Kiinteistö Oy Kaapelitalo

Valotaidekilpailu Tanssin talon Tapahtumatorille

Jaa

Kiinteistö Oy Kaapelitalo, Tanssin talo ry ja Suomen valotaiteen seura FLASH kutsuvat suomalaisia ja Suomessa pysyvästi asuvia taiteilijoita ottamaan osaa kiinteän valotaideteoksen toteuttamiseksi Kaapelitehtaan yhteyteen rakennettavan Tanssin talon Tapahtumatorille.

Tapahtumatorin havainnekuva (kuva: JKMM Arkkitehdit Oy)
Tapahtumatorin havainnekuva (kuva: JKMM Arkkitehdit Oy)

Tanssin taloa rakennetaan parhaillaan Kaapelitehtaan koillispäätyyn. Suomen suurimman tanssille omistetun näyttämön on määrä avata ovensa vuonna 2022. Uudisrakennukseen on tulossa mm. kaksi esityssalia sekä tiloja yhdistävä Tapahtumatori.

Näyttävästä Tapahtumatorista tulee Tanssin talon sisääntuloaula. Se toimii myös talon yleisölämpiönä sekä tapahtumapaikkana erilaisille tilaisuuksille.

Kilpailulla haetaan korkeatasoista valotaideteosta

Valotaidekilpailun tarkoituksena on löytää pitkälle kehitelty idea valotaideteokseksi Tapahtumatorin teolliseen ja robustiin tilaan.

Kilpailulla haetaan korkeatasoista valotaideteosta, joka kuvastaa Tanssin talon arkkitehtonista henkeä ja tanssiin taidemuotona liitettävää kehollista kokemusta. Teoksen toivotaan toimivan myös tilan funktionaalisena tunnelmaa luovana valonlähteenä.

- Tanssilla ja valolla on erityinen suhde. Näyttämöllä valo tekee liikkeen näkyväksi ja ohjaa katsojan huomiota tarvittaessa. Tapahtumatorilla halutaan kunnioittaa tätä herkkää suhdetta, ja suunnata ihmisten huomio valon taiteelliseen voimaan. Valoteoksen toivotaan tuovan tilaan uusia ulottuvuuksia, jotka jatkavat liikkeen ja valon liittoa näyttämön ulkopuolella, Tanssin Talon johtaja Matti Numminen luonnehtii.

- Valotaidekilpailu syntyi prosenttitaidehengessä, jossa uudisrakennusprojektien yhteyteen tilataan myös taidetta. Kilpailun myötä haluamme tukea uutta taidetta osana Tanssin talon rakennushanketta, Kiinteistö Oy Kaapelitalon toimitusjohtaja Kai Huotari selvittää.

Kilpailuaikaa on joulukuun alkuun

Kilpailu on avoin suomalaisille ja Suomessa pysyvästi asuville taiteilijoille. Myös työryhmät voivat toimia hakijana. Kilpailussa noudatetaan Suomen Taiteilijaseuran kilpailusääntöjä. Kilpailijan ei kuitenkaan välttämättä tarvitse olla Taiteilijaseuran minkään jäsenliiton jäsen.

Kilpailuehdotuksia otetaan vastaan 17.11.–1.12.2020.

Kilpailussa jaetaan seuraavat palkinnot: I palkinto 5500 €, II palkinto 3000 €, ja III palkinto 1500 €. Teoksen toteuttamiseksi on varattu 75 000 €. Summan on tarkoitus kattaa kaikki teoksen toteuttamiseksi vaadittavat kulut.

Palkintolautakunta arvioi kilpailuehdotusten taiteellisen oivaltavuuden ja funktionaalisen toimivuuden kohtaamista sekä teoksen henkimää yhteyttä kehollisuuteen ja tanssiin. Arvioinnissa kiinnitetään huomiota siihen, kuinka hyvin teos kestää aikaa, miten se sulautuu toiminnalliseen yleisötilaan, ja sitä ympäröivään arkkitehtuuriin sekä tilassa järjestettäviin erilaisiin tapahtumiin.

Lue lisää ja tutustu kilpailuohjelmaan liitteineen: www.tanssintalorakentuu.fi/valotaidekilpailu

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Puheenjohtaja Juha Rouhikoski, Suomen valotaiteen seura FLASH, juha.rouhikoski@gmail.com, puh. 045 259 1617

Toimitusjohtaja Kai Huotari, Kiinteistö Oy Kaapelitalo, kai.huotari@kaapelitehdas.fi, puh. 050 384 1557

Kuvat

Tapahtumatorin havainnekuva (kuva: JKMM Arkkitehdit Oy)
Tapahtumatorin havainnekuva (kuva: JKMM Arkkitehdit Oy)
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kiinteistö Oy Kaapelitalo
Kiinteistö Oy Kaapelitalo
Tallberginkatu 1 C 15
00180 HELSINKI

info@kaapelitehdas.fi, 09 4763 8330http://www.kaapelitehdas.fi

Kaapelitehtaan, Suvilahden ja Nilsiänkatu 10 kulttuurikeskuksia hallinnoi Helsingin kaupungin omistama Kiinteistö Oy Kaapelitalo, joka peruskorjaa ja vuokraa vanhoja teollisuusrakennuksia taiteen, kulttuurin ja luovan teollisuuden tarpeisiin. 

Kaapelitehdas on Suomen suurin kulttuurikeskus, jossa toimii mm. 3 museota, 10 galleriaa, ravintola, kirjakauppa, tanssiteattereita, taidekouluja sekä taiteilijoita, bändejä ja luovien alojen yrityksiä.

Suvilahden entisen sähkövoimalan ja kaasulaitoksen alueeseen kuuluu 9 rakennusta, 2 kaasukelloa sekä 2,5 hehtaaria piha-aluetta. Suvilahden ovat ottaneet omakseen monenlaiset kulttuuritoimijat kirjailijoista esittäviin taiteisiin ja uudesta sirkuksesta graffitigalleriaan.

Nilsiänkatu 10:ssä sijaitseva kiinteistö on lääkeyhtiö Orionin entinen pääkonttori ja lääketehdas. Viidessä toimistokerroksessa ja kahdessa kellarikerroksessa toimii noin 250 lähinnä kulttuuri- ja taidealan vuokralaista.

www.kaapelitehdas.fi

www.suvilahti.fi

nilsiankatu10.fi

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kiinteistö Oy Kaapelitalo

Kiinteistö Oy Kaapelitalon linjaukset vuokralaisten talousahdingon helpottamiseksi koronavirusepidemian johdosta30.3.2020 16:54:20 EESTTiedote

KOY Kaapelitalon hallitus päätti maanantaina 30.3.2020 pidetyssä kokouksessaan linjauksesta, jolla pyritään helpottamaan yhtiön vuokralaisille koronaepidemian torjuntatoimista aiheutunutta talousahdinkoa. KOY Kaapelitalo on Helsingin kaupungin omistama yhtiö, ja tehty linjaus noudattaa Helsingin kaupungin 27.3.2020 konserniyhtiöilleen antamaa suositusta tilavuokrien osalta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme