MessukeskusMessukeskus

Uutta Lapsimessuilla: viittomakielisille laaja tulkkauspalvelu

Jaa

Tänä keväänä Lapsimessuilla 22.–24.4.2022 huomioidaan aikaisempaa paremmin viittomakieliset ja eri kommunikointikeinoja käyttävät messukävijät, joille tarjotaan nyt mahdollisuus kiertää osastoilla tulkin kanssa. Tapahtumassa järjestetään koululaisille myös Kirja käteen tempaus!

Tulkkauspalvelun Lapsimessuille järjestää Evantia-konserni. Etukäteisvarausta tai tarkempaa aikataulua tulkin kanssa kiertämiselle ei tarvita, vaan tulkin voi napata mukaansa Evantian messuosastolta 6g2 (halli 6), jonkayhteydessä on Tulkkipiste, josta messukävijät voivat ilman ennakkovarausta ottaa tulkin mukaan asioidessaan messuosastoilla. 

Vanhemmille ja kasvattajille tarkoitetun Kasvu-lavan ohjelma tulkataan kokonaisuudessaan viittomakielelle. Näin viittomakieliset ja eri kommunikointikeinoja käyttävät vanhemmat saavat hyödylliset kasvatus- ja esimerkiksi uimataitovinkit hyödykseen. Vekara-lavan ohjelmaa tulkataan soveltuvilta osin viittomakielelle tukiviittomin tai kuvin kuten esimerkiksi Pippuridon-näytelmä, Mimmit 15-vuotis juhlashow, Pinkki Pinsku Meet&Greet sekä Muskarikirkko.

”Tulkin käyttö mahdollistaa yhdenvertaisen osallistumisen ja kohtaamiset kaikille perheille. Lapsimessulla haluamme kokeilla uutta tapaa "lainata" tulkkia tulkkipisteeltämme. Viittomakieliset ja eri tavoin kommunikoivat kävijät voivat kiertää messuilla ja lainata tulkin mukaan silloin kun haluavat tutustua kiinnostavien näytteilleasettajien palveluihin ja tarjontaan tarkemmin”, sanoo Evantian palvelupäällikkö Ville Virta.

Hän painottaa opasteiden ja kylttien selkeyttä ja hyvää näkyvyyttä tapahtumien suunnittelussa, sillä viittomakielisten, kuulovammaisten ja puhevammaisten maailma on visuaalinen. 

”Tulkkauspalvelun kautta tapahtuma on saavutettavampi viittomakielisille ja eri kommunikointikeinoja käyttäville perheille. Mielestämme heillä tulee olla yhtäläiset mahdollisuudet osallistua Lapsimessuille kuin kaikilla muillakin. Lisäksi tulkkauksen saatavuus tulisi olla mahdollisimman vaivatonta ja luontevaa”, toteaa Lapsimessujen ohjelmatuottaja Nea Helenius.   

Kirja käteen -tempaus!

Messukeskus on kutsunut pääkaupunkiseudun 1.–3. luokkalaiset opettajineen tutustumaan veloituksetta Lapsimessut -tapahtumaan, jossa järjestetään lasten lukuharrastusta tukeva Kirja Käteen -tempauksen yhdessä Lukuliikkeen ja Kustannusosakeyhtiö Otavan kanssa. Osana tempausta Otava lahjoittaa koululaisille 4000 kpl norjalaisen Jørn Lier Horstin Operaatio Sirkus -kirjaa, joka on huippusuositun norjalaisdekkaristin lasten salapoliisisarjan toinen osa.

"Lukuliikkeen tavoitteena on edistää kaikkien Suomessa asuvien lukutaitoa. Opetushallituksessa toimiva Lukuliike koordinoi kansallista lukutaito-ohjelmaa, joka pohjautuu kansalliseen lukutaitostrategiaan. Tavoitteena on luoda Suomeen vahvat lukutaitotyön rakenteet, vahvistaa eri ammateissa toimivien monilukutaito-osaamista sekä innostaa kaikkia lukemisen ja lukutaidon monipuoliseen maailmaan", sanoo Lukuliikkeen assistentti Mari Järvenpää.

Lapsimessuilla voi kysellä myös kirjastojen lukuvinkkilistoja, paikalla on Vantaan kaupungin kirjastoauto.

Evantia-konserni on yhteiskunnallinen yritys, joka tarjoaa tulkkaus- ja kommunikaatiopalveluiden lisäksi saavutettavuuspalveluita verkkoon. Yritys toimii valtakunnallisesti yli 100 ammattilaisen voimin. Muun muassa viittomakielen tulkkaus, puhevammaisten tulkkaus, kirjoitustulkkaus, selkokielistäminen ja kuvakommunikaation sekä tukiviittomien opetus kuuluvat asiantuntijoiden osaamiseen. Evantia on mukana Lapsimessuilla omalla osastollaan, jossa pääsee tutustumaan kommunikaatio-opetukseen ja tulkkauksen eri muotoihin. 

www.evantia.fi, #tulkkaus #evantia #viittomakieli

Lukuliike on tuottanut suomalaisille perusopetuksen kouluille Lukeva koulu -mallin, joka on osa kansallisen lukutaitostrategian toimeenpanoa. Lukeva koulu -malli tarjoaa monipuolisia ideoita ja työkaluja entistä suunnitelmallisempaan lukutaitotyöhön perusopetuksessa.

www.lukuliike.fi #LukevaKoulu #minäluen!

Messukeskus järjestää Lapsimessut yhteistyökumppaneinaan Suomen Lastenhoitoalan Liitto, Lasten ja nuorten keskus sekä EFU-Projektit Oy.  Lue lisää ohjelmasta

 Lapsimessut ja samaan aikaan järjestettävä OutletExpo Helsingin Messukeskuksessa 22.-24.4.2022 |www.lapsimessut.fi | #lapsimessut2022 | www.facebook.com/lapsimessut | ig: @lapsimessut  

Lisätiedot: Messukeskus; tiedottaja Anu-Eveliina Mattila, 050 555 6183, anu-eveliina.mattila@messukeskus.comKuvia edellisiltä Lapsimessuilta ja messujen tunnus.  

Avainsanat

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Messukeskus
Messukeskus
Messuaukio 1
00520 HELSINKI

+358 40 450 3250http://www.messukeskus.com

Helsingin Messukeskus on ihmisläheinen media ja turvallisuudestaan palkittu tapahtumatalo, joka luo kasvua aitojen kohtaamisten kautta. Suomen suurin tapahtumajärjestäjä tuottaa laadukkaita tapahtumia sekä vuokraa tilojaan ja palvelujaan live-, hybridi- ja virtuaalitapahtumien areenaksi. | Messukeskus – kasvua kohtaamsista | www.messukeskus.com | @messukeskus | twitter.com/messukeskus 

Helsinki Expo and Convention Centre (brand name Messukeskus) creates growth through encounters. We are the largest event organiser in Finland producing or hosting 50 exhibitions and one thousand meetings and congresses annually. We provide a perfect venue with 7 adaptable halls, 40 conference spaces, the 4,400-seater Amfi Hall auditorium, 21 restaurants, a fully renewed event hotel, and all event services, including live, virtual and hybrid events. | www.messukeskus.com | @messukeskus |  | twitter.com/messukeskus 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Messukeskus

PulPaper 2022 -tapahtuman koko ohjelma julkaistu24.5.2022 13:43:38 EEST | Tiedote

Metsäteollisuuden kansainvälinen PulPaper 2022 -tapahtuma järjestetään tiistaista torstaihin 7. – 9.6.2022 Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuma koostuu näyttelystä, johon osallistuu noin 250 yritystä ja ohjelmasta, joka on kokonaisuudessaan englanniksi. Ohjelmaa järjestetään messualueen Future Squarella ja tapahtumassa on kaksi maksullista seminaaria PulPaper Conference ja Green Economy Business Summit. Tapahtuma tarjoaa lisäksi paljon verkostoitumistilaisuuksia.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme