Vaasan yliopisto

Vaasan yliopiston tutkimuksesta vastaavaksi vararehtoriksi Mika Grundström

Jaa
Vaasan yliopiston hallitus on valinnut yliopiston uudeksi tutkimuksesta vastaavaksi vararehtoriksi Mika Grundströmin. Viiden vuoden määräaikainen toimikausi alkaa 8. maaliskuuta.
Mika Grundström. Kuva vapaasti käytettävissä.
Mika Grundström. Kuva vapaasti käytettävissä.

– Olen erittäin tyytyväinen osaamisesta, jonka Mika Grundström tuo yliopistoomme. Hän on erityisen ansioitunut tutkimusrahoituskokonaisuuksien rakentamisessa EU-tasolla saakka. Lisäksi Grundström tuo käytännön osaamista aikaisemman vahvan yritystaustansa myötä, sanoo rehtori Minna Martikainen.

TkT Grundström työskentelee tällä hetkellä industry professorina Tampereen yliopistossa. Aiemmin hän on työskennellyt Tampereen teknillisessä yliopistossa tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnan dekaanina ja sitä ennen johtajana Tampereen yliopiston informaatiotieteiden yksikössä. Hänellä on pitkä kokemus johtotehtävistä teollisuudessa Nokia Oyj:n tutkimus- ja tuotekehitystoiminnoissa eri rooleissa. Grundström on koulutukseltaan tekniikan tohtori, erityisalueenaan tietoliikennetekniikka ja signaalinkäsittely.

– Vaasan yliopistossa kehitetyt tutkimusalustat ovat olleet uraauurtava lähestymistapa monitieteisen tutkimuksen mahdollistamiseksi ja osoittavat sitä ketteryyttä ja ennakkoluulottomuutta, mistä yliopisto on tunnettu. On jännittävää ja innostavaa päästä mukaan kehittämään tätä maailmanluokan tutkimustoimintaa yhdessä rautaisen osaajajoukon kanssa ja viemään tutkimuksen kärkiteemoja eteenpäin myös kansainvälisessä yhteistyössä ja verkostoissa, Grundström kertoo.

Tutkimuksen vararehtori vastaa tutkimuksen, innovaatio- ja kaupallistamistoiminnan sekä tutkijakoulutuksen strategisesta kehittämisestä. Hän edistää vastuullisen ja avoimen tieteen periaatteita, kansainvälistä tutkimustoimintaa sekä tutkimusrahoituksen kansainvälistä ja kansallista kehitystä. Hän seuraa aktiivisesti tutkimuspolitiikkaa ja siihen liittyvää lainsäädäntöä ja vastaa niiden toimeenpanosta yliopistossa. Vararehtori edustaa myös aktiivisesti yliopistoa tutkimuksen kansallisissa ja kansainvälisissä verkostoissa. Vararehtori toimii rehtorin sijaisena ja on yliopiston johtoryhmän jäsen.

Uuden vararehtorin rekrytoinnissa hyödynnettiin sekä avointa hakua että suorahakua. Hallitus päätti vararehtorin valinnasta kokouksessaan 19.1.2023.

Lisätietoja:
Rehtori Minna Martikainen p. 029 449 8611
Mika Grundström, p. 050 554 2343

Avainsanat

Kuvat

Mika Grundström. Kuva vapaasti käytettävissä.
Mika Grundström. Kuva vapaasti käytettävissä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vaasan yliopisto
Vaasan yliopisto
Wolffintie 32, FI-65200 Vaasa PL 700
65101 Vaasa

http://www.uwasa.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan yliopisto

Vaasan yliopisto ostaa EnergyLab-kiinteistön Palosaarella20.3.2023 14:01:04 EET | Tiedote

Vaasan yliopisto ostaa VP Facilities Oy Ab:ltä kiinteistöosakeyhtiö KOy EnergyLab Vaasan kaikki osakkeet. Kiinteistöyhtiö omistaa Palosaaren sillan kupeessa sijaitsevan rakennuksen, josta yliopisto on tähän asti vuokrannut tiloja. Rakennuksessa sijaitsevat yliopiston polttomoottori- ja polttoainelaboratoriot, jotka ovat keskeinen osa yliopiston VEBIC-tutkimusalustaa. Kauppa solmittiin perjantaina 17. maaliskuuta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme