HSL Helsingin seudun liikenne

Valtaosa HSL:n matkustajista antoi joukkoliikenteelle kiitettävän yleisarvosanan

Jaa
Kevään 2022 asiakastyytyväisyystutkimuksen mukaan HSL:n joukkoliikenteessä matkustaminen koetaan turvalliseksi. Matkustajista 83 prosenttia koki joukkoliikenteellä matkustamisen turvallisena koronaepidemian tämänhetkisessä tilanteessa. Keväällä 2021 vastaavasti matkustajista näin koki 74 prosenttia.

"Muutos on erittäin merkittävä viime vuoden kevääseen verrattuna. Matkustajat kokevat joukkoliikenteellä matkustamisen jälleen turvalliseksi", erikoistutkija Antti Vuorela sanoo.

Matkustajista 89,3 % oli joko erittäin tai melko tyytyväisiä HSL-joukkoliikenteeseen antaen sille yleisarvosanaksi 4 tai 5, kun asteikko oli 1–5. Yleisarvosanan keskiarvo oli 4,18. Vastaavasti keväällä 2021 matkustajista 89,7 % oli joko erittäin tai melko tyytyväisiä ja yleisarvosanan keskiarvo oli 4,19.

Joukkoliikenteelle annetun yleisarvosanan perusteella tyytyväisimpiä olivat metromatkustajat, joista jopa 93 % antoi arvosanan 4 tai 5. Raitiovaunuliikenteessä tyytyväisten osuus oli 91 %, bussiliikenteessä 88 % ja lähijunaliikenteessä 86 %.

Metromatkustajat tyytyväisimpiä liikenteen täsmällisyyteen

Liikennöinnin täsmällisyyteen matkustajista oli tyytyväisiä 80 %. Tyytyväisimpiä olivat metromatkustajat, joista 90 % antoi täsmällisyydelle arvosanan 4 tai 5.

Raitiovaunuliikenteessä täsmällisyyteen tyytyväisten osuus oli 83 %, bussiliikenteessä 76 % ja lähijunaliikenteessä 73 %. Lähijunaliikenteessä tyytyväisten osuus nousi merkittävästi viime keväästä, jolloin lähijunaliikenteen täsmällisyyteen oli tyytyväisiä 59 % matkustajista.

HSL mittaa vuosittain matkustajien tyytyväisyyttä joukkoliikennepalveluihin kyselytutkimuksella arkisin maanantaista torstaihin kello 6–18 ja perjantaisin kello 6–16. Kysely toteutettiin bussi-, raitiovaunu-, metro- ja lähijunaliikenteessä 10.1.–20.5.2022.

Kyselyyn vastasi 26 500 matkustajaa. Tutkimustulokset on julkaistu HSL:n avoimessa nettitietokannassa osoitteessa https://hsl.louhin.com/asty.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Erikoistutkija Antti Vuorela, puh. 040 5044 582, antti.vuorela@hsl.fi

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

HSL Helsingin seudun liikenne
HSL Helsingin seudun liikenne
Opastinsilta 6 A
00520 Helsinki

09 4766 4444http://www.hsl.fi

HSL Helsingin seudun liikenne vastaa seudun joukkoliikenteen suunnittelusta ja tilaamisesta sekä Helsingin seudun liikennejärjestelmäsuunnitelman laatimisesta. Kuntayhtymässä on 420 työntekijää, ja liikevaihto noin 700 milj. euroa vuodessa. HSL:n järjestämässä liikenteessä tehtiin ennen koronaa yli 390 miljoonaa matkaa vuodessa. Korona on vaikuttanut merkittävästi joukkoliikenteen käyttöön, ja matkustajamäärämme ovat nyt noin 40 prosenttia pienemmät. Yhteystietoja medialle: www.hsl.fi/viestinta

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta HSL Helsingin seudun liikenne

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme