Tuomioistuinvirasto

Vaasan hovioikeuden presidentiksi Sakari Laukkanen

Jaa
Tasavallan presidentti on tänään nimittänyt määräaikainen laamanni, hovioikeudenlaamanni Sakari Laukkasen Vaasan hovioikeuden presidentiksi seitsemän vuoden määräajaksi 1.7.2023 alkaen.

Varatuomari, oikeustieteen tohtori Laukkanen on Rovaniemen hovioikeuden hovioikeudenlaamanni ja osaston johtaja, ja hän toimii määräaikaisena laamannina Lapin käräjäoikeudessa. Aikaisemmin hän on ollut korkeimmassa oikeudessa vanhempana oikeussihteerinä, nuorempana oikeussihteerinä ja esittelijänä, hovioikeudessa hovioikeudenneuvoksena sekä käräjäoikeudessa käräjätuomarina.

Laukkanen on prosessioikeuden dosentti, ja hän on ollut yliopistoissa prosessioikeuden professorina sekä tutkimusassistenttina ja tutkijana Suomen Akatemiassa ja ulkomailla.
Hän on toiminut oikeusministeriössä kehittämispäällikkönä ja erityisasiantuntijana sekä useissa lainvalmistelu- ja kehittämistehtävissä oikeusministeriön asettamien työryhmien puheenjohtajana ja jäsenenä.

Laukkanen on suorittanut Julkisen johtamisen strategiaohjelma -koulutuksen sekä oikeustieteen lisensiaatin ja tohtorin tutkinnot, hän on toiminut sivutoimisesti opetus- ja koulutustehtävissä ja hänellä on runsaasti julkaisutoimintaa. Hänellä on myös luottamustehtäviä lakimiesjärjestöissä.

Vaasan hovioikeudessa on presidentin lisäksi 25 hovioikeudenneuvosta, 3 asessoria ja 11 esittelijää. Kansliahenkilöstöön kuuluu kansliapäällikkö mukaan lukien noin 20 henkilöä. Henkilöstön määrä on kaikkiaan yhteensä noin 60 henkilöä.

Vaasan hovioikeus on saapuvien ja ratkaistavien asioiden sekä henkilöstömäärän perusteella Suomen neljänneksi suurin hovioikeus. Vuonna 2022 saapuneiden asioiden määrä oli 1 127 ja ratkaistujen 1 141. Saapuneista asioista rikosasioita oli noin 75, riita-asioita noin 21 ja muita asioita noin 4 prosenttia. Saapuneista asioista 37 eli noin 3 prosenttia oli sellaisia, joissa oikeudenkäyntikieli oli ruotsi. Vuonna 2022 hovioikeudessa pidettiin 271 pääkäsittelyä.

Vaasan hovioikeuspiiriin kuuluvat Etelä-Pohjanmaan, Keski-Suomen, Pohjanmaan ja Satakunnan käräjäoikeudet.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kansliapäällikkö Joe Gummerus, p.0295 641 601, etunimi.sukunimi@oikeus.fi

Tietoja julkaisijasta

Tuomioistuinvirasto
Tuomioistuinvirasto
PL 100/PB 100
00085 Tuomioistuinvirasto/Domstolsverket

0295650500http://www.tuomioistuinvirasto.fi

Tuo­miois­tuin­vi­ras­to on it­se­näi­nen kes­kus­vi­ras­to, joka pal­ve­lee koko tuo­miois­tuin­lai­tos­ta. Tuo­miois­tuin­vi­ras­to toi­mii oi­keus­mi­nis­te­riön hal­lin­no­na­lal­la.

Vi­ras­ton teh­tä­vä­nä on huo­leh­tia sii­tä, että tuo­miois­tui­met ky­ke­ne­vät käyt­tä­mään tuo­mio­val­taa laa­duk­kaas­ti ja että tuo­miois­tuin­ten hal­lin­to on te­hok­kaas­ti ja tar­koi­tuk­sen­mu­kai­ses­ti jär­jes­tet­ty.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tuomioistuinvirasto

År 2022 låg antalet anhängiga mål och ärenden vid domstolarna fortfarande på en hög nivå3.3.2023 12:07:16 EET | Tiedote

Antalet anhängiga brottmål och omfattande tvistemål vid tingsrätterna är fortfarande större och deras handläggningstider längre än före coronapandemin. Antalet mål och ärenden som är anhängiga vid hovrätterna har också ökat något samt deras handläggningstider blivit längre under de senaste åren. Däremot har antalet anhängiga mål och ärenden vid förvaltningsdomstolarna minskat.

Vuonna 2022 tuomioistuinten vireillä olevien asioiden määrät pysyivät edelleen korkealla tasolla3.3.2023 12:01:47 EET | Tiedote

Käräjäoikeuksissa vireillä olevien rikosasioiden ja laajojen riita-asioiden määrät ja käsittelyajat ovat edelleen koronapandemiaa edeltävää aikaa korkeammalla tasolla. Hovioikeuksissa vireillä olevien asioiden määrä ja käsittelyajat ovat myös hieman kasvaneet viime vuosina. Hallinto-oikeuksissa vireillä olevien asioiden määrät ovat sen sijaan laskeneet.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme