ELY-keskukset

Valtatien 9 Orivesi – Jyväskylä välin toimenpideselvitys luonnosvaiheessa (Keski-Suomi ja Pirkanmaa)

Jaa
Suunnitelmaluonnokset ovat valmistuneet. Niistä voi antaa palautetta sähköisen palautekyselyn kautta. Kyselyn avulla kartoitetaan tienkäyttäjien, lähialueen asukkaiden, elinkeinoelämän ja muiden sidosryhmien mielipiteitä suunnitelmasta. Palautteen saaminen on tärkeää, jotta suunnittelussa voidaan arvioida kehittämistoimien vaikutukset mahdollisimman kattavasti.

Toimenpideselityksessä määritellään valtatien 9 Orivesi–Jyväskylä välin tavoitetilanteen ratkaisut vuodelle 2050 sekä jatkosuunnittelun kehittämistoimenpiteet esiselvitystasolla. Tavoitteena on sovittaa yhteen vilkkaan liikenteen ja valtatien varren maankäytön tarpeet. Lisäksi tavoitteena on tieosuuden liikenneturvallisuuden parantaminen ja liikenteen ympäristöhaittojen torjuminen. Suunnittelujakson pituus on 103 kilometriä.

Selvitysluonnoksessa esitetään, että Orivesi–Jämsä–Korpilahti välille toteutetaan jatkuva keskikaiteellinen ohituskaistatie, Korpilahti–Muurame välille 2+2 kaistainen keskikaidetie ja Muurame-Jyväskylä välille 2+2 kaistainen moottoritie. Lisäksi esitetään mm. riista-aidan rakentaminen koko yhteysvälille. Liittyminen valtatielle tapahtuu eritasoliittymien kautta, joten selvitys sisältää tarvittavat rinnakkaistie- ja yksityistiejärjestelyt. Valtatien 9 kehittämistoimenpiteistä Länkipohjan ja Korpilahden kohdilla on esillä kaksi erilaista vaihtoehtoa.

Toimenpideselvitysluonnoksessa esitettyihin kehittämisratkaisuihin voi tutustua ja antaa palautetta sunnuntaihin 7.11.2021 saakka.

Palautekyselyyn pääset tästä linkistä.

Toimenpideselvitys valmistuu vuoden 2022 alkupuolella. Suunnittelun etenemistä voi seurata hankkeen verkkosivulla https://vayla.fi/vt-9-orivesi-jyvaskyla.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Lisätietoja selvityksen laatimisesta antavat:


Projektipäällikkö Hilkka Piippo Plaana Oy, puh. 040 518 0373, etunimi.sukunimi@plaana.fi


Projektipäällikkö Jarmo Toikka Keski-Suomen ELY-keskus, puh. 0295 024 600


Projektipäällikkö Jarkko Peurala Pirkanmaan ELY-keskus, puh. 0295 036 280


ELY-keskuksen sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimi@ely-keskus.fi

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

ELY-keskukset ovat valtion viranomaisia, jotka edistävät alueellista kehittämistä hoitamalla valtionhallinnon toimeenpano- ja kehittämistehtäviä alueilla. ELY-keskukset hoitavat elinkeinoihin, työvoimaan, osaamiseen sekä liikenteeseen ja infrastruktuuriin että ympäristöön ja luonnonvaroihin liittyviä tehtäviä. ELY-keskukset kehittävät ja tukevat taloudellista, sosiaalista ja ekologisesti kestävää hyvinvointia.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta ELY-keskukset

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme