POP Pankkikeskus osk

Valtakunnallinen kysely kertoo, että alle 20 prosenttia työntekijöistä tietää etätyöskentelykäytäntöjen jatkumisesta

Jaa

Vain 16 prosentilla POP Pankin teettämän valtakunnalliseen kyselyyn vastaajista on työpaikoilla sovittu etätyöskentelykäytännöistä korona-ajan jälkeen. 34 prosenttia saattaisi harkita muuttoa kauemmas työpaikaltaan jos he tietäisivät työpaikkansa etätyökäytännöistä. 55 prosenttia vastaajista arvioi, että etätyön mahdollisuus ei vaikuttaisi heidän nykyasumiseensa mitenkään.

42 prosentilla kyselyyn vastaajista on ollut mahdollisuus etätyöskentelyyn. Kolmanneksella heistä ei ole vielä tehty päätöksiä etätyöskentelykäytännöistä koronan jälkeen. Naiset (38 %), alle 25-vuotiaat (60 %) ja alemman tulotason työntekijät (37 %) harkitsisivat todennäköisimmin muuttoa kauemmas työpaikaltaan, jos he tietäisivät etätöiden jatkumisesta. Ani harva vastaajista miettii etätyöskentelyä ulkomailla, vaikka työnantajan työskentelykäytännöt sen mahdollistaisikin.

Osa voisi miettiä työpaikan vaihtoa, jollei etätyöskentely olisi enää mahdollista

Peräti 44 prosenttia työntekijöistä, joiden työnantaja mahdollistaa jo jatkuvan etätyöskentelyn, harkitsisivat työpaikan vaihtoa, jos nykyinen käytäntö poistuisi. Etenkin korkeakoulutaustaiset (30 %), johtoasemassa olevat (28 %), pääkaupunkiseudulla asuvat (35 %) ja Uudellamaalla asuvat (33 %) saattaisivat harkita työpaikan vaihtoa, mikäli etätyöskentely ei olisi mahdollista.

”Ihmiset ei näytä vielä uskaltavan tehdä päätöksiä asumispaikan tai muodon vaihtamisen osalta, kun ei ole varmuutta, onko etätyöskentely mahdollista vai ei. Paljon näyttääkin riippuvan siitä, että millä aikavälillä yritykset tekevät pitkäaikaisia linjauksia, onko etätyö mahdollista, missä määrin ja onko se pysyvä ratkaisu”, toteaa johtaja Timo Hulkko POP Pankilta.

POP Pankin IROResearch Oy:llä teettämä tutkimus perustuu Tuhat suomalaista -tutkimukseen, joka tehtiin internetissä IROResearch Oy:n valtakunnalliseen kuluttajapaneeliin. Tutkimuksen otos painotettiin iän, sukupuolen, asuinpaikkakunnan tyypin sekä maakunnan mukaan vastaamaan suomalaista väestöä valtakunnallisesti.Tutkimuksen tiedonkeruuaika oli 20.–28.4.2021. Tutkimuksen tilastollinen virhemarginaali on maksimissaan n. + 3,2 %-yksikköä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja Timo Hulkon haastattelupyynnöt:

Maija Hyötyläinen, viestintäpäällikkö, POP Pankki, 050 572 9679, maija.hyotylainen@poppankki.fi

Kuvat

Timo Hulkko POP Pankki
Timo Hulkko POP Pankki
Lataa

Tietoja julkaisijasta

POP Pankkikeskus osk
Hevosenkenkä 3
02600 Espoo

POP Pankki on yli 700 asiantuntijaa työllistävä suomalainen pankkiryhmä, johon kuuluu 21 POP Pankkia, verkossa toimiva vahinkovakuutusyhtiö Suomen Vahinkovakuutus Oy (POP Vakuutus), POP Pankkien keskusluottolaitos Bonum Pankki Oyj ja POP Pankkikeskus osk. POP Pankki -ryhmän visiona on olla pankki, joka parhaiten yhdistää henkilökohtaisen ja digitaalisen palvelun, parhaan asiakastyytyväisyyden sekä nopean päätöksenteon. POP Pankilla on EPSI Ratingin Pankki ja rahoitus 2020 -tutkimuksen mukaan Suomen ja Pohjoismaiden tyytyväisimmät asiakkaat. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta POP Pankkikeskus osk

Korona ei vaikuttanut muuttoihin määrällisesti, mutta suuntaan sitäkin enemmän1.7.2021 08:15:00 EEST | Tiedote

Muuttoja oli suurin piirtein saman verran kuin aikaisemminkin. Sen sijaan muuttojen suuntautumiseen korona vaikutti varsin paljon, mikä näkyy alueiden väestön muutoksessa selvästi. Pääkaupunkiseudun väestönkasvu noin puolittui ja pääkaupunkiseudun kehyskuntien väestön kasvu puolestaan nopeutui selvästi. Suurin muutos tapahtui kuitenkin maaseutualueilla, joissa väestön määrän väheneminen hidastui selvästi. POP Pankki tutki, miten korona vaikutti suomalaisten kodin vaihtamiseen osana kansalaissuhdanne-ennustettaan.

POP Pankki -ryhmä ja Oy Samlink Ab purkavat sopimuksen peruspankkijärjestelmän uudistamisesta23.6.2021 08:46:07 EEST | Tiedote

POP Pankki -ryhmä ja Oy Samlink Ab ovat päättäneet purkaa yritysten välillä vuonna 2019 solmitun sopimuksen peruspankkijärjestelmän uudistamisesta. Oy Samlink Ab maksaa POP Pankki -ryhmälle korvauksen sopimuksen purkamisesta. POP Pankki -ryhmä jatkaa edelleen Samlinkin asiakkaana. Sopimuksen purkamisella ei ole vaikutusta POP Pankki -ryhmän asiakkaiden pankkipalveluihin.

POP Pankin nimissä on lähetetty kalasteluviestejä, viestin linkkiä ei pidä aukaista3.3.2021 12:32:29 EET | Tiedote

POP Pankin nimissä on lähetetty sähköposteja, joissa kehotetaan siirtymään verkkopankkiin viestissä olevan linkin kautta. POP Pankki muistuttaa, että verkkopankkiin tulee aina turvallisuussyistä kirjautua pankin omilta sivuilta. Viesteissä ollutta linkkiä ei pidä aukaista. Kaikista POP Pankin tietoon tulleista viesteistä ja kalasteluverkkosivuista on lähetetty sulkemisilmoitukset.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme