Vaasan yliopisto

Vaasan yliopiston kansainvälisiin maisteriohjelmiin ennätykselliset 4 834 hakemusta

Jaa
Hakemusten määrä nelinkertaistui edellisvuodesta. Suosituimmat ohjelmat olivat Master's Programme in International Business ja Master's Programme in Industrial Management. Mukana haussa oli kahdeksan kansainvälistä maisteriohjelmaa.

Vaasan yliopiston kansainväliseen maisterihakuun tuli yhteensä 4 834 hakemusta, mikä on lähes 290 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Haku päättyi keskiviikkona 18.1.2023.

Suosituin ohjelma oli Master's Programme in International Business, johon tuli yhteensä 942 hakemusta. Toiseksi eniten hakemuksia (709) sai Master's Programme in Industrial Management ja kolmanneksi eniten hakemuksia (683) Master's Programme in Finance.

Eniten suosiotaan prosenttimääräisesti kasvatti Master's Programme in Industrial Management, johon tuli 709 hakemusta, kasvua edellisvuoteen nähden 340 prosenttia. Toiseksi eniten hakijamäärä kasvoi Master's Programme in Smart Energy –ohjelmassa, joka sai 575 hakemusta, kasvua lähes 316 prosenttia.

Haussa oli tänä vuonna myös kaksi uutta DI-tutkintoon johtavaa ohjelmaa, Oulun yliopiston kanssa yhteistyössä toteutettava Sustainable and Autonomous Systems, ja Seinäjoella toteutettava Strategic Project Management. Molemmat yllättivät suosiollaan, ja hakijoita uusiin ohjelmiin oli yhteensä lähes tuhat.

Suurin osa kansainvälisiin maisteriohjelmiin saapuneista hakemuksista tuli EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta. Eniten hakemuksia tuli Pakistanista, Bangladeshista, Nigeriasta ja Sri Lankasta. Suomalaisten hakijoiden määrä laski edellisvuodesta, hakijoista 8,5 % oli suomalaisia.

Vaasan yliopisto tavoittelee voimakasta kasvua kansainvälisten opiskelijoiden määrässä. Tavoitteena on nostaa kansainvälisten opiskelijoiden määrä 35 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä.

Tänä vuonna kansainvälisiin maisteriohjelmiin järjestettiin sekä yhteishaku 4.-18.1.2023 että jatkuva haku, joka on käynnissä 31.5.2023 saakka. Jatkuvassa haussa voi hakea vain ulkomailla suoritetulla tutkinnolla.

Opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan kevään aikana, minkä jälkeen opiskelijat ilmoittavat, ottavatko he opiskelupaikan vastaan. Opinnot alkavat syksyllä 2023.

Lisätietoja:

Katariina Kempus, asiantuntija, kansainväliset asiat, puh. 029 449 8080, katariina.kempus@uwasa.fi

Helena Höglund, palveluvastaava, hakijapalvelut, puh. 029 449 8152, helena.hoglund@uwasa.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan yliopisto
Vaasan yliopisto
Wolffintie 32, FI-65200 Vaasa PL 700
65101 Vaasa

http://www.uwasa.fi

***
Vaasan yliopisto on 5500 henkilön kansainvälinen tiedeyhteisö, joka kouluttaa vastuullisia johtajia ja asiantuntijoita tulevaisuuden tehtäviin. Edistämme kilpailukykyä, innovaatioita ja kestävää kehitystä liiketoiminnassa, teknologioissa ja yhteiskunnassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan yliopisto

Professori Harri Jalonen palkittiin Vaasan yliopiston Vuoden tiedeviestijänä22.3.2023 17:25:51 EET | Tiedote

Vaasan yliopisto on nimennyt sosiaali- ja hallintotieteiden professori Harri Jalosen Vuoden tiedeviestijäksi. Palkinto myönnettiin kiitoksena ansiokkaasta tieteen yleistajuistamisesta ja aktiivisesta osallistumisesta yhteiskunnalliseen keskusteluun. Tämän lisäksi yliopisto jakoi kolme kunniamainintaa onnistuneesta tiedeviestinnästä. Kunniamaininnan saivat professori Peter Gabrielsson sekä tutkijat Leena Kunttu ja Niranjan Sapkota. Palkinnot jaettiin Vaasan yliopiston Mission Possible -tiedepäivässä 22. maaliskuuta.

Vaasan yliopisto ostaa EnergyLab-kiinteistön Palosaarella20.3.2023 14:01:04 EET | Tiedote

Vaasan yliopisto ostaa VP Facilities Oy Ab:ltä kiinteistöosakeyhtiö KOy EnergyLab Vaasan kaikki osakkeet. Kiinteistöyhtiö omistaa Palosaaren sillan kupeessa sijaitsevan rakennuksen, josta yliopisto on tähän asti vuokrannut tiloja. Rakennuksessa sijaitsevat yliopiston polttomoottori- ja polttoainelaboratoriot, jotka ovat keskeinen osa yliopiston VEBIC-tutkimusalustaa. Kauppa solmittiin perjantaina 17. maaliskuuta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme