Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasan kaupunki on myöntänyt työllistämisstipendin 23 urheilijanuorelle

Jaa

Vaasan kaupungin ja Vaasanseudun urheiluakatemian yhteistyössä mahdollistama urheilijoiden työllistämisstipendi myönnetään seurojen, akatemiavalmentajien sekä Vaasanseudun urheiluakatemian toiminnanjohtajan ehdotusten perusteella. Työllistämisstipendejä jaettiin viime vuonna 18 liikunnan parissa työskentelemisestä kiinnostuneelle nuorelle. Tänä vuonna stipendin sai 23 lahjakasta vaasalaisurheilijaa, jotka saavat harjoittelulleen taloudellista tukea viikon tai kahden viikon ajan.

– Nyt jo kolmatta kertaa myönnettävä nuorten urheilijoiden kesätyöstipendi on monimuotoinen toimintatapa. Samalla kun nuoret urheilijat saavat jatkaa lajinsa parissa harjoittelua, on heillä mahdollisuus saada kokemus kesätyöstä ja tienata omaa rahaa. Lisäksi heillä on oiva tilaisuus kertoa lajistaan ja innostaa muita nuoria liikkumaan, Vaasan kaupungin työllistämisvastaava Helena Nurmikoski iloitsee.

Työllistämisstipendi on suunnattu 14-24-vuotiaille nuorille, jotka ovat kirjoilla Vaasassa. Sitä myönnettäessä otetaan huomioon nuoren lajit, tavoitteet ja tulevaisuuden suunnitelmat.

– Työllistämisstipendin tarkoitus on tukea nuoria urheilijoita tavoitteellisessa urheilussaan. Urheilijoiden valinnassa on myös otettu tänä vuonna enemmän huomioon nuorten vastauksia siitä, miten he mainostaisivat Vaasan kaupunkia tavoitteellisen urheilijan arkipäivässä, Vaasanseudun urheiluakatemian toiminnanjohtaja Jens Wallin kertoo.

Seuraa nuoria Instagramissa

Stipendin saaneet nuoret tulevat kertomaan harjoittelustaan kesän ajan Vaasanseudun urheiluakatemian Instagram-sivulla: vsuavria. Nuorten urheilijoiden arkea pääsee seuraamaan myös hashtageilla VsuaVriaSummer ja VaasaVasa.

Valitut tuovat tänä vuonna skaalaan mukaan monipuolisemmin eri urheilulajeja viime vuosiin verrattuna. Instagramissa tullaan näkemään lajeja kuten yleisurheilu, telinevoimistelu, uinti, paini, jalkapallo, jääkiekko, jousiammunta, pesäpallo ja amerikkalainen jalkapallo. Urheiluakatemian viestinnästä vastaava Martin Grandell on tarvittaessa nuorten tukena ja apuna somepäivittämisessä.

– Somessa tullaan näkemään motivoituneita, määrätietoisia ja tavoitteellisesti korkealle tähtäviä urheilijoita, jotka näyttävät meille arkipäiväänsä. He ovat myös saaneet tehtäväkseen tuoda laajemmin esille Vaasan kaupungin tarjoamia urheilupaikkoja sekä rentoutumispaikkoja harjoitusten ja kisojen väliin, Grandell kertoo.

Somepostausten lisäksi urheilijat pitävät tuetun jakson aikana harjoituspäiväkirjaa, johon oma valmentaja kuittaa suoritetut harjoitukset.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vaasanseudun urheiluakatemian toiminnanjohtaja Jens Wallin, p. 050 535 5499, jens.wallin@vsua.fi

Vaasanseudun urheiluakatemian markkinointi- ja viestintävastaava Martin Grandell, p. 040 852 5003, martin.grandell@vsua.fi

Vaasan kaupungin työllistämisvastaava Helena Nurmikoski, p. 040 173 0517, helena.nurmikoski@vaasa.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme