Vaasan kaupunki - Vasa stad

Vaasassa järjestetään ensi kertaa koulutusta hoitoalalle palaaville

Jaa

Vaasan kaupunki järjestää yhdessä Vamian, TE-toimiston ja ELY-keskuksen kanssa uuden Paluu hoitoalalle -koulutuksen. Kyseessä on valtakunnallisestikin ainutlaatuinen pilotti, jonka tavoitteena on tukea ja mahdollistaa pitkään hoitoalalta poissa olleiden koulutettujen henkilöiden paluu työelämään. Hakuaika koulutukseen jatkuu 15.8. saakka.

Työvoimakoulutuksena toteutettava opiskelujakso järjestetään yhdeksän viikon monimuotokoulutuksena, jonka jälkeen koulutukseen valittavalla on opiskelujakson jälkeen palkkatuettu työsuhde Vaasan kaupungin palveluksessa. Paikkaan pääsee tutustumaan jo opiskelujakson aikana, sillä opintoihin sisältyy työpaikalla oppimista.

Koulutuksen kohderyhmänä ovat pitkään hoitoalalta poissa olleet henkilöt, jotka ovat hakuhetkellä TE-toimiston työnhakija-asiakkaana. Pääsyvaatimuksena on, että koulutukseen valittava henkilö on suorittanut hoitoalan tutkinnon kuten lähihoitajan, sairaanhoitajan tai terveydenhoitajan tutkinnon tai ainakin tutkinnon osia.

– Koulutus on erittäin vaikuttavaa uutta työllistämistoimintaa, jota ei muualla Suomessa olla toteutettu. On erittäin tärkeää saada mahdollisimman moni hoitoalalle paluuta suunnitteleva hakeutumaan koulutukseen, jotta voimme tukea heidän työllistymistään. Tämä on ohituskaista takaisin työelämään ja tällaiselle koulutukselle on varmasti valtakunnallisestikin kysyntää ja haluamme toimia Vaasassa suunnannäyttäjänä, sanoo Vaasan kaupungin työllistämisvastaava Helena Nurmikoski.

Täydennyskoulutusta Vamialta

Koulutuksen toteutuksesta vastaa Oy EduVamia Ab. Koulutus alkaa 13.9.2021. Hakuaika on parhaillaan käynnissä ja jatkuu 15.8.saakka. Koulutukseen haetaan sähköisesti TE-palvelujen haussa olevien työvoimakoulutusten kautta, osoitteessa: https://koulutukset.te-palvelut.fi. Koulutus löytyy hakusanalla ”Paluu hoitoalalle”.

Koulutukseen hyväksytylle opiskelijalle tehdään Vamialla ammattitaitokartoitus ja sen pohjalta luodaan henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma, johon määritellään oppimisen sisällöt, annettava tukiopetus ja ohjaus. Sisällöt voivat olla esimerkiksi lääkehoitoa, kädentaitoja, kielitaidon vahvistamista tai digitaitojen kehittämistä.

– Tässä on mahtava tilaisuus päästä päivittämään osaamistaan. Meihin voi mielellään ottaa yhteyttä, jos tulee kysymyksiä koulutukseen liittyen, sanoo Vamian opinto-ohjaaja Riitta Eskola.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Vaasan kaupungin työllistämisvastaava Helena Nurmikoski, p. 040 173 0517, helena.nurmikoski@vaasa.fi

Vamian opinto-ohjaaja Riitta Eskola, p. 040 744 5156, riitta.eskola@vamia.fi

Pohjanmaan TE-toimiston palvelupäällikkö Karolina Alapelto, p. 0295 056 137, karolina.alapelto@te-toimisto.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme