Väitös 14.12.: Uudenlaista tarkkuutta epilepsialeikkauksiin (Ren)

Jaa

Epilepsiaa sairastavilla potilailla aivojen poikkeavat hermostolliset aktiviteetit aiheuttavat poikkeavuuksia ja kompleksisuutta aivoverkostojen yhteyksiin. MSc Ye Renin väitöskirjan tarkoituksena on tutkia aivojen yhteyksien eli konnektiviteettien ominaisuuksia ja kehittää tarkempia menetelmiä epileptogeenisen fokuksen paikallistamisessa lääkeresistentissä epilepsiassa.

MSc Ye Ren väittelee Jyväskylän yliopistossa 14. joulukuuta.
MSc Ye Ren väittelee Jyväskylän yliopistossa 14. joulukuuta.

Epilepsia on aivojen sähköisen toiminnan häiriötila, jonka voivat aiheuttaa erilaiset synnynnäiset ja hankitut tekijät. Yleisimmin epilepsiaa hoidetaan lääkityksellä, mutta noin kolme potilasta kymmenestä ei saa lääkityksestä toivottua apua kohtauksiin. Lääkeresistenttiä epilepsiaa voidaan kuitenkin hoitaa epilepsialeikkauksella. Leikkaus on haastava toimenpide, eikä sillä voida luvata epilepsian täydellistä poistumista aivojen neuroverkkojen kompleksisuudesta johtuen.

MSc Ye Renin väitöstutkimus lisää ymmärrystä epileptisen aivoverkon toiminnasta ja tuo tärkeän referenssin epilepsialeikkausten esiarviointiin. Erilaisten aivoverkostojen konnektiviteettien mittaustapojen suorituskykyä analysoitiin sekä terveiden että epileptisten potilaiden aivotoimintaa tarkastelemalla.

Tutkimustulosten avulla on mahdollista parantaa epileptogeenisen fokuksen paikannustarkkuutta ja näin ollen pienentää leikkauksen jälkeisten epilepsiakohtausten todennäköisyyttä.

MSc Ye Renin tietotekniikan väitöskirjan “Brain connectivity analysis in epilepsy for epileptogenic focus localization” tarkastustilaisuus järjestetään lauantaina 14.12.2019 kello 12 alkaen Agoran salissa Alfa. Vastaväittäjänä professori Tarmo Lipping (Tampereen yliopisto) ja kustoksena Tapani Ristaniemi (Jyväskylän yliopisto). Väitöstilaisuuden kieli on englanti.

Lisätietoja:

Ye Ren, ren.ye@foxmail.com, +358 466180578 tai +86 18618129631

MSc Ye Ren valmistui maisteriksi vuonna 2015 Yanshan yliopistosta, Qinhuangdao-prefektuurista, Kiinasta. Valmistumisensa jälkeen hän on työstänyt väitöskirjaansa Jyväskylän yliopiston informaatioteknologian tiedekunnassa sekä tehnyt tutkimustyötä Pekingissä, Beijing Luhe Hospital, Capital Medical Universityssa.

Väitöskirja on julkaistu sarjassa JYU Dissertations numerona 159, ISSN 2489-9003, ISBN 978-951-39-7954-6 (PDF). Julkaisu on luettavissa verkossa osoitteessa http://urn.fi/URN:ISBN:978-951-39-7954-6.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tiedottaja Kirke Hassinen, viestinta@jyu.fi, +358 40 024 7458

Kuvat

MSc Ye Ren väittelee Jyväskylän yliopistossa 14. joulukuuta.
MSc Ye Ren väittelee Jyväskylän yliopistossa 14. joulukuuta.
Lataa

Tietoja julkaisijasta

Jyväskylän yliopisto
PL 35
40014 Jyväskylä

http://www.jyu.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Jyväskylän yliopisto

Väitös 25.9.2020: Lukio tarjoaa kirjoittamisen oppimisen mahdollisuuksia, joita opiskelijat eivät osaa hyödyntää18.9.2020 07:00:00 EESTTutkimus

Kirjoittaminen lukion äidinkielen ja kirjallisuuden kursseilla on monipuolista, mutta opetussuunnitelman, ylioppilaskokeen ja lukiolaisten kirjoittamiskäsitykset eroavat toisistaan. Väitöstutkimus tarkastelee lukion kirjoittamista ekologisesta näkökulmasta eli pyrkii ymmärtämään kirjoittajan ja kirjoitusympäristön vuorovaikutussuhdetta.

JYUnity-tiedelehdessä: Enteroviruksen osaaja löysi luonnosta myös koronaviruksen päihittäviä molekyylejä17.9.2020 11:24:38 EESTTutkimus

Virustutkija Varpu Marjomäki Jyväskylän yliopistosta on tutkimuksissaan päässyt maailman yleisimmän ihmisiä infektoivan viruksen, enteroviruksen, niskan päälle. Humahtaen parikymmentä vuotta sitten alkanut innostus virukseen tuottaa nyt tuntuvia tuloksia: yksi patentti on jo rekisteröity ja työn alla on kaksi uutta patenttia molekyyleistä, jotka nitistävät enterovirusten ohella monia viruksia. Aihe on polttava, sillä tutkimusryhmä on havainnut molekyylien tepsivän myös koronaviruksiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme