Korkein oikeus / Högsta domstolen

Valituslupaa ei myönnetty Porin Itäpuiston murhajutussa

Jaa

Korkein oikeus (KKO) on hylännyt murhasta tuomitun miehen valituslupahakemuksen. Vaasan hovioikeuden tuomitsema elinkautinen vankeusrangaistus pysyy siten voimassa.

Satakunnan käräjäoikeus ja Vaasan hovioikeus olivat katsoneet selvitetyksi, että mies oli tappanut kihlakumppaninsa tämän kotona syyskuussa 2018. Henkirikos oli tehty erityisen raa’alla ja julmalla tavalla, ja se oli myös kokonaisuutena arvostellen törkeä. Näin ollen miehen katsottiin syyllistyneen murhaan ja hänet tuomittiin elinkautiseen vankeusrangaistukseen.

KKO:ssa mies vaati syytteen hylkäämistä.

Asian diaarinumero KKO:ssa: R2021/136

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Esittelijä Kaisa Kuparinen
p. 02956 40028
kaisa.kuparinen(at)oikeus.fi

Asiakirjatilaukset:
viestinta.kko(at)oikeus.fi

Tietoja julkaisijasta

Korkein oikeus / Högsta domstolen
Korkein oikeus / Högsta domstolen
PL/PB 301
00171 Helsinki / Helsingfors

02956 40000http://www.korkeinoikeus.fi

Korkein oikeus käyttää ylintä tuomiovaltaa riita- ja rikosasioissa sekä valvoo lainkäyttöä omalla toimialallaan. Korkeimman oikeuden keskeisin tehtävä on antaa ennakkopäätöksiä.

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Korkein oikeus / Högsta domstolen

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme