Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Valtio valitsi Danske Bankin ensisijaiseksi maksupalveluiden toimittajaksi

Jaa

Danske Bank on valtion maksupalveluiden ja säilytyspalveluiden tarjoaja seuraavan kuusivuotisen sopimuskauden ajan, joka alkaa joulukuussa 2020.

Suomen valtio kilpailuttaa maksuliikennepalveluiden toimittajan kuuden vuoden välein. Danske Bank valittiin ensisijaiseksi maksuliikennepankiksi seuraavaksi sopimuskaudeksi, joka alkaa joulukuussa 2020 ja päättyy marraskuussa 2026. Tulevalla sopimuskaudella valtiolla on käytössään kaksi maksuliikennettä hoitavaa pankkia, aiemman käytössä olleen yhden pankin mallin sijaan. Näistä ensisijainen on Danske Bank ja toinen Nordea.

Tämän sopimuksen myötä Danske Bank on nyt vastuussa valtaosasta valtion maksuliikenne- ja säilytyspalveluista. Tämä tärkeä toimeksianto vahvistaa Danske Bankin merkittävää roolia maksu- ja säilytyspalveluiden tarjoajana Pohjoismaissa.

”Olemme erittäin ylpeitä siitä, että Suomen valtio on uskonut meille vastuun olla ensisijainen maksuliikennepalveluiden toimittaja. Danske Bankilla on vahva, digitaalinen alusta ja asiakaspalvelumalli. Niiden ansiosta voimme palvella suuria asiakkaita, joilla on monitahoisia tarpeita. Olemme nyt ensisijainen pankkikumppani kolmessa Pohjoismaassa - Tanskassa, Ruotsissa ja Suomessa”, Danske Bankin Corporates & Institutions -liiketoiminnasta vastaava johtaja Jakob Groot sanoo.

”On hienoa, että pitkäaikainen työmme Suomen Valtion kumppanina raha-asioissa jatkuu tässä muodossa. Dansken tiimi on innostunut ja samalla nöyrä - roolimme on merkittävä, olemme valmistautuneet ja teemme parhaamme ollaksemme luottamuksen arvoisia. ”, sanoo Danske Bankin Suomen maajohtaja Leena Vainiomäki.

Yhteyshenkilöt

Lehdistöpäällikkö Josi Tikkanen, Danske Bank, josi.tikkanen@danskebank.fi, 050 326 9701

Tietoja julkaisijasta

Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Danske Bank A/S, Suomen sivuliike
Televisiokatu 1
00075 DANSKE BANK

010 546 0000https://danskebank.fi

Danske Bank on Suomen kolmanneksi suurin pankki, joka tarjoaa noin miljoonalle suomalaiselle kotitaloudelle, yritykselle ja instituutiolle palveluita laajan asiantuntemuksen sekä innovatiivisten digitaalisten ratkaisujen avulla. Danske Bank A/S, Suomen sivuliike on osa pohjoismaista Danske Bank -konsernia. www.danskebank.fi

Danske Bank on pohjoismainen yleispankki, jolla on vahvat alueelliset juuret ja tiivis yhteys ympäröivään maailmaan. Olemme yli 145 vuoden ajan auttaneet kotitalouksia ja yrityksiä saavuttamaan tavoitteensa. Tarjoamme henkilö-, yritys- ja instituutioasiakkaille pankkipalveluiden lisäksi henki- ja eläkevakuutuksia, varainhoitoa, kiinteistönvälitys- ja leasing-palveluita.

Haluamme tuottaa pitkäaikaista arvoa kaikille sidosryhmillemme - asiakkaillemme, sijoittajille sekä yhteisöille joiden osana toimimme – ja tavoitteemme on tulla tunnetuksi luotetuimpana taloudellisena kumppanina, joka auttaa tekemään taloudellisista päätöksistä ja arjen pankkiasioinnista helppoa.

Danske Bank -konsernin pääkonttori sijaitsee Kööpenhaminassa ja yhtiön osake on listattu Nasdaq Kööpenhaminassa. www.danskebank.com

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Danske Bank A/S, Suomen sivuliike

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme