Vaasan yliopisto

Vaasan yliopiston kansainvälisiin maisteriohjelmiin ennätykselliset 4 834 hakemusta

Jaa

Hakemusten määrä nelinkertaistui edellisvuodesta. Suosituimmat ohjelmat olivat Master's Programme in International Business ja Master's Programme in Industrial Management. Mukana haussa oli kahdeksan kansainvälistä maisteriohjelmaa.

Vaasan yliopiston kansainväliseen maisterihakuun tuli yhteensä 4 834 hakemusta, mikä on lähes 290 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Haku päättyi keskiviikkona 18.1.2023.

Suosituin ohjelma oli Master's Programme in International Business, johon tuli yhteensä 942 hakemusta. Toiseksi eniten hakemuksia (709) sai Master's Programme in Industrial Management ja kolmanneksi eniten hakemuksia (683) Master's Programme in Finance.

Eniten suosiotaan prosenttimääräisesti kasvatti Master's Programme in Industrial Management, johon tuli 709 hakemusta, kasvua edellisvuoteen nähden 340 prosenttia. Toiseksi eniten hakijamäärä kasvoi Master's Programme in Smart Energy –ohjelmassa, joka sai 575 hakemusta, kasvua lähes 316 prosenttia.

Haussa oli tänä vuonna myös kaksi uutta DI-tutkintoon johtavaa ohjelmaa, Oulun yliopiston kanssa yhteistyössä toteutettava Sustainable and Autonomous Systems, ja Seinäjoella toteutettava Strategic Project Management. Molemmat yllättivät suosiollaan, ja hakijoita uusiin ohjelmiin oli yhteensä lähes tuhat.

Suurin osa kansainvälisiin maisteriohjelmiin saapuneista hakemuksista tuli EU- ja ETA-maiden ulkopuolelta. Eniten hakemuksia tuli Pakistanista, Bangladeshista, Nigeriasta ja Sri Lankasta. Suomalaisten hakijoiden määrä laski edellisvuodesta, hakijoista 8,5 % oli suomalaisia.

Vaasan yliopisto tavoittelee voimakasta kasvua kansainvälisten opiskelijoiden määrässä. Tavoitteena on nostaa kansainvälisten opiskelijoiden määrä 35 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä.

Tänä vuonna kansainvälisiin maisteriohjelmiin järjestettiin sekä yhteishaku 4.-18.1.2023 että jatkuva haku, joka on käynnissä 31.5.2023 saakka. Jatkuvassa haussa voi hakea vain ulkomailla suoritetulla tutkinnolla.

Opiskelijavalinnan tulokset julkaistaan kevään aikana, minkä jälkeen opiskelijat ilmoittavat, ottavatko he opiskelupaikan vastaan. Opinnot alkavat syksyllä 2023.

Lisätietoja:

Katariina Kempus, asiantuntija, kansainväliset asiat, puh. 029 449 8080, katariina.kempus@uwasa.fi

Helena Höglund, palveluvastaava, hakijapalvelut, puh. 029 449 8152, helena.hoglund@uwasa.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan yliopisto
Vaasan yliopisto
Wolffintie 32, FI-65200 Vaasa PL 700
65101 Vaasa

http://www.uwasa.fi

***
Vaasan yliopisto on 5500 henkilön kansainvälinen tiedeyhteisö, joka kouluttaa vastuullisia johtajia ja asiantuntijoita tulevaisuuden tehtäviin. Edistämme kilpailukykyä, innovaatioita ja kestävää kehitystä liiketoiminnassa, teknologioissa ja yhteiskunnassa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan yliopisto

Väitös: Fanivideoiden tekijänoikeudet puhuttavat, kun parisuhteilla spekuloivat fanit editoivat televisiosarjojen todellisuutta mieleisekseen30.1.2023 10:21:55 EET | Tiedote

Fanien kiintymys televisiosarjan hahmoihin voi ratkaista, mikä sarja säilyy puheenaiheena vuosikymmeniä ja mikä perutaan ensimmäisen tuotantokauden jälkeen. Viihdeteollisuus näkee fanien muokkaamissa ja julkaisemissa videoissa suurta markkinointipotentiaalia, mutta myös tekijänoikeudellisia ongelmia, käy ilmi Meniina Wikin väitöskirjasta.

Vaasan yliopisto palkitsi parhaat tutkimus- ja opetusteot30.1.2023 09:59:54 EET | Tiedote

Vaasan yliopisto on palkinnut viime vuoden tutkimus- ja opetusteot vuosipäivän juhlassa perjantaina 27. tammikuuta. Vuoden tutkimusteko 2022 -palkinnon saivat talousoikeuden ja laskentatoimen tutkijat Marika Salo-Lahti, Mikko Ranta ja Helena Haapio sekä Vuoden opetusteko 2022 -palkinnon yliopistonlehtori Minnie Kontkanen. Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan Hyvä opettaja -palkinto myönnettiin Binod Timilsinalle.

Vaasan yliopiston tutkimus arvioitiin: useat tutkimusryhmät korkealla kansainvälisellä tasolla27.1.2023 14:00:00 EET | Tiedote

Vaasan yliopiston tutkimuksen kokonaisarvioinnin mukaan monet yliopiston tutkimusryhmistä ovat kansainvälisesti korkeatasoisia. Lisäksi yliopiston yritysyhteistyö ja vuorovaikutus ympäröivän yhteiskunnan kanssa on erittäin vahvaa. Vaasan yliopiston vuosipäivän juhlassa 27. tammikuuta julkaistun arvioinnin tuloksia tullaan käyttämään yliopiston tutkimuksen ja tutkimusympäristön kehittämisessä.

Vaasan yliopiston kokonaisturvallisuuden Studia Generalia -luentosarja alkaa ensi viikolla – luennoitsijana tunnettu Venäjä-asiantuntija René Nyberg26.1.2023 13:57:37 EET | Kutsu

Vaasan yliopisto järjestää kevätlukukaudella uuden Kokonaisturvallisuuden Studia Generalia -yleisöluentosarjan. Tiistaina 31. tammikuuta alkavan sarjan luennoitsijaksi on tulossa entinen Suomen Venäjän ja Saksan suurlähettiläs René Nyberg, joka on toiminut aiemmin myös East Office of Finlandin toimitusjohtajana. Aiheena hänellä on geopoliittinen muutos ja Venäjän tilanne.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme