Helsingin tapahtumasäätiö

Uuttavuotta juhlitaan Helsingissä etänä huippuartistien seurassa

Jaa

Koronatilanteen vuoksi Helsingin uuttavuotta ei kokoonnuta viettämään kaupungille, vaan vuoden vaihtumista juhlitaan etänä kotoa käsin. Perinteisen yleisötapahtuman sijaan luvassa on juhlatunnelmaan johdattavaa ohjelmaa kaikenikäisille Helsinki-kanavan ja Ylen välityksellä. Helsingin taivasta valaisevat myös laserit. Päätös kaupungin yhteisistä ilotulituksista tehdään myöhemmin.

Classical Trancelations – Helsingin uudenvuoden konsertti kuva: Karo Holmberg
Classical Trancelations – Helsingin uudenvuoden konsertti kuva: Karo Holmberg

Vuoden vaihtumista juhlitaan 31. joulukuuta turvallisesti kotona Helsingin etäuudenvuoden ohjelman ja Suomen eturivin artistien seurassa. Ylen Vuosi vaihtuu 2020 -ohjelmassa Kaupungintalon juhlasali muuttuu uudenvuoden show’n näyttämöksi, kun viime vuosikymmenien ikonisimmat elektronisen musiikin hitit kohtaavat sinfoniaorkesterin voiman säkenöivässä Classical Trancelations -konsertissa.

Illan solisteina nähdään Chisu, Nelli Matula, Redrama, Olavi Uusivirta, MARiANNA, Paleface, Pete Parkkonen, Robin Packalen, Jesse Markin, Tapani Rinne ja Darude. Helsingin kaupunginorkesteria johtaa Eero Lehtimäki, ja lavalle nousee myös kamarikuoro Ahjo Ensemble. Illan aikana kuullaan uusia orkesterisovituksia tutuista tanssihiteistä Daft Punkista Darudeen. Konsertin ohjelman on kuratoinut Tapio “DJ Orkidea”Hakanen, ja sovituksista vastaavat peli- ja elokuvamusiikin kokeneet nimet Petri Alanko ja Pessi Levanto.

Koko perheen kotibileet innostavat Helsinki-kanavalla

Uudenvuoden ilta käynnistyy perheen pienimmille sopivalla ohjelmalla Helsinki-kanavalla. Unikeon uudenvuoden valvojaiset ovat koko perheen iloiset kotibileet, joissa taiteillaan, tanssitaan ja pelataan bingoa yhdessä ohjelman sankareiden kanssa. Tunnelmaan virittäviä valmisteluita voi tehdä yhdessä verkossa jaettavien ennakko-ohjeiden mukaan. Sanattoman ja kaiken ikäisille sopivan juhlalähetyksen ovat luoneet Skidit Festareista ja muista kekseliäistä lastentapahtumista tunnettu taidekollektiivi Skidit.

Laserteos välittää uudenvuoden viestiä Helsingin taivaalle

Vuoden viimeisten auringonsäteiden painuessa mailleen Helsingin taivaalle syttyvät lasersäteet, jotka morsettavat merkkisarjaa ”2020–2021” kaikkiin ilmansuuntiin Olympiastadionin tornista. Ilkka Paloniemen suunnittelema radiolaserteos Ajan lennätin on koettavissa noin 18 tunnin ajan auringonlaskusta aina seuraavaan aamuun saakka. Myös yleisö voi osallistua teokseen välittämällä toiveitaan tulevalle vuodelle aiheeseen liittyvän radiotaajuuden kautta. Teos on nähtävissä koko Helsingin alueella erityisesti korkeilta ja esteettömiltä paikoilta, joilta on näköyhteys stadionin tornille. 

Vuoden vaihteen ilotulituksien osalta Helsingillä on hyviä suunnitelmia, miten kaupungin ilotulitus ja niiden katsominen voitaisiin toteuttaa turvallisesti ja hajautetusti. Tautitilanteen muuttuessa jatkuvasti päätös uudenvuoden ilotulituksen järjestämisestä tehdään vasta myöhemmin.

”Vuoden 2020 päättyessä on poikkeuksellinen tarve irtautua vanhasta ja toivottaa avosylin vastaan parempi, tuleva vuosi. Tämän hetkisessä tilanteessa emme voi kerääntyä väentungoksiin toreille ja puistoihin, joten Helsingin kaupunki halusi etsiä toisenlaisen ratkaisun. Kannustan kaikkia jäämään kotiin, huolehtimaan itsestä ja toisista sekä nauttimaan mahtavasta ohjelmasta matkalla kohti parempaa uuttavuotta”, sanoo pormestari Jan Vapaavuori

Classical Trancelations – Helsingin uudenvuoden konsertti ja Vuosi vaihtuu 2020 -lähetys Yle TV1 ja Yle Areena 31.12. klo 22.30–01.

Unikeon uudenvuoden valvojaiset Helsinki-kanavalla 31.12. klo 17.30–18.

Laserteos Ajan lennätin nähtävissä auringonlaskusta auringonnousuun 31.12.–1.1.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Etäuudenvuoden haastattelupyyntöjen koordinointi:

Jenni Pöyry, Mellakka Helsinki, jenni@mellakkahelsinki.fi, puh. 050 343 2061

Lisätiedot Helsingin tapahtumasäätiöstä:

Laura Gottleben, Helsingin tapahtumasäätiö, laura.gottleben@eventshelsinki.fi, puh. 050 468 7243

Kuvat

Classical Trancelations – Helsingin uudenvuoden konsertti kuva: Karo Holmberg
Classical Trancelations – Helsingin uudenvuoden konsertti kuva: Karo Holmberg
Lataa
Unikeon uudenvuoden valvojaiset kuva: Aino Heikkinen
Unikeon uudenvuoden valvojaiset kuva: Aino Heikkinen
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin tapahtumasäätiö
Helsingin tapahtumasäätiö
Kalevankatu 6
00100 Helsinki

https://eventshelsinki.fi/

Helsingin tapahtumasäätiö toteuttaa Helsingin kaupungin merkittäviä yleisötapahtumia kuten Helsingin juhlaviikkoja, Lux Helsinkiä, Helsinki-päivää, Helsingin uudenvuoden juhlaa, Silakkamarkkinoita ja Tuomaan Markkinoita. Tammikuussa 2019 toimintansa käynnistänyt säätiö kehittää Helsingistä entistä toimivampaa ja vetovoimaisempaa tapahtumakaupunkia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin tapahtumasäätiö

Uudenvuoden laserteos välittää viestejä Helsingin taivaalla ja radiossa28.12.2020 11:05:27 EETTiedote

Uuttavuotta juhlitaan Helsingissä etänä 31.12. Kaupungin ilotulituksia ei tänä vuonna järjestetä, mutta radiolaserteos Ajan Lennätin valaisee Helsingin taivasta koko yön ajan. Teokseen voi osallistua lähettämällä omia uudenvuoden viestejään koneäänen luettaviksi. Etäuudenvuoden ohjelmaan kuuluvat lisäksi Ylen kanavilla esitettävä Classical Trancelations -uudenvuodenkonsertti sekä Helsinki-kanavalla nähtävät lasten kotibileet.

Tuomaan Markkinat perutaan pääkaupunkiseudun koronavirustilanteen vuoksi27.11.2020 12:46:26 EETTiedote

Helsinki on siirtynyt pandemiatilanteessa leviämisvaiheeseen, ja kaikki yleisötilaisuudet on pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätöksellä kielletty 30.11. alkaen. Tuomaan Markkinoiden oli määrä avautua 5.12. Senaatintorille. Koronavirustilanteesta johtuen markkinat perutaan. Markkinamyyntiä pyritään järjestämään osin digitaalisesti ja sosiaalisessa mediassa. Tuomaan Markkinat vaatii vuosittain kymmenien eri kumppanien ennakkotyötä, ja tapahtuma kerää yhteen satoja toimijoita luomaan joulun Helsinkiin. Helsingin tapahtumasäätiö kunnioittaa tehtyä työtä ja korvaa alihankkijoille tähän asti tapahtuman järjestelyistä syntyneet kulut. Peruutuksesta aiheutuu Helsingin tapahtumasäätiölle arviolta yli 200 000 euron mittavat tappiot. “Kovimmin peruutus iskee kuitenkin markkinoiden kauppiaisiin ja ravintoloihin. Melkein sata pientuottajaa on valmistautunut joulumarkkinoihin valmistamalla tuotteita keväästä saakka. Tutkimme nyt tapoja auttaa tuottajia myymään tuotteitaan digitaalisesti

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme