Helsingin yliopisto

Uusien professorien juhlaluennot 29.5. avoimia yleisölle

Jaa

Helsingin yliopiston kaksikymmentä uutta professoria kertoo tieteenalojensa tuoreista tutkimustuloksista ja haasteista keskiviikkona 29.5.

Juhlaluentojen otsikoita ovat muun muassa
Kuinka elää terveenä 100-vuotiaaksi?
Sääennusteet yhteiskunnan tukena
Geoterminen lämpö – planeetan käyttövoima
Mistä rehut kotieläimille tulevaisuudessa?
Koeputkihedelmöitys Louise Brownista nykypäivään
Yhteiskunta ja sattuma
Mitä ohjelmistoista kannattaa ymmärtää?

Yleisölle avoimet luennot pidetään klo 14.15 alkaen Helsingin yliopiston päärakennuksessa,  os. Aleksanterinkatu 5. Luentojen jälkeen kello 16 alkavassa juhlatilaisuudessa kansleri Ilkka Niiniluoto luovuttaa nimityskirjat 20 uudelle professorille.

Tarkemmat tiedot juhlaluennoista: www.helsinki.fi/juhlaluennot
Sivuilta näkee iltapäivän ohjelman sekä professorien esittelyvideot ja -tekstit.

Uudet professorit: Juha Alho, Taina Autti, Jukka Corander, Adrian Goldman, Laura Hokkanen, Anne Maria Holli, Jaana Hujanen, Tommi Inkinen, Heikki Järvinen, Ilmo Kukkonen, Pekka Lappalainen, Petri Luomanen, Tomi Männistö, Tiina Onikki-Rantajääskö, Heikki Ruskoaho, Jan Saarela, Hanna Snellman, Timo Strandberg, Juha Tapanainen ja Jarmo Valaja.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

viestintäpäällikkö Hannamaija Helander, p. 0400 675 820, hannamaija.helander@helsinki.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin yliopisto
Helsingin yliopisto
PL 3
00014 Helsingin yliopisto

02941 911 (vaihde)http://www.helsinki.fi/yliopisto

Helsingin yliopisto on yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälinen tiedeyhteisö, joka toimii neljällä kampuksella Helsingissä ja usealla muulla paikkakunnalla Suomessa. Se on toistuvasti maailman sadan parhaan yliopiston joukossa. Helsingin yliopisto on perustettu vuonna 1640.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin yliopisto

Nubbenin levyt – Taiteilija Lars-Gunnar Nordström jazzkeräilijänä -teoksen julkistustilaisuus 28.3.20.3.2019 14:35:23 EETKutsu

Lars-Gunnar ”Nubben” Nordström (1924–2014) oli ei-esittävän taiteen edelläkävijöitä Suomessa ja intohimoinen jazzmusiikin ystävä. Jazzharrastus syttyi vuonna 1941, kun hän kuuli radiosta Duke Ellingtonin kappaleen Mood Indigo. 1950-luvun lopulla Nordström ryhtyi keräämään vinyylialbumeja, joita lopulta karttui yli 11 000 kappaletta. Kaikkinensa Nordström hankki 16 000 äänilevyä. Vuonna 2015 L-G Nordströmin Säätiö lahjoitti hänen jazzkokoelmansa Kansalliskirjastolle. Nyt julkaistava teos Nubbenin levyt – Taiteilija Lars-Gunnar Nordström jazzkeräilijänä (Kansalliskirjasto 2019) kertoo keräilijästä, keräilemisestä, levykokoelmasta ja taiteesta – sekä tietenkin jazzista. Teoksen on kirjoittanut kulttuurihistorian tutkija Janne Mäkelä. Oheisartikkelien kirjoittajina ovat jazzhistorian asiantuntijat Pekka Gronow ja Matti Laipio. Teoksen julkaisutilaisuus järjestetään Kansalliskirjaston auditoriossa (Yliopistonkatu 1, Helsinki) torstaina 28.3. klo 14 alkaen. Ilmoittautumiset osoitteessa www.l

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme