POP Pankkikeskus osk

Valtakunnallinen kysely kertoo, että alle 20 prosenttia työntekijöistä tietää etätyöskentelykäytäntöjen jatkumisesta

Jaa
Vain 16 prosentilla POP Pankin teettämän valtakunnalliseen kyselyyn vastaajista on työpaikoilla sovittu etätyöskentelykäytännöistä korona-ajan jälkeen. 34 prosenttia saattaisi harkita muuttoa kauemmas työpaikaltaan jos he tietäisivät työpaikkansa etätyökäytännöistä. 55 prosenttia vastaajista arvioi, että etätyön mahdollisuus ei vaikuttaisi heidän nykyasumiseensa mitenkään.

42 prosentilla kyselyyn vastaajista on ollut mahdollisuus etätyöskentelyyn. Kolmanneksella heistä ei ole vielä tehty päätöksiä etätyöskentelykäytännöistä koronan jälkeen. Naiset (38 %), alle 25-vuotiaat (60 %) ja alemman tulotason työntekijät (37 %) harkitsisivat todennäköisimmin muuttoa kauemmas työpaikaltaan, jos he tietäisivät etätöiden jatkumisesta. Ani harva vastaajista miettii etätyöskentelyä ulkomailla, vaikka työnantajan työskentelykäytännöt sen mahdollistaisikin.

Osa voisi miettiä työpaikan vaihtoa, jollei etätyöskentely olisi enää mahdollista

Peräti 44 prosenttia työntekijöistä, joiden työnantaja mahdollistaa jo jatkuvan etätyöskentelyn, harkitsisivat työpaikan vaihtoa, jos nykyinen käytäntö poistuisi. Etenkin korkeakoulutaustaiset (30 %), johtoasemassa olevat (28 %), pääkaupunkiseudulla asuvat (35 %) ja Uudellamaalla asuvat (33 %) saattaisivat harkita työpaikan vaihtoa, mikäli etätyöskentely ei olisi mahdollista.

”Ihmiset ei näytä vielä uskaltavan tehdä päätöksiä asumispaikan tai muodon vaihtamisen osalta, kun ei ole varmuutta, onko etätyöskentely mahdollista vai ei. Paljon näyttääkin riippuvan siitä, että millä aikavälillä yritykset tekevät pitkäaikaisia linjauksia, onko etätyö mahdollista, missä määrin ja onko se pysyvä ratkaisu”, toteaa johtaja Timo Hulkko POP Pankilta.

POP Pankin IROResearch Oy:llä teettämä tutkimus perustuu Tuhat suomalaista -tutkimukseen, joka tehtiin internetissä IROResearch Oy:n valtakunnalliseen kuluttajapaneeliin. Tutkimuksen otos painotettiin iän, sukupuolen, asuinpaikkakunnan tyypin sekä maakunnan mukaan vastaamaan suomalaista väestöä valtakunnallisesti.Tutkimuksen tiedonkeruuaika oli 20.–28.4.2021. Tutkimuksen tilastollinen virhemarginaali on maksimissaan n. + 3,2 %-yksikköä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja Timo Hulkon haastattelupyynnöt:

Maija Hyötyläinen, viestintäpäällikkö, POP Pankki, 050 572 9679, maija.hyotylainen@poppankki.fi

Kuvat

Timo Hulkko POP Pankki
Timo Hulkko POP Pankki
Lataa

Tietoja julkaisijasta

POP Pankkikeskus osk
POP Pankkikeskus osk
Hevosenkenkä 3
02600 Espoo

POP Pankki -ryhmä on yli 800 asiantuntijaa työllistävä suomalainen pankkiryhmä, johon kuuluu 19 POP Pankkia, verkossa toimiva vahinkovakuutusyhtiö Suomen Vahinkovakuutus Oy (POP Vakuutus), POP Pankkien keskusluottolaitos Bonum Pankki Oyj, POP Asuntoluottopankki Oyj ja POP Pankkikeskus osk. POP Pankki -ryhmän visiona on olla pankki, joka parhaiten yhdistää henkilökohtaisen ja digitaalisen palvelun, parhaan asiakastyytyväisyyden sekä nopean päätöksenteon. POP Pankilla on EPSI Ratingin Pankki ja rahoitus 2022 -tutkimuksen mukaan Suomen ja Pohjoismaiden tyytyväisimmät henkilö- ja yritysasiakkaat. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta POP Pankkikeskus osk

POP Pankki -ryhmä on allekirjoittanut sopimuksen Suomen Vahinkovakuutus Oy:n osake-enemmistön myynnistä LähiTapiolalle14.3.2023 09:05:00 EET | Tiedote

POP Pankki -ryhmä ja LähiTapiola ovat allekirjoittaneet 14.3.2023 sopimuksen POP Pankki -ryhmään kuuluvan Suomen Vahinkovakuutus Oy:n osake-enemmistön myymisestä LähiTapiolalle. Sopimus koskee 70 prosenttia yhtiön osakekannasta. Kaupan arvioidaan toteutuvan kesään 2023 mennessä edellyttäen, että se saa Kilpailuviranomaisten ja Finanssivalvonnan hyväksynnän. Sopimukseen liittyy myös POP Pankki -ryhmän mahdollisuus kehittää yhteistyömuotoja LähiTapiola-ryhmän kanssa.

POP Pankin kansalaissuhdanne-ennuste: Suomen vienti ja tuonti yltävät työvoittoon, ensi vuonna talouden kasvu kääntyy laskuun15.12.2022 08:00:00 EET | Tiedote

POP Pankin tuoreen kansalaissuhdanne-ennusteen mukaan Suomen talous kasvaa tänä vuonna 1,8 prosenttia ennen kaikkea hyvän alkuvuoden ansiosta. Korkojen nousu ja epävarmuuden lisääntyminen ajavat kuitenkin koko euroaluetta taantumaan. Ensi vuonna Suomen talous supistuu 0,8 prosenttia. Riski huonommastakin talouskehityksestä on merkittävä sen mukaan esimerkiksi, miten Ukrainan tilanne kehittyy.

Kurikan ja Jämijärven POP Pankkien sulautuminen on hyväksytty14.12.2022 09:30:00 EET | Tiedote

POP Pankki -ryhmään kuuluvien Kurikan Osuuspankin ja Jämijärven Osuuspankin osuuskuntakokoukset hyväksyivät 12.–13.12.2022 järjestetyissä kokouksissaan ehdotetut sulautumisesitykset. Sulautuminen tapahtuu kesäkuun 2023 alussa ja pankki palvelee jatkossa Kurikan Osuuspankki nimellä hyödyntäen kuitenkin alueellisia konttorinimiä, jolloin esimerkiksi Jämijärven konttorin nimenä säilyy POP Pankki Jämijärvi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme