Vaasan yliopisto

Vaasan yliopiston tutkimuksesta vastaavaksi vararehtoriksi Mika Grundström

Jaa

Vaasan yliopiston hallitus on valinnut yliopiston uudeksi tutkimuksesta vastaavaksi vararehtoriksi Mika Grundströmin. Viiden vuoden määräaikainen toimikausi alkaa 8. maaliskuuta.

Mika Grundström. Kuva vapaasti käytettävissä.
Mika Grundström. Kuva vapaasti käytettävissä.

– Olen erittäin tyytyväinen osaamisesta, jonka Mika Grundström tuo yliopistoomme. Hän on erityisen ansioitunut tutkimusrahoituskokonaisuuksien rakentamisessa EU-tasolla saakka. Lisäksi Grundström tuo käytännön osaamista aikaisemman vahvan yritystaustansa myötä, sanoo rehtori Minna Martikainen.

TkT Grundström työskentelee tällä hetkellä industry professorina Tampereen yliopistossa. Aiemmin hän on työskennellyt Tampereen teknillisessä yliopistossa tieto- ja sähkötekniikan tiedekunnan dekaanina ja sitä ennen johtajana Tampereen yliopiston informaatiotieteiden yksikössä. Hänellä on pitkä kokemus johtotehtävistä teollisuudessa Nokia Oyj:n tutkimus- ja tuotekehitystoiminnoissa eri rooleissa. Grundström on koulutukseltaan tekniikan tohtori, erityisalueenaan tietoliikennetekniikka ja signaalinkäsittely.

– Vaasan yliopistossa kehitetyt tutkimusalustat ovat olleet uraauurtava lähestymistapa monitieteisen tutkimuksen mahdollistamiseksi ja osoittavat sitä ketteryyttä ja ennakkoluulottomuutta, mistä yliopisto on tunnettu. On jännittävää ja innostavaa päästä mukaan kehittämään tätä maailmanluokan tutkimustoimintaa yhdessä rautaisen osaajajoukon kanssa ja viemään tutkimuksen kärkiteemoja eteenpäin myös kansainvälisessä yhteistyössä ja verkostoissa, Grundström kertoo.

Tutkimuksen vararehtori vastaa tutkimuksen, innovaatio- ja kaupallistamistoiminnan sekä tutkijakoulutuksen strategisesta kehittämisestä. Hän edistää vastuullisen ja avoimen tieteen periaatteita, kansainvälistä tutkimustoimintaa sekä tutkimusrahoituksen kansainvälistä ja kansallista kehitystä. Hän seuraa aktiivisesti tutkimuspolitiikkaa ja siihen liittyvää lainsäädäntöä ja vastaa niiden toimeenpanosta yliopistossa. Vararehtori edustaa myös aktiivisesti yliopistoa tutkimuksen kansallisissa ja kansainvälisissä verkostoissa. Vararehtori toimii rehtorin sijaisena ja on yliopiston johtoryhmän jäsen.

Uuden vararehtorin rekrytoinnissa hyödynnettiin sekä avointa hakua että suorahakua. Hallitus päätti vararehtorin valinnasta kokouksessaan 19.1.2023.

Lisätietoja:
Rehtori Minna Martikainen p. 029 449 8611
Mika Grundström, p. 050 554 2343

Avainsanat

Kuvat

Mika Grundström. Kuva vapaasti käytettävissä.
Mika Grundström. Kuva vapaasti käytettävissä.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Vaasan yliopisto
Vaasan yliopisto
Wolffintie 32, FI-65200 Vaasa PL 700
65101 Vaasa

http://www.uwasa.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan yliopisto

Väitös: Fanivideoiden tekijänoikeudet puhuttavat, kun parisuhteilla spekuloivat fanit editoivat televisiosarjojen todellisuutta mieleisekseen30.1.2023 10:21:55 EET | Tiedote

Fanien kiintymys televisiosarjan hahmoihin voi ratkaista, mikä sarja säilyy puheenaiheena vuosikymmeniä ja mikä perutaan ensimmäisen tuotantokauden jälkeen. Viihdeteollisuus näkee fanien muokkaamissa ja julkaisemissa videoissa suurta markkinointipotentiaalia, mutta myös tekijänoikeudellisia ongelmia, käy ilmi Meniina Wikin väitöskirjasta.

Vaasan yliopisto palkitsi parhaat tutkimus- ja opetusteot30.1.2023 09:59:54 EET | Tiedote

Vaasan yliopisto on palkinnut viime vuoden tutkimus- ja opetusteot vuosipäivän juhlassa perjantaina 27. tammikuuta. Vuoden tutkimusteko 2022 -palkinnon saivat talousoikeuden ja laskentatoimen tutkijat Marika Salo-Lahti, Mikko Ranta ja Helena Haapio sekä Vuoden opetusteko 2022 -palkinnon yliopistonlehtori Minnie Kontkanen. Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan Hyvä opettaja -palkinto myönnettiin Binod Timilsinalle.

Vaasan yliopiston tutkimus arvioitiin: useat tutkimusryhmät korkealla kansainvälisellä tasolla27.1.2023 14:00:00 EET | Tiedote

Vaasan yliopiston tutkimuksen kokonaisarvioinnin mukaan monet yliopiston tutkimusryhmistä ovat kansainvälisesti korkeatasoisia. Lisäksi yliopiston yritysyhteistyö ja vuorovaikutus ympäröivän yhteiskunnan kanssa on erittäin vahvaa. Vaasan yliopiston vuosipäivän juhlassa 27. tammikuuta julkaistun arvioinnin tuloksia tullaan käyttämään yliopiston tutkimuksen ja tutkimusympäristön kehittämisessä.

Vaasan yliopiston kokonaisturvallisuuden Studia Generalia -luentosarja alkaa ensi viikolla – luennoitsijana tunnettu Venäjä-asiantuntija René Nyberg26.1.2023 13:57:37 EET | Kutsu

Vaasan yliopisto järjestää kevätlukukaudella uuden Kokonaisturvallisuuden Studia Generalia -yleisöluentosarjan. Tiistaina 31. tammikuuta alkavan sarjan luennoitsijaksi on tulossa entinen Suomen Venäjän ja Saksan suurlähettiläs René Nyberg, joka on toiminut aiemmin myös East Office of Finlandin toimitusjohtajana. Aiheena hänellä on geopoliittinen muutos ja Venäjän tilanne.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme