Lastensuojelun Keskusliitto

Valtakunnalliset lastensuojelupäivät® Lahdessa: Turvaa ja toivoa

Jaa
Valtakunnalliset lastensuojelupäivät® 2022 järjestetään 4.–5.10.2022 Lahden Sibeliustalolla. Pääsalin luennot striimataan webinaarina. Päivät on loppuun myyty, mutta toimittajat ovat tervetulleita mukaan paikan päälle tai verkon välityksellä. Edellytämme ilmoittautumista etukäteen.

Valtakunnallisten lastensuojelupäivien® tämän vuoden teema – Turvaa ja toivoa – ei voisi olla ajankohtaisempi. Ilmastonmuutos, koronapandemia ja Ukrainan sota ovat asioita, joista jokainen jo yksin riittäisi luomaan turvattomuutta niin lapsille ja nuorille kuin heidän kanssaan työskenteleville aikuisillekin. Lasten ja nuorten masennus- ja ahdistusoireilu on kääntynyt entistä jyrkempään kasvuun viime vuosina.

Lastensuojelussa työskennellään päivittäin vaikeiden asioiden ja elämäntilanteiden äärellä, turvaa ja tulevaisuuden uskoa tarjoten. Lasten ja nuorten auttaminen on erityisen merkityksellistä, kun maailma muuttuu jatkuvasti, mutta auttajatkin tarvitsevat työhönsä turvan ja toivon työkaluja. Valtakunnalliset Lastensuojelupäivät® 2022 kokoavat Lahden Sibeliustalolle yli tuhat lasten ja nuorten kanssa työskentelevää ammattilaista ja tarjoavat heille työskentelyn välineitä, ajatuksia herättäviä puheenvuoroja sekä mahdollisuuden keskusteluihin ja vertaistukeen kollegoiden kanssa.

Päivien yhteisessä ohjelmassa kirkastetaan lastensuojelun kansallista visiota ja pureudutaan lainsäädännön uudistamiseen, lisätään ymmärrystä hyvinvointialueiden rakentamisesta sekä luodaan toivoa hyvästä huomisesta. Puheenvuoroja pitävät muun muassa lapsiasiavaltuutettu Elina Pekkarinen, kansallisen lapsistrategian pääsihteeri Johanna Laisaari, kouluttajapsykoterapeutti Maaret Kallio sekä Ulkopoliittisen instituutin johtaja Mika Aaltola.

Puheenvuoroissa sekä alaseminaareissa käsitellään lisäksi muun muassa:

-        lapsen traumaa ja sen vaikutuksia,

-        toivon luomista sodan kokeneelle lapselle,

-        vakavalla väkivallalla oireilevien nuorten auttamista sekä

-        aivoterveyden vaalimista kiireisessä työarjessa.

Valtakunnallisilla lastensuojelupäivillä luovutetaan Lastensuojelun arjen sankari 2022 -palkinto sekä kuullaan lastensuojelusta kokemusta omaavien nuorten terveisiä. Päivillä voit myös osallistua Kokemuskirjastoon ja varata itsellesi elävän kirjan kertomaan kokemuksistaan lastensuojelussa.

Valtakunnalliset lastensuojelupäivät® järjestetään tänä vuonna jo 58. kertaa. Tapahtuman juontaa Helsingin Sanomien Lasten uutisten Fanny Fröman. Toimittajat ovat tervetulleita mukaan paikan päälle tai verkon välityksellä. Autamme haastattelujen sopimisessa puhujien kanssa ja Sibeliustalolla on käytössä medialle oma työskentelytila.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset:

Juuli Hurskainen, viestinnän ja vaikuttamisen johtaja, juuli.hurskainen@lskl.fi, p. 050 3533 480

Eliisa Jämsén, henkilöstöpäällikkö, tapahtumavastaava, eliisa.jamsen@lskl.fi, p. 040 708 5845

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Lastensuojelun Keskusliitto
Lastensuojelun Keskusliitto
Armfeltintie 1
00150 HELSINKI

http://www.lskl.fi

Lastensuojelun Keskusliitto on keskusjärjestö, joka vaikuttaa lastensuojelun laadun ja lapsen oikeuksien puolesta. Keskusliitto järjestää Valtakunnalliset lastensuojelupäivät® tänä vuonna jo 58. kerran.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Lastensuojelun Keskusliitto

Lastensuojelun arjen sankari -palkinto 2022 myönnettiin Ylöjärven lastensuojelun avotiimille4.10.2022 13:09:26 EEST | Tiedote

Lastensuojelun Keskusliitto ja Huoltaja-säätiö myönsivät 4.10. Valtakunnallisilla lastensuojelupäivillä® Lastensuojelun arjen sankari -palkinnon Ylöjärven lastensuojelun avotiimille. Kunniamaininnat annettiin Helsingin kaupungin Teinilän lastenkodin osasto Kivitaskun henkilökunnalle, Särskild Oy:n jälkihuollon tuetun asumisen tiimille sekä Tampereen kaupungin Kotipysäkin työryhmälle.

Osallisuusviikko käynnistyy: kuuluuko jokaisen ääni?29.9.2022 09:11:22 EEST | Tiedote

Toimittaja, päätoimittaja, kustantaja – miten sinun tiedotusvälineessäsi toteutuu eri ihmisryhmien osallisuus? Nostatteko aktiivisesti esille esimerkiksi vammaisten, työttömien, etnisten tai kulttuuristen vähemmistöjen, vanhusten tai pienten lasten ääntä toiminnassanne? Osallisuusviikko 3.-7.10.2022 kutsuu jokaista pohtimaan sitä, miten osallisuus toteutuu oman toiminnan piirissä ja miten itse kukin voi edistää osallisuuden toteutumista tasapuolisesti yhteiskunnassa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme