Pirkanmaan ELY-keskus

Valtatie 12:lle yhtenäinen tievalaistus Sastamalan ja Nokian välille

Jaa

Valtatie 12:lle rakennetaan 19 kilometriä uutta tievalaistusta Sastamalan ja Nokian väliselle osuudelle. Rakennustöiden yhteydessä myös valtatieliittymien vanhaa tievalaistusta uusitaan.

Pirkanmaan ELY-keskus rakentaa 19 kilometriä uutta tievalaistusta valtatie 12:lle. Lisäksi valtatieosuuden Jokivarrentien ja Tottijärventien liittymäalueiden vanhat, jo elinkaarensa päässä olevat tievalaisimet korvataan uusilla LED-valaisimilla.

Rakennustyöt alkavat kesäkuussa juhannuksen jälkeisellä viikolla 26, ja ne valmistuvat vuoden vaihteeseen mennessä. Tievalaistus toteutetaan puupylväillä, ilmajohdolla ja LED-valaisimilla.

Liikennejärjestelyissä erityishuomio kevyen liikenteen sujumiseen

Rakennustyöt haittaavat liikennettä työmaan kohdalla, vaikka valtatiekaistoja ei rakennustöiden vuoksi joudutakaan sulkemaan. Nopeusrajoitus lasketaan työmaan kohdalla 50 km/h. Vilkasliikenteisen valtatie 12:n työmaa-alueella tienkäyttäjien on syytä varautua liikenteen ajoittaiseen hidastumiseen. Liikenteenohjausjärjestelyissä on erityisesti otettu huomioon kevyen liikenteen turvallinen ja sujuva kulku ja pyritty minimoiman liikenteelle koituva haitta.

Valaistu tie Tampereelta Sastamalaan

Alkusysäyksen valtatie 12:n valaistuksen toteuttamiselle antoi eduskunnan valtiovarainvaliokunnan hankkeelle esittämä jakovararahoitus. Sastamalan kaupungin ja Pirkanmaan ELY-keskuksen osoittaman lisärahoituksen turvin valaistus voidaan toteuttaa katkeamattomana nyt Tampereelta Sastamalaan saakka. 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Projektipäällikkö
Kyösti Reinikka
Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus
Puhelin
050 3511 527
kyosti.reinikka@ely-keskus.fi

Kenneth Kull
PAV Oy
Puhelin
050 388 0657
kenneth.kull@pav.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Pirkanmaan ELY-keskus
Pirkanmaan ELY-keskus
Yliopistonkatu 38, PL 297
33101 Tampere

http://www.ely-keskus.fi/web/ely/ely-pirkanmaa

Huolehdimme sujuvasta arjesta; teiden rakentamisesta ja niiden kunnosta, ympäristön tilasta ja suojelusta sekä yritysten tukemisesta. Maakunnan kehittäjänä ja rahoituksen myöntäjänä teemme ELY-keskuksessa päivittäin työtä kestävän tulevaisuuden ja Pirkanmaan parhaaksi. 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Pirkanmaan ELY-keskus

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme