Avain

Vaelluksia Italiassa on Vuoden matkakirja 2019

Jaa
Markku Kaskelan ja Tomi Kontion Vaelluksia Italiassa -teokselle on myönnetty Vuoden matkakirja 2019 -palkinto. Palkintoa jakava Mondo-lehti kiittää kirjaa erityisesti monipuolisista matkakertomuksista, joiden mukana lukijakin voi matkustaa Italiaan.
kansi: Markku Kaskela & Tomi Kontio, Vaelluksia Italiassa
kansi: Markku Kaskela & Tomi Kontio, Vaelluksia Italiassa

Vaelluksia Italiassa on ilahduttavan monipuolinen matka­kertomusten kooste: kirjassa vaelletaan luonnossa ja upeissa kaupungeissa ja ­bongataan niin kulttuurilöytöjä kuin vaikkapa pienpanimo-­oluita. Markku Kaskelan ja Tomi Kontion toimittamien 15 tarinan takana on lukuisia eri kirjoittajia kuvataiteilijasta runoilijoihin. He tekevät kiinnostavia havaintoja ja vievät lukijan mukanaan Italiaan”, perustelee palkintoraati valintaansa.  

Kirjan kustantaja, Avain, luovuttaa palkintodiplomin Kaskelalle ja Kontiolle kirjan julkistamistilaisuudessa Helsingin Kirjamessuilla perjantaina 25.10. klo 11:00. 

Matkailulehti Mondo on jo 17 vuoden ajan valinnut Vuoden matkakirjan. Valinta tehdään kaikista toimituksen tietoon tulleista, vuoden aikana julkaistuista suomalaisista matkakirjoista. Lehden raati kävi valintaa tehdessään läpi kymmeniä erilaisia kirjoja. 

Vaelluksia Italiassa kokoaa suomalaisten kulttuurivaikuttajien Italian-kokemukset poluiksi syvemmälle italialaiseen kulttuuriin. Miltä Italia näyttää matkailuauton ikkunoista katsottuna, mitä lukuisat agriturismiin keskittyvät tilat tarjoavat matkailijalle tai minkälaisia historiallisia kerroksia napolilainen kirjailija löytää kuhisevasta kotikaupungistaan.

Matkakertomukset vievät lukijan vaellukselle muun muassa kuvataiteilija Nanna Suden mieleen, kun hänen arkinen koiranpissatuskierroksensa Roomassa muuttuu siveltimenvedoiksi. Entä minkälainen polku syntyy, kun yhdistetään jylhät dolomiitit, italialainen viini ja runous. 

Tomi Kontio on arvostettu ja palkittu runoilija ja kirjailija. Hänen teoksiaan on käännetty useille kielille. Kontio on palkittu Finlandia Junior -palkinnolla teoksestaan Keväällä isä sai siivet vuonna 2000. Markku Kaskela on toimittaja, kirjailija ja runoilija. Hänet on palkittu Arvid Lydecken -palkinnolla lastenkirjasta Puistolan vihreät kunnaat vuonna 2008.

Vaelluksia Italiassa on Kaskelan ja Kontion kolmas yhteinen Italia-kirja. Avain on julkaissut aikaisemmin ilmestyneet teokset Puhuvan talon tarinoita: Nella cittá eterna (2015) ja Minun Italiani – Saapasmaan suomalaistarinat (2017).

Avainsanat

Yhteyshenkilöt


Lisätiedot, haastattelupyynnöt ja arvostelukappaleet

Avain, viestintäjohtaja Vilja Perttola, vilja.perttola@avain.net, puh. 040 755 3319
arvostelukappaleet: info@avain.net

Kirjan julkistamistilaisuus:
pe 25.10. klo 11:00 salissa 209 (2. krs), Helsingin Kirjamessut, Messukeskus, Helsinki
ilmoittaudu: info@avain.net

Kuvat

kansi: Markku Kaskela & Tomi Kontio, Vaelluksia Italiassa
kansi: Markku Kaskela & Tomi Kontio, Vaelluksia Italiassa
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Avain
Avain
Työpajankatu 13 A
00580 Helsinki

09 5840 440https://avain.net/

Avain on suomalainen kirjakustantamo, joka kustantaa laadukasta kotimaista kirjallisuutta. Kustantamo on palkittu Selkokeskuksen Seesam-palkinnolla tunnustuksena selkokirjallisuuden edistämisestä.

Avain on osa Suomen kirjastopalvelu Oy:tä ja Booky Groupia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Avain

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme