POP Pankkikeskus osk

Valtakunnallinen kysely kertoo, että alle 20 prosenttia työntekijöistä tietää etätyöskentelykäytäntöjen jatkumisesta

Jaa

Vain 16 prosentilla POP Pankin teettämän valtakunnalliseen kyselyyn vastaajista on työpaikoilla sovittu etätyöskentelykäytännöistä korona-ajan jälkeen. 34 prosenttia saattaisi harkita muuttoa kauemmas työpaikaltaan jos he tietäisivät työpaikkansa etätyökäytännöistä. 55 prosenttia vastaajista arvioi, että etätyön mahdollisuus ei vaikuttaisi heidän nykyasumiseensa mitenkään.

42 prosentilla kyselyyn vastaajista on ollut mahdollisuus etätyöskentelyyn. Kolmanneksella heistä ei ole vielä tehty päätöksiä etätyöskentelykäytännöistä koronan jälkeen. Naiset (38 %), alle 25-vuotiaat (60 %) ja alemman tulotason työntekijät (37 %) harkitsisivat todennäköisimmin muuttoa kauemmas työpaikaltaan, jos he tietäisivät etätöiden jatkumisesta. Ani harva vastaajista miettii etätyöskentelyä ulkomailla, vaikka työnantajan työskentelykäytännöt sen mahdollistaisikin.

Osa voisi miettiä työpaikan vaihtoa, jollei etätyöskentely olisi enää mahdollista

Peräti 44 prosenttia työntekijöistä, joiden työnantaja mahdollistaa jo jatkuvan etätyöskentelyn, harkitsisivat työpaikan vaihtoa, jos nykyinen käytäntö poistuisi. Etenkin korkeakoulutaustaiset (30 %), johtoasemassa olevat (28 %), pääkaupunkiseudulla asuvat (35 %) ja Uudellamaalla asuvat (33 %) saattaisivat harkita työpaikan vaihtoa, mikäli etätyöskentely ei olisi mahdollista.

”Ihmiset ei näytä vielä uskaltavan tehdä päätöksiä asumispaikan tai muodon vaihtamisen osalta, kun ei ole varmuutta, onko etätyöskentely mahdollista vai ei. Paljon näyttääkin riippuvan siitä, että millä aikavälillä yritykset tekevät pitkäaikaisia linjauksia, onko etätyö mahdollista, missä määrin ja onko se pysyvä ratkaisu”, toteaa johtaja Timo Hulkko POP Pankilta.

POP Pankin IROResearch Oy:llä teettämä tutkimus perustuu Tuhat suomalaista -tutkimukseen, joka tehtiin internetissä IROResearch Oy:n valtakunnalliseen kuluttajapaneeliin. Tutkimuksen otos painotettiin iän, sukupuolen, asuinpaikkakunnan tyypin sekä maakunnan mukaan vastaamaan suomalaista väestöä valtakunnallisesti.Tutkimuksen tiedonkeruuaika oli 20.–28.4.2021. Tutkimuksen tilastollinen virhemarginaali on maksimissaan n. + 3,2 %-yksikköä.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätiedot ja Timo Hulkon haastattelupyynnöt:

Maija Hyötyläinen, viestintäpäällikkö, POP Pankki, 050 572 9679, maija.hyotylainen@poppankki.fi

Kuvat

Timo Hulkko POP Pankki
Timo Hulkko POP Pankki
Lataa

Tietoja julkaisijasta

POP Pankkikeskus osk
POP Pankkikeskus osk
Hevosenkenkä 3
02600 Espoo

POP Pankki -ryhmä on yli 800 asiantuntijaa työllistävä suomalainen pankkiryhmä, johon kuuluu 19 POP Pankkia, verkossa toimiva vahinkovakuutusyhtiö Suomen Vahinkovakuutus Oy (POP Vakuutus), POP Pankkien keskusluottolaitos Bonum Pankki Oyj, POP Asuntoluottopankki Oyj ja POP Pankkikeskus osk. POP Pankki -ryhmän visiona on olla pankki, joka parhaiten yhdistää henkilökohtaisen ja digitaalisen palvelun, parhaan asiakastyytyväisyyden sekä nopean päätöksenteon. POP Pankilla on EPSI Ratingin Pankki ja rahoitus 2021 -tutkimuksen mukaan Suomen ja Pohjoismaiden tyytyväisimmät henkilö- ja yritysasiakkaat. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta POP Pankkikeskus osk

POP Pankki -ryhmän puolivuosikatsaus 1.1.-30.6.2022: pankkitoiminnan keskeiset tuottoerät kasvussa12.8.2022 09:22:53 EEST | Tiedote

POP Pankki -ryhmän palvelujen kysyntä on pysynyt korkeana ja perusliiketoiminnan tuottojen positiivinen kehitys jatkui haastavasta toimintaympäristöstä huolimatta. POP Pankki -ryhmä sai toukokuussa luvan kiinnitysluottopankkitoiminnalleen ja ryhmän panostukset yritysrahoitukseen näkyvät yritysluottokannan positiivisena kehityksenä. POP Pankki -ryhmän päivitetyn strategian tavoitteena on kasvaa markkinoita nopeammin ja säilyttää samalla alan keskimääräistä tasoa vahvempi vakavaraisuus.

POP Pankin ennuste: talouden nopeat muutokset ja epävarmuus luovat mahdollisuuksia suomalaisille yrityksille27.6.2022 07:45:00 EEST | Tiedote

POP Pankki on korjannut joulukuussa antamaansa BKT-ennustettaan kuluvalle vuodelle 2,6 prosentista 1 prosenttiin ja inflaatioennustettaan 2 prosentista 6,5 prosenttiin. Korona, siitä toipuminen ja Ukrainan sota aiheuttavat yleisesti suurta epävarmuutta, mikä näkyy laajasti taloudessa ja kuluttajien arjessa. Euroopan keskuspankin kesälle odotettu koronnosto ja Ukrainan tilanteen kehittyminen antavat askelmerkit syksyyn.

Suomalaisen veri vetää mökille – POP Pankki selvitti mökin ostajien ja myyjien mietteitä17.6.2022 12:16:57 EEST | Tiedote

Lähes neljä viidestä POP Pankin mökkikyselyn vastaajasta (78 %) on jo ostanut tai vuokrannut mökin ja vajaa viidennes suunnittelee mökin ostamista. Vain alle kolme prosenttia mietti kesäkauden alkaessa mökin myymistä. Tärkein ostokriteeri mökille on tämän sijainti veden äärellä (55,4 % vastaajista). Sen sijaan mökin myynnin taustalta löytyy useampia syitä kuten mökin sijainnin vaihto, sen ylläpito, mutta myös riitaisa suku.

Sulautuminen on virallista - 1,3 miljardin taseen Suomen Osuuspankki on aloittanut toimintansa6.6.2022 09:24:58 EEST | Tiedote

Liedon Osuuspankin, Piikkiön Osuuspankin ja Suupohjan Osuuspankin sulautumisen viimeinen vaihe eli tekninen yhdistyminen suoritettiin onnistuneesti viikonloppuna. Yhdistymisestä syntynyt pankki jatkaa toimintaansa Suomen Osuuspankkina toimitusjohtajanaan Timo Kalliomäki. Taseeltaan uusi pankki on 1,3 miljardia euroa. Asiakkaita pankilla on arviolta 65 000 ja pankki työllistää 140 henkilöä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme