Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Vaarallisia töitä opetettaessa myös työsuojelun puutteet siirtyvät nuorille

Jaa

Työsuojeluviranomaiset valvovat oppilaitosten teettämien vaarallisten töiden turvallisuutta. ”Nuorten työssäoppimispaikoissa havaitaan samat työsuojeluun liittyvät ongelmat kuin aikuistenkin työpaikoilla”, kertoo ylitarkastaja Jan Mikkonen.

Kun oppilaitos teettää nuorella vaarallista työtä, on oppilaitoksen tehtävä asiasta ilmoitus työsuojeluviranomaiselle. Työsuojeluviranomaiset saavat vuosittain vajaat tuhat ilmoitusta, joiden perusteella työsuojelutarkastukset kohdistetaan. Viimeisen parin vuoden aikana oppilaitosten teettämiin vaarallisiin töihin on tehty reilut 150 työsuojelutarkastusta.

Nuorten työssäoppimispaikoissa työsuojeluviranomaiset tarkastavat muun muassa työhön perehdyttämisen ja työtapaturmien torjunnan ja esimerkiksi sen, ovatko teetetyt työt ylipäätään sallittuja nuorille. Jotkut työt on katsottu niin vaarallisiksi tai haitallisiksi, että niiden teettämistä nuorilla on rajoitettu. Alle 16-vuotiaalla nuorella ei saa teettää lainkaan vaarallista työtä. Nuorelle vaaralliset työt on määritelty sosiaali- ja terveysministeriön asetuksessa.

”Työsuojelutarkastusten perusteella järjestelmällinen vaarojen selvittäminen ja arviointi sekä kemikaalien käyttöön liittyvät menettelyt kaipaavat erityistä huomiota työpaikoilla, jossa nuoret harjoittelevat tulevaa työelämää varten”, ylitarkastaja Jan Mikkonen toteaa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ylitarkastaja Jan Mikkonen, sähköposti: jan.mikkonen@avi.fi p. 0295 018 163
Aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketTyösuojelu − tervettä työtä!
Työsuojeluviranomaisena huolehdimme siitä, että työ Suomessa on terveellistä, turvallista ja reilua. Valvomme työn tekemistä työpaikoilla. Annamme myös ohjausta ja neuvontaa sekä kannustamme työpaikkoja omaehtoiseen, ennaltaehkäisevään työsuojelutyöhön.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Regionförvaltningsverket övervakade effektiviserat indrivningsbyråerna, utredde behandlingen av överbetalningar och deltog i lagberedningen 202129.6.2022 09:00:00 EEST | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Södra Finland utredde i sitt tillsynsprojekt indrivningsbyråernas förfaringssätt i sådana fall där gäldenären har använt fel referensnummer i betalningen eller av misstag betalat för mycket. Vi effektiviserade övervakningen, deltog i lagberedningen och genomförde ett projekt för utveckling av det elektroniska indrivningsregistret.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme