Vaasan kaupunginteatteri

Vaasan kaupunginteatterissa käynnistyy taiteilijahaku

Jaa

Vaasan kaupunginteatteri tarjoaa kuvataiteilijoille mahdollisuuden osallistua taiteilijahakuun. Kolmelle kuvataiteilijalle tullaan tarjoamaan näyttelypaikka Vaasan kaupunginteatterissa.

Kuva: Vaasan kaupunginteatteri
Kuva: Vaasan kaupunginteatteri

Vaasan kaupunginteatteri on Vaasan seudun yhteinen taidetalo, missä halutaan tehdä yhteistyötä eri taidealojen kanssa. Teatterin tulevan näytäntökauden (2020-2021) teemana on rakkaus. Vaasan kaupunginteatteri haluaa tarjota kuvataiteilijoille mahdollisuuden saada teoksiaan kymmenien tuhansien katsojien nähtäville.

Kuvataiteilijat voivat osallistua Vaasan kaupunginteatterin taiteilijahakuun täyttämällä lomakkeen liitteineen teatterin kotisivuilla 24. toukokuuta mennessä. Teatteri tarjoaa valituille kuvataiteilijoille näyttelypaikan 1-3 teokselle teatteriravintolan tilassa. Näyttelypaikat ovat tarjolla ajalle 1.9.2020-31.5.2021. Valinnan jälkeen järjestetään lehdistötilaisuus, jossa valitut taiteilijat julkistetaan sekä arvostaan kullekin taiteilijalle oma näyttelypaikka/-seinä. Taideteoksista tehdään näyttelyluettelo ja teokset ovat esillä teatteritalossa kävijöille koko näyttelyajan. Taiteilijoilla on myös mahdollisuus myydä teoksiaan näyttelyn aikana. Teatterin kävijämäärä on noin 60 000 katsojaa vuodessa.

Osallistumisen edellytyksenä on, että taiteilija kuuluu johonkin alan liittoon tai seuraan, esimerkiksi Pohjalainen taiteilijaliitto, Vaasan taiteilijaseura, Vaasan taidegraafikot tai Plattform. Taiteilijavalinnasta vastaavat museotoimenjohtaja Elina Bonelius sekä teatterinjohtaja Seppo Välinen. Valinnasta ilmoitetaan taiteilijoille viikolla 22.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kristiina Vaalasmaa
Tiedottaja

Vaasan kaupunginteatteri
Pitkäkatu 53, 65100 Vaasa
Puh • 040 773 7587
kristiina.vaalasmaa@vaasa.fi
www.vaasankaupunginteatteri.fi

Kuvat

Kuva: Vaasan kaupunginteatteri
Kuva: Vaasan kaupunginteatteri
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunginteatteri
Vaasan kaupunginteatteri
Pitkäkatu 53
65100 Vaasa

0407737587http://www.vaasankaupunginteatteri.fi

Vaasan kaupunginteatteri on Vaasassa toimiva suomenkielinen ammattiteatteri.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunginteatteri

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme