Tuomioistuinvirasto

Väistyvältä hallitukselta hyviä uutisia tuomioistuinlaitokselle

Jaa
Hallitus on päättänyt valtiontalouden menokehyksen vuosille 2024–2027. Kehyksessä ehdotetaan merkittävää määrärahalisäystä tuomioistuinlaitokselle. Vaalikauden vaihtumisesta johtuen kyse on niin sanotusta teknisestä kehyksestä.
Tuomioistuinviraston ylijohtaja Riku Jaakkola.
Tuomioistuinviraston ylijohtaja Riku Jaakkola.

Päätöksen mukaan tuomioistuinlaitos olisi saamassa 19,4 miljoonaa pysyvää lisämäärärahaa tuleville vuosille. Lopullisen päätöksen koko vaalikauden kehyksestä tekee 2.4.2023 pidettävien eduskuntavaalien jälkeen muodostettava uusi hallitus.

”Tämä on ehdottomasti positiivinen uutinen, vaikka edelleen jäämme tarpeelliseksi arvioimastamme pysyvästä rahoituksesta. Tämä on hyvä askel oikeaan suuntaan ja kertoo siitä, että tuomioistuinlaitoksen keskeinen asema yhteiskunnan toiminnan kannalta on tunnistettu ja ymmärretään”, Tuomioistuinviraston ylijohtaja Riku Jaakkola sanoo.

”Lisärahoituksella saamme palkattua lisää työvoimaa, mikä vähentää henkilöstön työkuormaa ja auttaa tavoitteessa lyhentää käsittelyaikoja. Tälläkään lisäyksellä emme kuitenkaan pääse niihin käsittelyaikatavoitteisiin, joita oikeudenhoidon selonteossa on esitetty. Sitoudumme joka tapauksessa kehittämään toimintaa, mihin tuomioistuinlaitoksen maaliskuussa 2023 vahvistettu strategia antaa hyvät työkalut”, Jaakkola jatkaa.

Tuomioistuinlaitoksen henkilöstötarvelaskelmiin perustuva arvio lisärahoituksen tarpeesta on 30 miljoonaa vuosittain. Tuomioistuinlaitoksen toimintamenojen käyttö vuonna 2022 oli yhteensä 313 miljoonaa euroa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tuomioistuinviraston ylijohtaja Riku Jaakkola, p. 029 565 0513, riku.p.jaakkola@oikeus.fi

Kuvat

Tuomioistuinviraston ylijohtaja Riku Jaakkola.
Tuomioistuinviraston ylijohtaja Riku Jaakkola.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Tuomioistuinvirasto
Tuomioistuinvirasto
PL 100/PB 100
00085 Tuomioistuinvirasto/Domstolsverket

0295650500http://www.tuomioistuinvirasto.fi

Tuo­miois­tuin­vi­ras­to on it­se­näi­nen kes­kus­vi­ras­to, joka pal­ve­lee koko tuo­miois­tuin­lai­tos­ta. Tuo­miois­tuin­vi­ras­to toi­mii oi­keus­mi­nis­te­riön hal­lin­no­na­lal­la.

Vi­ras­ton teh­tä­vä­nä on huo­leh­tia sii­tä, että tuo­miois­tui­met ky­ke­ne­vät käyt­tä­mään tuo­mio­val­taa laa­duk­kaas­ti ja että tuo­miois­tuin­ten hal­lin­to on te­hok­kaas­ti ja tar­koi­tuk­sen­mu­kai­ses­ti jär­jes­tet­ty.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Tuomioistuinvirasto

År 2022 låg antalet anhängiga mål och ärenden vid domstolarna fortfarande på en hög nivå3.3.2023 12:07:16 EET | Tiedote

Antalet anhängiga brottmål och omfattande tvistemål vid tingsrätterna är fortfarande större och deras handläggningstider längre än före coronapandemin. Antalet mål och ärenden som är anhängiga vid hovrätterna har också ökat något samt deras handläggningstider blivit längre under de senaste åren. Däremot har antalet anhängiga mål och ärenden vid förvaltningsdomstolarna minskat.

Vuonna 2022 tuomioistuinten vireillä olevien asioiden määrät pysyivät edelleen korkealla tasolla3.3.2023 12:01:47 EET | Tiedote

Käräjäoikeuksissa vireillä olevien rikosasioiden ja laajojen riita-asioiden määrät ja käsittelyajat ovat edelleen koronapandemiaa edeltävää aikaa korkeammalla tasolla. Hovioikeuksissa vireillä olevien asioiden määrä ja käsittelyajat ovat myös hieman kasvaneet viime vuosina. Hallinto-oikeuksissa vireillä olevien asioiden määrät ovat sen sijaan laskeneet.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme