR-spektroskopian tutkimusyksikkö on kehittänyt ultranopean NMR-menetelmän, jolla molekyylien vaihdon havaitsemista voidaan nopeuttaa jopa 10 000-kertaisesti. Menetelmää hyödynnetään ilmastonmuutoksen tutkimuksessa ilmakehän aerosolien koostumuksen ymmärtämiseen yhteistyössä Oulun yliopiston Nano- ja molekyylisysteemien tutkimusyksikön kanssa.

Oulun yliopisto avaa viisi uutta kansainvälistä koulutusta: epidemiologiaa, kestävää kemiaa, monialaista business-analytiikkaa ja osaajia ICT-alalle17.9.2020 06:00:00 EESTTiedote

Kansainvälisen koulutustarjonnan kasvattamisen taustalla on erityisosaamisen kysyntä, ja tutkinto-ohjelmia on suunniteltu sidosryhmiä kuunnellen. Uusien koulutusohjelmien tavoitteena on vahvistaa Oulun yliopiston tarjoaman koulutuksen vetovoimaa. Kansainvälisissä tutkinnoissa opetus tapahtuu kokonaan englanniksi.

Metsäsertifiointia tiukennettava pienvesien suojelun tehostamiseksi11.9.2020 12:50:00 EESTTiedote

Tuoreen tutkimuksen mukaan valtaosaan Suomen talousmetsistä sovellettu PEFC-sertifikaatti on suojavyöhykkeen leveyden suhteen riittämätön eikä tarjoa suojaa metsäpuroille avohakkuiden vaikutuksilta. PEFC-sertifikaatin mukaisesti suojelluissa puroissa ympäristöolot poikkesivat metsätalouden toimenpiteiden ulkopuolelle jääneistä vertailupuroista ja johtivat puroeliöstön monimuotoisuuden köyhtymiseen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme