Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Väkivallan uhkaa tulee ehkäistä työpaikalla: työsuojelutarkastuksia marraskuussa Helsingissä

Jaa

Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualueen työsuojelutarkastajat tekevät tehostetusti väkivallan uhkaan keskittyviä tarkastuksia Helsingissä 1.–12.11.2021. Tarkastuksia kohdennetaan metro- ja juna-asemien ympäristöön sekä niiden läheisyydessä sijaitseviin ostoskeskuksiin.

Väkivallan uhan riskiä lisäävät yksintyöskentely, työskentely ilta- tai yöaikaan, työskentely tiloissa, joihin on avoin pääsy ja työpaikan sijainti tai työnteon suorittaminen riskialueilla, muun muassa alueilla, joilla väkivalta- ja rikostilastot ovat korkeat. Väkivaltaa ja sen uhkaa voi esiintyä minkä tahansa toimialan työpaikalla. Tilastollisesti keskimääräistä suurempi väkivallan uhka on vähittäiskaupan työpaikoilla, apteekeissa, kioskeissa ja anniskeluluvan omaavissa ravintoloissa.

Tarkastuksilla valvotaan työnantajan väkivallan uhan hallintaan liittyviä lakisääteisiä velvollisuuksia:

  • Työpaikalla on menettelytapaohjeet uhkaavien väkivaltatilanteiden varalle.
  • Työntekijät on perehdytetty väkivallan uhan hallintaan ja menettelytapaohjeisiin.
  • Työpaikalla on toteutettu tarvittavat tekniset ja rakenteelliset toimenpiteet.
  • Työpaikalla on järjestetty tarkkailu ja seuranta.

Tarkempia ohjeita sekä työnantajille että työntekijöille on saatavilla työsuojeluhallinnon verkkopalvelussa. Tarvittaessa apua ongelmatilanteisiin voi kysyä työsuojeluviranomaisen valtakunnallisesta puhelinneuvonnasta. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Ylitarkastaja Ulla Arvo, 0295 016 233, etunimi.sukunimi@avi.fi
Työsuojelun vastuualue, Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket
Aluehallintovirasto/RegionförvaltningsverketTyösuojelu − tervettä työtä!
Työsuojeluviranomaisena huolehdimme siitä, että työ Suomessa on terveellistä, turvallista ja reilua. Valvomme työn tekemistä työpaikoilla. Annamme myös ohjausta ja neuvontaa sekä kannustamme työpaikkoja omaehtoiseen, ennaltaehkäisevään työsuojelutyöhön.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelun vastuualue toimii alueellisena työsuojeluviranomaisena. Se valvoo, että työnantajat noudattavat työelämän lainsäädäntöä ja että työ on mahdollisimman tervettä ja turvallista. Alueella työskentelee 1,1 miljoonaa henkilöä ja valvottavia työpaikkoja on 120 000.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Aluehallintovirasto/Regionförvaltningsverket

Regionförvaltningsverket i Södra Finland skärper sammankomstbegränsningarna i Päijänne-Tavastland, offentliga tillställningar med hög risk begränsas i Kymmenedalen30.11.2021 16:13:58 EET | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Södra Finland har på grund av det försvårade coronaläget fattat nya begränsningsbeslut för Päijänne-Tavastland och Kymmenedalen. I Päijänne-Tavastland förbjuds offentliga tillställningar och allmänna sammankomster i inomhusutrymmen med över 20 personer. I Kymmenedalen riktas begränsningarna till allsångsevenemang och evenemang som har publik i ståläktare. Som ett alternativ till begränsningarna kan arrangörer införa covidintyget.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kiristää Päijät-Hämeen kokoontumisrajoituksia, Kymenlaaksossa rajoitetaan korkeariskisiä yleisötilaisuuksia30.11.2021 16:07:30 EET | Tiedote

Koronatilanteen vaikeutumisen vuoksi Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt uusia rajoituspäätöksiä Päijät-Hämeeseen ja Kymenlaaksoon. Päijät-Hämeen alueella kielletään sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joihin osallistuu yli 20 henkilöä. Kymenlaaksossa rajoitukset kohdistuvat yhteislaulutilaisuuksiin ja sellaisiin tilaisuuksiin, joissa on yleisöä seisomakatsomoissa. Rajoitusten vaihtoehtona yleisötilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin.

Obligatoriska hälsokontroller ska ordnas på Björneborgs flygplats för bekämpning av omikronvarianten av covid-1930.11.2021 15:15:42 EET | Tiedote

För att förhindra spridningen av coronaviruset har Regionförvaltningsverket i Sydvästra Finland fattat två beslut enligt lagen om smittsamma sjukdomar som gäller Satakunta. Genom det första beslutet förordnas Björneborgs stad att ordna hälsokontroller för personer som anländer via flygplatsen, och genom det andra beslutet förordnas inresande att delta i dessa hälsokontroller. Regionförvaltningsverkets beslut är i kraft 29.11–31.12.2021.

Pohjois-Suomen valmiustoimikunta päivitti koronatilanteen ja kuuli riskiarviot laajamittaisesta maahanmuutosta30.11.2021 15:07:28 EET | Tiedote

Pohjois-Suomen alueellisen valmiustoimikunnan mielestä olisi tärkeää löytää oikeat ja tehokkaat toimenpiteet sairaaloiden ja terveydenhuollon kuormituksen kasvun pysäyttämiseksi. Omikron -virusmuunnoksen leviämisen hidastamiseksi tarvitaan nyt rajoilla toimenpiteitä ilmeisen paljon, mutta toisaalta yhteiskunta halutaan pitää avoimena ja toimintakykyisenä. Lisäksi valmiustoimikunta kuuli pyytämänsä katsaukset laajamittaisen maahantulon tilanteesta ja riskeistä.

Pakolliset terveystarkastukset järjestettävä Porin lentoasemalla covid-19-taudin omikron-variantin torjumiseksi29.11.2021 18:02:38 EET | Tiedote

Rajoittaakseen koronavirustaudin leviämistä on Lounais-Suomen aluehallintovirasto tehnyt Satakuntaan kaksi tartuntatautilain mukaista päätöstä. Ensimmäisellä päätöksellä määrätään Porin kaupunki järjestämään lentokentän kautta maahan tuleville henkilöille terveystarkastus ja toisella päätöksellä velvoitetaan maahantulijat osallistumaan tähän terveystarkastukseen. Aluehallintoviraston päätökset ovat voimassa 29.11.-31.12.2021.

Personer som anländer från vissa länder i södra Afrika förordnas till obligatorisk hälsokontroll på Åbo flygplats och i Nådendals, Björneborgs, Raumo och Åbo hamnar29.11.2021 16:50:27 EET | Tiedote

Regionförvaltningsverket i Sydvästra Finland har förordnat Nådendals, Björneborgs, Raumo och Åbo stad att ordna hälsokontroller för alla inresande personer som har vistats i länder där man har upptäckt att virusvarianten Omicron sprids. Dessutom har de inresande i fråga förordnats delta i hälsokontrollen. Ett covid-19-prov kan tas i samband med kontrollen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme